„A Leverkusen elrontotta Stöger rajnai visszatérését” – német sajtóvisszhangok a Ferencváros El-mérkőzését követően

Mint ismeretes, a Ferencváros tegnap a Bayer Leverkusen elleni 2-1-es vereséggel kezdte szereplését az Európa-liga csoportkörében. Ugyan a mérkőzés jól kezdődött a zöld-fehérek számára (a nyolcadik percben Ryan Mmaee góljával megszerezték a vezetést, majd 1-1-es állásnál a 40. percben Vécsei Bálint gólját elvette a VAR), a második félidő alapján megérdemelten nyertek a „gyógyszergyáriak”. A bravúros pontszerzés, amiben sokáig reménykedhettünk, elmaradt, de a Fradinak így sincs oka a szégyenkezésre – sem az eredmény, sem a mutatott játék tekintetében. Azt néztük meg, hogyan fogadta a német sajtó a leverkuseniek győzelmét.

Fotó: UEFA Europa League twitter


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

„Wirtz hozta a fordulatot a Bayer győzelmében”

A Sport Bild cikke elején kiemeli, hogy a kötelező győzelem elvárása alatt játszó Bayer az első félidő jelentős részében „ötlethiányosnak” tűnt, sőt, kifejezetten rosszul kezdte a mérkőzést, hiszen ellenfele már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Vécsei Bálint találatát illetően a VAR döntését megkérdőjelezi, úgy véli, szerencséje volt ekkor a leverkusenieknek. Majd ismerteti, hogy míg később a hazai csapat lendületbe jött, és „egyre felszabadultabban játszott”, addig az „ex-kölni” Peter Stöger együttese elkezdett bizonytalankodni, amit Wirtz ki is használt: a 69. percben megszerezte a győztes gólt.

 

         


„A Stöger-tizenegy védekezési hiányosságai”

A Kicker a Bildhez hasonlóan kiemeli a győztes gólt szerző Florian Wirtz szerepét. Arról is említést tesz, hogy a Ferencváros osztrák mestere, Peter Stöger korábban két német csapat, a Köln és Dortmund edzője is volt. Külön kihangsúlyozza, hogy a Ferencvárosnak a csapatösszeállítással kapcsolatban több nehézséggel is szembe kellett néznie: Laidouni eltiltása miatt Loncar, Botka helyett Wingo kezdett, több játékos – például a szlovák válogatott Mak, aki korábban a Nürnberg játékosa is volt – pedig sérülés miatt hiányzott. Ami a mérkőzést illeti, a legfontosabb események ismertetését azzal zárta, hogy a Ferencváros az utolsó periódusban ­„kissé elfáradt”, és „már nem tudott komoly veszélyt teremteni Hradecky kapuja előtt”. A záró percekben pedig előjöttek a védekezésbeli hiányosságai a magyar csapatnak, és örülhetett, hogy nem kapott egy harmadik gólt.

 

„A Leverkusen Wirtznek köszönhetően fordított hátrányból”

A Tag24 is a mindössze 18 éves Wirtz dicséretét zengi: „fiatal sztárnak” nevezi, aki „bebiztosította az új edző, Gerardo Seoane sikeres európai kupadebütálását a Bayerrel”. A Kicker cikkéhez hasonlóan szót ejt arról, hogy a leverkuseni védelemben időnként igencsak akadozott a gépezet: különösen (a volt ferencvárosi játékossal névrokon) Frimpong hibája került sokba a nyolcadik percben, amikor Ryan Mmaee megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. A zöld-fehér csapatból Dibusz Dénes teljesítményét emeli ki, méghozzá teljesen jogosan, hiszen a válogatott kapus ezúttal is több bravúrt bemutatva akadályozta meg, hogy csapata nagyobb gólarányú vereséget szenvedjen. Arról is említést tesz, hogy a Bayer vezetőedzője, Seoane a mérkőzés utolsó harmadában egy hármas cserével „mindent egy lapra tett fel”, és ez a húzása teljes mértékben bejött: nem sokkal utána megszületett a győztes gól, és a Bayer megnyerte a találkozót.

 

„A Bayer Leverkusen elrontotta Stöger rajnai visszatérését”

A sport.de a kritika hangján is ír a leverkuseniek teljesítményét illetően. Úgy véli, hogy a Bayer „nehezen teljesítette” a kötelező győzelmet, és a további csoportellenfelekkel (Celtic, Real Betis) szemben több kell a csapattól annak érdekében, hogy elérje az előzetesen kitűzött célt: a csoport első helyét. Kiemeli, hogy negyedórányi „vérszegény játék” után voltak csak képesek először támadólag fellépni a „gyógyszergyáriak”. Úgy véli, hogy a második félidőre egy másik felfogású hazai csapat lépett pályára, amely komoly nyomás alá helyezte ellenfelét, és ennek meg is lett ennek az eredménye: a kihagyott helyzetek után Wirtz megszerezte a győztes gólt. A fiatal tehetség szerényen nyilatkozott a mérkőzést eldöntő találatról: „csak annyit tettem, hogy az üres sarokba lőttem, de sokkal fontosabb volt a gólomnál az, hogy nyertünk”.

 

Melyik csapat nyeri az Európa-ligát az előttünk álló szezonban?

12,00 – Napoli

13,00 – Bayer Leverkusen

13,00 – Leicester

13,00 – West Ham

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Európa LigaVégső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az európai kupaporond különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást