Épül az álomcsapat Párizsban, de vajon hol a vége?

A Paris Saint-Germain már eddig is egy remekbe szabott transzferablakkal büszkélkedhetett, ám a barcelonai problémákat kihasználva úgy tűnik, hogy Lionel Messi is náluk folytathatja pályafutását. A már így is sztárokkal teletűzdelt francia együttes még tovább bővíti névsorát és még közel sem biztos, hogy véget ért a történet.

Paris Saint-Germain

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Elképesztő bejelentésekkel halmozza el a világot és főképp a szurkolóit a Paris Saint-Germain, amely mesteri módon használta ki a Bosman-szabály adta lehetőségeket. Ingyen szerezték meg az Eb legjobbjának választott Gianluigi Donnarummát (AC Milan) a kapuba, ugyanezen módon csaptak le a Real Madridtól távozó Sergio Ramosra, és nem fizettek átigazolási díjat a holland válogatott csapatkapitányáért, Georginio Wijnaldumért (Liverpool) sem. Emellett a katari tulajdonosok által biztosított fedezet alapján belefért még az is, hogy a kölcsönben lévő Danilo Pereira szerződésében foglaltak teljesülése után 16 millió euró értékben átigazolják a portugált, illetve, hogy az Inter pénzügyi nehézségeit kiaknázva elhalásszák Asraf Hakimit, aki 60 millió euróért cserébe tette át a székhelyét Párizsba.

A sornak azonban nincs vége, mert a hitelesebb források szerint Lionel Messi bemutatásának tiszteletére foglalták le a város nevezetességét, az Eiffel-tornyot augusztus 10-ére – ilyenre legutóbb Neymar Jr. esetében volt példa. A pletykák azonban még itt sem érnek véget, pedig már a hatszoros aranylabdás argentinnal is igen elképesztő a keret névsora. Az AC Milan balhátvédje, a francia válogatottból kimaradó Theo Hernandez neve már egy jó ideje kering a sajtóban, de a gall világbajnok Paul Pogba is előkerült, mint lehetséges érkező, mikor a manchesteriek szerződéshosszabbítási ajánlatát elutasította.

A legújabb név a Napoli szenegáli védője, Kalidou Koulibaly, akit már fél Angliával hírbe hoztak az utóbbi évek során, de most a párizsiak következnek, mégpedig – megbízható források szerint – egyre közelebb van a megállapodás. Bár a piacon eddig nem költött kimagaslóan sokat a Paris Saint-Germain (a 76 millió euró ma már nem annyira vészes összeg), ám a fizetésekkel igencsak komoly kiadást termelnek majd éves szinten, mert a már bejelentett játékosokra mintegy 35-40 millió közti összeget lehet számolni. Ha pedig – a mai sajtótájékoztatóján a Barcelonától sírva búcsúzó – Messi jön, ő önmagában fog 35 milliót zsebre tenni éves szinten, és akkor még nem számoltunk a többi esetleges érkezővel. Az argentin nélkül is a párizsiak költik a legtöbb pénzt a bérekre, és ez csak még tovább növekedhet, ha beigazolódnak a pletykák.

A kérdés az lesz, hogy Mauricio Pochettino miként fog tudni bánni ennyi sztárral, ennyi különböző mentalitással és hozzáállással, mert a pénz lehet, hogy rettentően vonzó a párizsi élet mellett az ideigazolók számára, de a pályára egyszerre csak tizenegyen kerülhetnek fel, itt pedig annál sokkal többen akarnak majd mindig, minden percben a rivaldafényben lenni. Az öltözői hangulat kézben tartása és a keretmenedzselés egy rendkívül nehéz feladat, ami ennyi ego mellett még további problémák forrása lehet, ez pedig akár egy ellehetetlenülő végkifejletet is eredményezhet.

Annak idején, 2019-ben ezt megpróbálták elkerülni azzal, hogy visszahozták a korábbi sportigazgatót, a brazil Leonardót, hogy egy másik úton elindulva igyekezzen megteremteni a lehetőséget a csúcsra éréshez. Ezen korszak első része nem lett kellőképpen sikeres, amikor a sztárok helyett inkább „szürke eminenciásokat” szerződtetett a klub.

Akkortájt úgy gondolták a szakértők, hogy a Neymar, Mbappé, Di María fémjelezte, inkább támadásban erős párizsiaknak szüksége lenne egy olyan stabilitást nyújtó szekcióra is a keretben, akik elvégzik azt a fajta „piszkos” munkát, amit a sztárok nem mindig hajlandóak. Noha épp ebben az érában, a 2020-as vesztes BL-döntővel jutottak eddig legközelebb a katari tulajdonosok nagy álmához, most mégis inkább ezt hátrahagyva a megérkezésükkor elindított, össze-vissza vásárlás lett megint előtérbe helyezve.

A frissen érkező játékosok többsége különböző taktikai és szerkezeti formában játszott, és nehéz őket a már meglévő sztárokkal úgy beilleszteni egy rendszerbe, hogy az működőképes is legyen. Ez a Ligue 1 küzdelmeiben nem szabadna, hogy gondot okozzon, mert ott a egyéni képességek összpontosulása annyira kiemeli őket a mezőnyből, hogy csak az utcahosszal megnyert bajnokság az elfogadható, de náluk nem is ez lesz a mérvadó.

Akármennyire is nevezik már most sokan ezt a transzferablakban összehozott műveletet minden idők legjobbjának, erre egyrészt most még nem lehet érvényes választ adni; másrészt, az nehezen lesz egy ekkora beruházás esetén elfogadható eredmény, hogy a francia porondon visszatérnek az egyeduralkodói szerepükhöz, mert az már meg volt egyszer. Itt csak akkor lehet igazi sikerről beszélni, ha a „megnyíló ablakban” legalább egyszer felülnek Európa trónjára. Ez az egész „bevásárlás” olyan emlékeket idézhet fel az emberben, mint amikor a Miami Heat összehozta a nagy hármasát. Az első sajtótájékoztatón LeBron James a benne rejlő nem kevés egót megmutatva elkezdte számolni, hogy hány bajnoki címet fognak nyerni együtt, ám a valóság még úgy is elmaradt ettől, hogy tényleg fergeteges teljesítményre voltak képesek. Most a szurkolókon érződik az, hogy már idő előtt odaadják a Paris Saint-Germainnek a BL-trófeát, sőt akár többet is. A valóság azonban még mindig az, hogy ki kell menni a szép zöld gyepre, le kell játszani a mérkőzéseket, az pedig soha nem ad garanciát semmire sem, hiába számolgatjuk elméleti síkon, hogy mennyi győzelmet fog szerezni egy csapat.

 

 

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?  

4,25 – Paris Saint-Germain

4,50 – Manchester City

7,50 – Bayern München


Kattints ide és fogadj átigazolásokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

1 thought on “Épül az álomcsapat Párizsban, de vajon hol a vége?

 1. Sziasztok!

  “Sok jó játékos nem egy csapat”
  És ezt nem most mondták…

  Ez ostobaság a Psg részéről…
  Navas jól védett minek Donnarumma
  Ramos egoja nem kell, ott van helyette Neymar nagy arca
  Wijnaldum-Verratti-Paredes nem rossz középpálya
  Mbappe-Neymar-Di Maria-Icardi most jön Messi…minek!?
  Ennek tuti nem lesz jó vége….

Írj hozzászólást