Balszerencsék sorozata vagy „a halottak lelkeinek bosszúja”? Az „elátkozott” Estadio Corregidora története

A mexikói Santiago de Querétaróban a nyolcvanas évek közepén építettek egy futballstadiont, amelyet a tartomány egyik ékkövének szántak, hiszen az 1986-os világbajnokság néhány mérkőzését is ott rendezték. A létesítmény később több klub otthonául is szolgált, de azoknak az együtteseknek nem sok babért termett az egyébként impozáns arénában. A helyiek közül sokan úgy gondolják, természetfeletti erők állnak a megmagyarázhatatlan történések hátterében.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Egy régi legenda szerint a mexikói Querétaro Fútbol Club jelenlegi otthonát, az Estadio La Corregidorát egy korábbi temetőre építették, ezért az oda temetett halottak lelkei bosszút akarnak állni az ott játszó csapatokon – ezt a feltételezést Jesús Galinda Zárate, a másodosztály akkori elnöke ismertette 2007-ben.

,A Zárate által elmondottakban, hogy transzcendens okai vannak a stadionban szereplő csapatok balszerencse-sorozatának, sokan hisznek, míg vannak, akik csakúgy, mint minden érthetetlen jelenséget, ezt is észérvekkel magyarázzák. A

La Corregidora 36 éves története alatt már több klub otthona is volt – mindaz, ami ezekkel az együttesekkel történt ebben az időszakban, több mint elgondolkodtató, akár spirituálisan, akár racionálisan nézzük a történteket.

 

A tartomány egyik büszkesége

A létesítmény szülőatyjának Rafael Camacho Guzmán akkori kormányzó tekinthető, aki 1982-ben kifejezte egy, Querétaro tartományban létrehozandó nagy futballstadion építésének óhaját. Álmának megvalósítása nem sokat váratott magára: 1983. május 17-én már el is kezdődtek a munkálatok, amelyek a következő év utolsó napján fejeződtek be. Az arénát Miguel de la Madrid, Mexikó akkori elnöke avatta fel, és a nyitómérkőzésben a népes hazai szurkolótábor nagy örömét lelte, hiszen a nemzeti válogatott kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott Lengyelország legjobbjai ellen.

A stadion építésének legfőbb célja az volt, hogy házigazdája legyen az 1986-os, Mexikóban rendezendő világbajnokság néhány összecsapásának: a világeseményen három csoportmeccsnek (Uruguay–NSZK 1-1, NSZK–Skócia 2-1, Dánia–NSZK 2-0) és egy nyolcaddöntőnek (Dánia–Spanyolország 1-5) adott otthont. 2011-ben az U17-es világbajnokság lebonyolításában is jelentős szerepet kapott az aréna, akkor kilenc mérkőzést játszottak benne a torna során, de a végső győztes mexikói válogatott egyet sem – mi ez, ha nem balszerencse?

 

 


 

Több csapat életében komoly törés következett be

A tornát követően viszont nem sok babér termett azoknak a csapatoknak, amelyeknek a hazai pályáját jelentette a La Corregidora. A teljesség igénye nélkül néhány csapat szereplése abban az időszakban, amikor otthonuk volt a létesítmény:

– a Cobras Querétaro az 1985-ös feljutását követően szinte azonnal, az 1986–87-es szezon végén kiesett az élvonalból. A kudarcot követően új tulajdonosa lett a klubnak, aki Ciudad Juárezbe költöztette;

– a CF Atlante hosszú évekre visszamenőleg sikeresnek mondható első osztályú szereplést követően az 1989–1990-es idényt követően a szintén kiesett, majd egy másik stadionba költözött;

– a Tampico Madero FC négy év szünetet követően 1994-ben szerepelt újra a legfelső osztályban – azonban mindössze egy szezonban, mert az idény végén kiesett onnan, és azóta sem került vissza a mexikói elitligába.

 

 


 

Elátkozott stadion – elátkozott csapat?

Az elátkozott stadion jelenleg a Querétaro Fútbol Clubnak ad otthont, méghozzá 2002 óta. A klub az elitligából azóta kétszer is kiesett (2004-ben és 2007-ben), és egy alkalommal, 2013-ban csak úgy tudott bennmaradni a legjobbak között, hogy egy másik klubot megvásároltak (a Jaguares de Chiapast). Az együttes korábban sem volt a szerencse kegyeltje: 1987. május 10-én, miután az élvonalbeli tagságért vívott osztályozó második mérkőzésére utazott, Mexikóváros és Piedas Negras között a csapat autóbusza súlyos balesetet szenvedett – amelynek a híradások szerint a rossz útviszonyok mellett a sofőr gyorshajtása is oka volt. A szerencsétlenség három játékos életét követelte. Mindez pedig táptalaja lehetne egy másik mítosznak, az elátkozott Querétaro Fútbol Clubnak…

 

Ki nyeri a 2022-es katari világbajnokságot?

6,00 – Brazília

8,00 – Franciaország

10,00 – Anglia

10,00 – Spanyolország

11,00 – Németország

12,00 – Olaszország

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Világbajnokság2022/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a 2022-es Világbajnokság piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást