„A piros-fehér álom véget ért. Sokáig fog ez fájni” – cseh sajtóvisszhangok a Ferencváros BL-továbbjutását követően

Ugyan a Ferencváros tegnap a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján 1-0-ra kikapott a Slaviától, mégsem volt oka a szomorúságra. Sőt, ritkán örül csapat ennyire egy vesztes mérkőzés után. Hiszen annak ellenére, hogy a Slavia szinte egy másodpercre sem engedve a szorításból végig nyomás alatt tartotta, az FTC 2-1-es összesítéssel továbblépett a BL rájátszásába. Ráadásul úgy, hogy az utolsó 11 perc alatt emberhátrányban volt. A piros-fehérek helyett tehát a zöld-fehérek kerültek a nagy álom kapujába. Megnéztük, hogy a cseh sajtóban milyen visszhangja volt az idegőrlő összecsapásnak.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

„Slavia–Ferencváros 1-0, a győzelem nem volt elég, a bajnok búcsúzik a legjobbak versenyétől”

Az iDnes cikke a legfontosabb tények ismertetése (a Slavia végig nyomás alatt tartotta ellenfelét, de nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát) után érzékletesen mutatja be a találkozó hangulatát. „Idegőrlő csata volt, szikrázó, forró. Több, mint 15 ezer izgatott szurkoló érkezett, várva a továbbjutást.” A folytatásban kihangsúlyozza, hogy Lukás Masopust vezető gólja visszahozta a reményt, de csak „egy pillanatnyi örömöt és eufóriát” kiváltva, hiszen még két gól kellett (volna) a továbbjutáshoz. „Gyerünk tovább” – ez volt a jelszó. Eltökéltségben nem volt hiány, hatékonyságban annál inkább. A Ferencváros a szünetet követően „szinte át sem lépte a felezővonalat”, mégis továbblépett a BL-playoffba. A Slavia szurkolói nagy valószínűség szerint „minél gyorsabban el akarják felejteni ezt az estét”.

 

„A Slavia kikapott a Ferencvárostól a Bajnokok Ligája selejtezőjében”

A „piros-fehér álom egy olyan ellenfél miatt ért véget, akitől nem várták”– ezzel a drámai felütéssel kezdi cikkét a Deník. Az elkeseredettség érzését fokozza Jindrich Trpisovsky értékelése is: „Ez egy nagy csalódás. Jól játszottunk, gólt lőttünk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, amely tíz emberre fogyatkozott. A két mérkőzésen összesen egy gólt szereztünk, ez a helyzeteink számához képest nagyon kevés” – próbálta magyarázni a kudarcot a Slavia vezetőedzője. A csereként beállt Jan Kuchta nyilatkozatából is idéz: „Az esélyesek mi voltunk, sokáig fog ez fájni. Hiányoztak a gólok, rengeteg lehetőségünk volt. A miénk volt a jobb csapat, de a gólok döntenek” – foglalta össze, miért nem a Slavia jutott tovább.

 

A prágaiak trénére, Jindrich Trpisovsky csalódottan értékelt a mérkőzés után (Fotó: Slavia.cz)

 

„Slavia–Ferencváros 1-0. A BL-álom véget ért”

Az iSport először ismerteti, hogy mi vár a Slavia csapatára a BL-kiesést követően. A prágai piros-fehéreknek az Európa-liga főtáblájáért a Legia Warszawán kell túljutniuk, ha ez nem sikerülne, akkor az új sorozat, a Konferencia-liga vár rájuk. A cikk későbbi részében kihangsúlyozza, hogy mekkora anyagi veszteség éri a klubot azzal, hogy nem került be idén sem a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. 15,64 millió eurót (körülbelül 397,4 millió cseh korona) kapott volna az egyesület, ha a Ferencváros után a svájci bajnok Young Boysot is búcsúztatja. Amennyiben a már említett Európa-liga csoportköre összejön, akkor ennek az összegnek kevesebb, mint a negyede, egészen pontosan 92 millió cseh korona kerül a klubkasszába. A mérkőzést illetően a többi cikkhez hasonlóan szintén kiemelte, hogy a magyar bajnok nem tudta megtartani a labdát, nagy nyomás alatt volt, de a Slavia nem élt a lehetőségeivel.

 

„Rosszabb, mint amilyen a Midtjylland elleni kiesés volt – értékelt Trpisovsky”

Az Aktualne cikkének címe a tavalyi BL-rájátszás kudarcára utal, ami után idén már a harmadik selejtezőkör jelentette a búcsút a Slavia számára. Majd továbbra is Trpisovsky mérkőzés utáni szavait idézi, aki csakúgy, mint az előző héten, ezúttal is elismerően beszélt a Fradiról: „A Ferencváros a magyar bajnok. Tapasztalt, minőségi csapat. Minimális mennyiségű hibát követett el csak a két mérkőzésen. Olyan szintű együttes, amilyenekkel tavaly találkoztunk az európai kupaporondon.” Arra a kényes kérdésre pedig, hogy az eredeti célkitűzésekhez képest hogy értékeli azt, hogy immár az Európa-liga csoportköréért folyik a harc, a következő választ adta: „A Bajnokok Ligája egy gyönyörű sorozat, nem játszunk ott túl gyakran, és egyre nehezebb lesz oda bejutni. A kérdés az, hogy mennyire lehet reális cél a cseh csapatok számára a kvalifikáció” – próbálta pozicionálni hazáját Európa klubfutball térképén.

 

 

Ki lesz az NB I. gólkirálya a 2021-22-es szezonban?

7.50 – Myrto Uzuni

7.50 – Ryan Mmaee 

8.50 – Tokmac Nguen

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Magyarország/NB I./Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az NB I. kiesőire és bajnokcsapatára és gólkirályára az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Kiemelt fotó: iDnes.cz

Írj hozzászólást