„A Betis megcsinálta a házi feladatot” – spanyol sajtószemle a Ferencváros 2-0-s legyőzését követően

Mint ismeretes, a Ferencváros tegnap 2-0-s vereséget szenvedett a Real Betis otthonában az Európa-liga csoportkörének ötödik, utolsó előtti fordulójában. A magyar bajnok számára ez az eredmény azt jelenti, hogy még mindig pont nélkül áll a második legrangosabb európai kupasorozat idei kiírásában, a sevillai zöld-fehér együttes a mérkőzés lefújását követően viszont ünnepelhetett, hiszen továbbjutása ezzel a sikerrel vált biztossá. Nézzük, hogyan fogadta a spanyol sajtó a Betis ismételt győzelmét.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!


 

„A Betis megcsinálta a házi feladatot”

A Marca cikke kihangsúlyozza, hogy a mérkőzést követően matematikailag is biztossá vált az, amit a Betis szurkolói elvártak csapatuktól: a sevillai zöld-fehér együttes az utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül biztos résztvevője az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának. A Betis drukkerei számára nem is kezdődhetett volna szebben a Ferencváros elleni találkozó: csapatuk már az ötödik percben megszerezte a vezetést, amikor Héctor Bellerín futott el a jobbszélen, majd középre passzolt Cristian Tellóhoz, aki nem hibázott közelről – a budapesti találkozót követően hazai pályán is gólt szerzett a magyar bajnok ellen.

A vezető gól azonban látszólag nem tette nyugodttá és magabiztossá a házigazdákat: rövid időn belül először Tokmac Nguen, majd Ryan Mmaee is veszélyeztették a hazaiak kapuját.

Manuel Pellegrini csapatának játéka a félidő további részében is akadozott, ami miatt a chilei edző sokat bosszankodott, de úgy tűnt, hogy a szünetben sikerült rendeznie a sorokat, mert a második játékrészben csapata már „teljesen átvette a játék irányítását”. Az 52. percben góllá érett a sevillaiak dominanciája: Sergio Canales szépségdíjas gólt szerzett 20 méterről, az egyébként ezúttal is több bravúrt bemutató Dibusz Dénesnek esélye sem volt hárítani a felső sarokba tartó bombát. A cikk utolsó soraiban említésre kerül újra, hogy a záróforduló előtt már biztossá vált a házigazdák továbbjutása, méghozzá annak is köszönhetően, hogy a csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen 3-2-re nyert a Celtic FC ellen.

 

 


 

„A Betis kivívta a továbbjutást”

A Mundo Deportivo meglehetősen kritikus hangnemben ír a vendégcsapat védekezéséről, úgy véli, hogy a Betis vezető gólját megelőző akció a „teljes ferencvárosi védősort megbontotta”, és Tellónak azért sem volt nehéz a vezető találat megszerzése, mert a labdát csak az „üres kapuba kellett továbbítania a meglepett magyar védelem passzivitása mellett”.

A magyar bajnok támadósorának sokak szerint legjobbját, Ryan Mmaee-t viszont dicséri, aki Tello már említett gólja után ugyan nagy helyzetet hagyott ki, viszont

 

„megmutatta azokat az erényeket, amelyek miatt Youssef En-Nesyri (a Sevilla játékosa) előtt a marokkói válogatott első számú csatárává vált.”

 

Említésre kerül az is, hogy a Betis vezetőedzője, Pellegrini nyolc helyen módosított a mérkőzést megelőző bajnoki találkozón pályára lépő kezdőcsapathoz képest, főleg sérülések és eltiltások miatt, és – ahogy már korábban említettük – az alaposan felforgatott együttes játékával az első félidőt tekintve nem lehetett maradéktalanul elégedett, a második játékrész alatt viszont már láthatóak voltak a félidőben kért változtatások.

 


 

„A Betis kényelmes győzelmet aratott a Ferencváros ellen”

Az AS nem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel a Betis játékosainak teljesítményét illetően: az első gólt megelőző akció kapcsán „zseniális megmozdulásról” ír, Canales minden kétséget kizáróan szemet gyönyörködtető találatát pedig, mint „varázslatot” említi.

Az elragadtatás, spanyol portálról lévén szó, valamelyest érthető, ugyanakkor a mérkőzés egyes periódusait tekintve túlzó.

Azzal a mondattal, hogy „az ártalmatlan ferencvárosiak ellen az elejétől a végéig stabil teljesítményt nyújtva teljesítette feladatát (a Betis)” vitába lehetne szállni, az előző két cikk is bírálja a házigazdák vezető gólt követő időszakban bemutatott játékát. A cikk a csoport másik mérkőzése, a Leverkusen–Celtic összecsapásának drámai végjátékára is tesz utalást: a skótok sokáig 2-1-re vezettek, de a „gyógyszergyáriak” a 82. és 87. percben szerzett találatokkal megfordították a mérkőzést, eldöntve azt, hogy a Celtic a Konferencia-liga, a Betis pedig az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában kezdi meg a kupatavaszt.

 

Ki nyeri a 2021-es Európa-ligát?

10,00 – West Ham

12,00 – Bayer Leverkusen

12,00 – Leicester City

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Végső fogadások/Nemzetközi útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a labdarúgáspiacokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást