A Konferencia-liga fényesen csillogó tehetségei

A harmadik számú európai kupasorozat életre hívása sokak számára nem jelentett többet, mint egy senkit nem érdeklő trófeáért való küzdelmet. Szerencsére a résztvevő csapatok többnyire nem így gondolták, így rendkívül izgalmas csatákat is hozott a sorozat csoportköre, sok kiváló egyéni teljesítménnyel, amivel több játékos is felhívta magára a figyelmet.

Konferencia Liga

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Egy mérkőzést kivételével minden találkozót lejátszottak, így lehetőség nyílik néhány kiemelkedő produktummal előrukkoló játékost kiemelni a Konferencia-ligában szereplők közül. Természetesen nem azokról érdemes most szót ejteni, akik a legmagasabb szinten játszhatnak hétről-hétre, és megmutatták, hogy ezen a szinten ők igazi sztárnak számítanak, hanem sokkal inkább olyan tehetségekről, akiknek ez a sorozat egy kiugrási lehetőség, hiszen nemzetközi rutint szerezve tudják megcsillantani a bennük rejlő potenciált.

 

Erik Botheim (FK Bodö/Glimt)

A norvég bajnok, Bodö/Glimt nem tudott tényező lenni a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de szerencséjére idén már adott volt a lehetőség, hogy mégis egy európai kupasorozat főtábláján szerepelhessen. A látványos támadófoci és a szervezett játék hazai környezetben, az Aspmyra Stadion műfűvén három győzelmet jelentett a negyedik kalapból induló együttesnek, amely emellett idegenben sem kapott ki, ami továbbjutást jelentett.

A csapat egyik legjobbja a négy góllal és négy assziszttal jelentkező 21 éves Erik Botheim volt. A támadó 11 lövéssel kísérletezett a hat mérkőzés alatt, amiből hétszer el is találta a kaput, és a minőségre sem lehet panasz, hiszen átlagosan 0,21 NPxG/Sh mutatóval zárt, vagyis nagyon jól tudta, hogy mikor kell célba vegye az ellenfél kapuját. Az összjátékba remekül bevonható támadó 80%-os passzhatékonysága az olykor talán túlzottan is kockázatos átadásai mellett teljesen elfogadható mutató, hiszen öt kialakított helyzet, valamint hat kulcspassz is került a neve mellé, de a boxon belülre juttatott átadások terén sem lehet panasz arra a meccsenkénti 4,3-as mutatóra.

A 187 centiméter magas csatár egy tipikus target man, akit fejpárbajokban remekül lehet megcélozni, illetve a fellőtt labdák megtartására és leosztására kitűnően alkalmazható. Megvan a kellő gyorsasága ahhoz, hogy a szélre kimozogva is veszélyt tudjon teremteni. Jól használja ki a technikai képességeit, hogy egy az egyben levegyen védőket, megbontsa a védelmet. Pont annyira sokoldalú, hogy már most érezhető: készen áll a következő szintre, hogy tovább fejlődjön és magasabbra jusson.

 


 

Pep Biel (FC Köbenhavn)

A dán főváros csapata, az FC Köbenhavn az egyik legdominánsabb teljesítményt nyújtotta a csoportkör során, mindemellett Jess Thorup bátran adott lehetőséget a fiataloknak is, akik bizonyítási vágytól égve remekeltek is. A dán labdarúgás kiváló évét az ilyen típusú klubsikerek teszik teljessé a válogatott remeklése mellett, azonban ahogy az U21-es nemzeti csapatot egy spanyol edző trenírozta, az „oroszlánoknál” is egy spanyol karmesterről kell beszélni, mint az egyik legjobb játékos.

A 25 éves Pep Biel neve mellé két találat és három gólpassz került, de ez csak egy apró részlete annak a sokoldalúságnak, amivel magára irányította a reflektorfényt. A hat találkozó során láthattuk őt hatos poszton mélységi irányítót játszani 4-2-2-2-es hadrendben, de előfordult, hogy a 3-4-3-ban felállásban hamis kilencesként szervezte a támadásokat, valamint a 4-2-3-1-es szisztéma jobb oldali szélsőjeként is megmutathatta, hogy van olyan képessége, ami miatt ott tudja az ellenfél gyengéjét kihasználni.

Ha azt a megfogalmazást használjuk rá, hogy „svájci bicska”, akkor nem tévedünk, de ezt a statisztikai mutatói is visszaadják. Mérkőzésenként 2,3 kialakított helyzet, 2,1 kiosztott kulcspassz, 90 percenként 6,4 támadóharmadon belülre juttatott átadás, valamint 7,2 progresszív passz jól visszaadja, hogy a passzjátéka szinte teljes egészében arról szólt, hogy előre juttassa a játékszert. A lövések terén van még javítani valója – 16 kísérletének csak a fele talált kaput –, mert talán kissé túl bátran vállalkozott távolról is, olykor feleslegesen, de ezt tudjuk be annak, hogy a meccsek többségén belefért ez tőle, mert ötször is nyerni tudott a csapata és szinte mindegyik alkalommal fontos szerepe volt ebben.

 

 


(X) Minden napra új meglepetés az Unibet adventi kalendáriumával! Kattints ide, regisztrálj egy számlát és nézd meg, milyen meglepetés vár ma rád!


 

Arthur Cabral, egy olcsóbb megoldás a csatárgondokra

 

Jan Boller (LASK Linz)

Az osztrák LASK Linz esélyeshez méltó teljesítményt nyújtva, mindössze egyetlen kapott góllal szerezte meg csoportja első helyét. A bajnokságban való szenvedés a nemzetközi porondon nem látszott, és az edzőcsere hatását sem érezte meg a csapat. Voltak azonban páran, akik előreléptek az új menedzser rangsorában, s a változásoknak köszönhetően tudták megmutatni, hogy többre hivatottak, mint amit korábban gondoltak róluk.

A 21 éves német Jan Boller a második csapatból érkezett az idei szezonra, de eleinte még kevesebb esélyt kapott a bizonyításra, aztán Andreas Wieland irányítása alatt már egyre inkább alapemberré vált. A fiatal belsővédő tökéletesen illik az újonnan bevezetett háromvédős szerkezetbe, mert egy progresszív felfogású játékos, aki megindulásokkal és előre passzokkal is tudja segíteni a támadásépítést. Ez persze nem egy állandó állapot, mert még az új edző is olykor visszanyúl a régi 4-2-3-1-hez, de Boller ebben is tudja hozni magát.

Találkozónkénti kimutatásban 20 párharcot vállalt, melyek 71%-t meg is nyerte, ezek közt a védekező felfogásban mutatott jobb hatékonyságot, de a levegőben még úgy is jól teljesített, hogy mindössze 185 centiméter, ami nem nevezhető túl magasnak, de a rugói kiemelték őt a mezőnyből és 79%-os  mutatóval zárta a csoportkört. Szerelésekben és a labdaszerzésekben is a csapata egyik legjobbja volt, ami a 32-es mezőnyben is a jobbak közé emelte őt. Végezetül pedig a passzjátéka is szót érdemel, mert manapság az is fontos szempont egy védőnél, azonban ez „csak” 83%-os hatékonysággal bír, de ez a már említett vertikális irányú átadásainak köszönhető, amik során nem félt kockázatot vállalni.

 


 

Maximilian Wittek (Vitesse Arnhem)

A holland Vitesse-nél nem voltak boldogok a sorsolást követően, hogy két topligás együttessel is egy csoportba kerültek, de a pályán felvették a kesztyűt, a zöld asztalnál pedig nagyon úgy tűnik, hogy ők jönnek ki jobban a körülmények adta helyzetből. Thomas Letsch vezetőedző háromvédős szerkezete, a modern fociban oly jelentős és sokrétű szerepkört betöltő szárnyvédőknek kedvező, így erre a feladatra is akad egy kiemelkedő produktummal rendelkező játékosa.

A 26 éves német Maximilian Wittek már nem épp a fiatal tehetség kategóriába tartozik, de ez az idény lehet az számára, amikor eladhatja magát hazája legerősebb bajnokságába, mert a Bundesligában még nem szerepelhetett. Az oldalvonal melletti területek egészét be tudta játszani, ami főleg előrefelé mutatott játékban jelentkezett imponáló mutatókkal, mert nem csak három gólpasszra futotta tőle, hanem kétszer eredményes is tudott lenni, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Vitesse reményei életben maradjanak a továbbjutást illetően.

Az arcvonal szélességét remekül tudja tartani, a vonal mellett nagyon jó az egy az egy elleni párharcokban, ami után a beadásaival teremt veszélyt az ellenfél kapuja előtt. A 13 kialakított helyzet, a meccsenkénti 2,7 beadás és az 1,1 kiosztott kulcspassz szépen leírja, hogy mennyire fontos eleme ő a csapat támadójátékának. Ami egy ilyen típusú játékos esetében még mindenképp szót érdemel, hogy a letámadásban intenzív és hatékony tud lenni, ami fontos a labdavesztések után. A szerelései egy jó része is ebből fakad, mert a védekező párharcainak csaknem felét az ellenfél térfelén hajtotta végre.

 

 

Melyik csapat nyeri az UEFA Európa Konferencia Liga 2021/22-es kiírását?

8,00 – AS Roma

9,00 – Leicester City

10,00 – Olympique Marseille

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/UEFA Európa Konferencia Liga/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a nemzetközi kupák piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást