„Világklasszis első gól” – skót sajtóvisszhangok a Ferencváros elleni 2-0-s győzelem után

Mint ismeretes, a Ferencváros tegnap 2-0-s vereséget szenvedett Skóciában a Celtic ellen az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A mérkőzés összképe alapján a glasgow-i zöld-fehérek győzelme teljesen megérdemelt, a Fradi játékosainak erőfeszítései ezúttal sem párosultak eredményességgel. Megnéztük, hogy fogadta a skót sajtó a Celtic sikerét.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

„Postecoglou elégedett volt a Celtic Ferencváros elleni teljesítményével”

A The Scottish Sun cikke a Celtic vezetőedzőjének, Angelos „Ange” Postecoglounak a mérkőzés utáni nyilatkozatából idéz, aki okkal lehetett elégedett csapata teljesítményével, hiszen a skóciai zöld-fehér egyesület magabiztos győzelmet aratott – végig mezőnyfölényben játszott, és a második félidőben kétszer is megtörte a Ferencváros ellenállását: „Szerintem jó volt a teljesítményünk. Remekül kezdtünk, nyomás alá helyeztük az ellenfelünket, és átvettük a játék irányítását” – így értékelt a görögországi születésű ausztrál tréner. A magyar bajnok erőfeszítéseit is méltatta, amelyeknek eredményeként az első játékrész még gól nélküli döntetlennel zárult:

 

„Az első félidőben keményen kellett dolgozniuk, hogy megpróbálják megfojtani a játékunkat, mi pedig még így is kialakítottunk néhány lehetőséget… A másodikban éreztük, hogy fáradnak, és ez jól jött nekünk”.

 

Postecoglou nyilatkozata hűen tükrözte a mérkőzés összképét: a Ferencváros minden erőfeszítése ellenére sem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani a Celtic dominanciájával szemben.

 

 

„Egy kilences és egy ötös – így értékelték a Celtic játékosait”

 A The Scotsman a mérkőzés legfontosabb eseményeinek ismertetése (Furuhasi Kjogo vezető gólja, majd Callum McGregor elhibázott büntetője, végül David Turnbull találata) után kiemelte, hogy a Celtic győzelmével felcsillantak a „halovány remények” az egyenes kieséses szakaszba jutásra. A cikk tízes skálán osztályozza a glasgow-i zöld-fehér csapat játékosainak teljesítményét.

A portál szerint több játékos is érdemel nyolcas osztályzatot, viszont kilencest csak a győztes alakulat legjobbjának választott, a Benficától kölcsönbe kapott portugál Jota, akit illetően nem fukarkodtak a dicsérő szavakkal – az elragadtatástól talán kicsit túlzásba is esve:

 

„A Celtic sztárja volt a mai napon. Világklasszis asszisztot adott Kjogónak, aztán nagy szerepet játszott Turnbull góljában, és számos más lehetőséget is kialakított”.

 

A leggyengébb minősítést, ötöst az izraeli jobbszélső, Liel Abada kapta, akinek valószínűleg az egyetlen mérkőzéssel kapcsolatos öröme csak csapata győzelme lehetett: „Nem ez volt a legjobb estéje a szélsőnek, aki az utolsó harmadban nagyon haszontalan volt” – szól a nem túl hízelgő értékelés.

 

 

„Jota passza Kjogónak – világklasszis első gól”

 A Daily Record cikke a mérkőzés körülményeinek ismertetésével kezdődik: a „szokatlan kedd délutáni kezdéskor” 50 427 szurkoló ült a lelátókon, és ők „jutalmul” a már említett Jota és Furuhasi Kjogo nagyszerű együttműködését kapták az első gólnál. „Világklasszis gól volt” – írják. A portugál a saját térfeléről indította hajszálpontosan a Ferencváros tizenhatosánál, a jobb oldalon kilépő japánt, akinek nem volt nehéz dolga, ziccerhelyzetben lőtt Dibusz mellett a kapuba.

Az írásból megismerhetjük továbbá a Celtic edzőjének szakmai filozófiáját is:

 

„Postecoglou kijelentette, hogy olyan futballt próbál játszatni, amelyet a játékosok élveznek – de azzal a feltétellel, hogy keményen kell dolgozniuk a csapatért”.

 

A lap szót ejt a Celtic – bohózatba illő – második, a mérkőzést végleg eldöntő találatáról is szót ejt, amelyet végül Vécsei Bálint öngóljának könyvelt el az UEFA. A portál úgy véli, hogy a skóciai zöld-fehér csapat ekkor a szerencsével sem állt hadilábon, de a találat tulajdonképpen a „munkamorál eredménye volt”. Ami pedig a mérkőzés egészét illeti, a vezetőedzőnek, Postecoglounak minden oka megvan arra, hogy elégedett legyen csapata összteljesítményével.

 

 

Melyik együttes nyeri meg az Európa Liga 2021/2022-es kiírását?

12,00 – Bayer Leverkusen

12,00 – West Ham United

13,00 – Napoli

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Európa Liga//Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Premier League piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást