A Pogba-rejtély

Nehéz volna Paul Pogbánál ellentmondásosabb futballistát találni, bár ha pusztán a képességei kerülnek terítékre, nincs vita. Azok alapján a világ egyik legjobb középpályása, aki ha olyan ihletett állapotban futballozik, mint az elmúlt hétvégén a Leeds ellen, megállíthatatlan.

Fotó: Express


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Négy gólpassz, az egyik remekbe szabottabb átadás, mint a másik, az Old Trafford Eric Cantona utáni második francia királyát ünnepli – kérdés, a dicsőség pillanatnyi-e, vagy valahára konstans? Mert ha az ilyen parádé igényként nem is fogalmazódhat meg, az igen, hogy rendre tudásához mérten teljesítsen. Mindjárt a hétvégén, a southamptoni St Mary’s-ben is. De miképpen robbanhatott ki Pogbából épp most ez a csodafutball? Egyfelől tán azért, mert elképesztő energiákat mozgosítva hangolódott a manchesteri felkészülésre, s már floridai nyaralásán, a Miami Heat edzői segítségét igénybe véve elkezdte kondícióját javítani. Amikor a Uniteddel elutazott a skóciai golfparadicsomba edzőtáborozni, mondhatni tökéletes állapotban tette.

A Pogba-gála másik lehetséges oka, hogy a jövőre lejáró szerződése miatt ismét csak válaszút előtt áll, az efféle futballvarázslattal márpedig alaposan növelheti ázsióját.

Akár ha maradni akar, akár ha elkívánkozik. (Ez Pogba esetében ugye napról-napra változik.) A United már az előző szezon második felében megtette mindenesetre ajánlatát, a hírek szerint hajlandó a jelenlegi, heti 290 ezer fontot (mintegy 120 millió forintot) garantáló szerződését 400 ezer font környékére feltornázni, amivel a rekorder David De Gea 375 ezer fontos jövedelmét is verné.

 

 

Azt is rebesgetik azonban, hogy tavaly ilyenkor, amikor a klub pusztán csak érvényesítette plusz egyéves opcióját, de nem kínálta meg középpályását hasonlóan gáláns ajánlattal, Pogba berágott – bár a nyitófordulóban nem úgy nézett ki, mint aki haragszik kenyéradójára. Sőt. Minden egyes találat után gyermeki öröm ült ki orcájára, és ha eddig tartott is volna attól, a United kellő számú világklasszis, vagy épp világklasszis edző híján képtelen megadni neki azokat a klubtrófeákat, amelyekre (világbajnokként) vágyna, félelmeit immár elhessegetheti.

 


(X) Köss egy fogadást legalább 3500 Ft értékben egy labdarúgó Bajnokok Ligája, Európa Liga, vagy Európa Konferencia Liga selejtezőre a Fogadásépítővel és jóváírunk neked egy 1500 Ft értékű ingyenes élő fogadást!


 

A Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw védősor világklasszis – feltéve, hogy a Realtól szerződtetett francia zökkenőmentesen illeszkedik be a Premier League taposómalmába –, a Sancho, Greenwood/Cavani, Rashford csatártrió szintén – bevetésre kész még Anthony Martial, pláne Marcus Rashford ideiglenes hiányában –, egy poszt van tehát, amelyik upgradingre szorul, a védekező középpályásé. Bruno Fernandes és Pogba világszínvonal, Frednél viszont találni pazarabb hatost (Rashford hiányában, illetve Pogba bal oldalról való indulása miatt McTominay játszhat Freddel tandemben a pálya közepén).

Nem kérdés tehát, ez egy olyan keret, amelyiknek csak a bajnoki cím lehet a célja (ami nem azt jelenti, annak első számú várományosa, hanem azt, ambíció terén nem adhatja alább), de a kérdés továbbra is az, melyik arcát mutatja benne Pogba?

Hogy mennyire elkötelezett a United iránt, amelyhez 16 éves korában csatlakozott először. 

Elvégre a nyár egyik slágertémájának tűnt a párizsi Pogba-projekt, mígnem beelőzött bizonyos Lionel Messi, miképpen a Financial Fair Play reguláival birkózó katariaknak nem maradt elég játékterük Pogba hazaszállításához. És ugye ott van még a Real Madrid, amelyik főként Zinedine Zidane regnálása idején a Kylian Mbappé-biznisz utáni legfontosabb küldetésének tekintette a középpályás begyűjtését.

Merre tovább tehát? Ha januárig nem hosszabbít Pogba, szabadon tárgyalhat az említett két klub bármelyikével.

A Pogbába több, mint 100 millió eurót fektető United pedig másodszor is kénytelen lenne táltosát ingyen elengedni.

Úgy, hogy az nyert neki egy szem Európa-ligát, valamint egy Ligakupát. Alighanem azért is csak annyit, mert a United abba, hogy Pogba mellett klasszis hatos/nyolcas játsszon, nem fektetett eleget. Márpedig a francia válogatott a példa, ha vannak mellette vízhordók, Pogba kivirágzik.

 


A Unitedben azonban – egy időben legalábbis – mindent tőle vártak. Hogy labdát szerezzen, indítson, majd ő maga fejezze be az akciót. A lehetetlent várták el tőle, nem csoda, hogy teljesíthetetlenné vált a küldetés. Egy emberre testálni mindent hiba, el kell dönteni, mit vársz el tőle. Solskjaer döntött, és nem kérdés immár, ez az előretolt szerepkör, amikor a bal oldalról léphet befelé, és a támadások felépítése, alkalmasint a befejezés a dolga, a leginkább Pogbának való feladat. Ha pedig van egy edző, akivel kölcsönösen bírják egymást, egy csapat, amelyikben élvezi a futballt, s vannak komoly, mégis elérhető célok, talán az elmúlt hétvégi tűzijáték sem bizonyul egyszeri, megismételhetetlen mágiának.

 

Ki adja a legtöbb gólpasszt a Premier League 2021/2022-es idényében?

3,25 – Kevin De Bruyne

8,00 – Bruno Fernandes

8,00 – Paul Pogba

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Anglia/Premier Liga/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Premier League piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom


Fotók: Getty Images

Írj hozzászólást