„Ez a jövő útja számunkra, ilyen csapat szeretnénk lenni” – skót sajtóvisszhangok a Ferencváros elleni 3-2-s győzelem után

A Ferencváros tegnap 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Celtic ellen az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Az eredmény mindkét csapat jövőképét meghatározzta az európai kupaporondon: a Fradi számára végleg elúszott a tavaszi Konferencia Liga-szereplés lehetősége, a glasgow-iaknak viszont még a csoport második helye, vagyis az Európa-liga kieséses szakasza is összejöhet. Azt néztük meg, hogyan fogadta a skót sajtó a Celtic újabb sikerét a ferencvárosiak ellen.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

„Liel Abada a feszült végjáték ellenére is biztosította a döntő fontosságú győzelmet az Európa-ligában.”

A The Scottish Sun cikke – érthető módon – elismerő szavakkal ír a Celticről, „lenyűgöző teljesítményként” jellemzi a zöld-fehérek csütörtök esti produkcióját, ugyanakkor hozzáteszi, a mérkőzés végén feszült perceket kellett átélnie a csapatnak. A ferencvárosi Myrto Uzuni szépségdíjas találatával (Ryan Mmaee passza után lőtte ki a bal alsó sarkot 23 méterről) a magyar bajnok ugyanis egygólosra faragta a hátrányát, visszahozva számára a pontszerzés reményét is.

Az albán válogatott tűnt a legagilisabbnak a Fradi játékosai közül, az egész mérkőzés alatt látványosan űzte-hajtotta csapattársait.

Harciassága azonban nem hozta meg a ferencvárosiak első El-pontjait, hiszen ugyan Furuhashi Kyogo harmadik percben szerzett vezető gólját követően az FTC még egyenlített (Olekszandr Zubkov lövése Josip Juranovicon megpattanva a kapu jobb alsó sarkában kötött ki), utána azonban Jota és Liel Abada találataival kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak, és Uzuni már említett gólja csak a szépítésre volt elég. A cikk végén kihangsúlyozásra kerül, hogy a Celtic már csak egy ponttal van lemaradva a Real Betis mögött a G csoportban, így versenyben maradt az Európa-liga kieséses szakaszában való részvételért – a kvartett harmadik helyét, ami a tavaszi folytatást jelenti a Konferencia-ligában, már gyakorlatilag elérte tegnap este a Groupama Arénában.

 

„A Celtic intenzitással, képzelőerővel és egy fineszes játékossal van megáldva”

A The Scotsman cikke utal a glasgow-iak legutóbbi bajnokijára is, amelyen gól nélküli döntetlent értek el a Livingston ellen. A Ferencváros elleni mérkőzést megelőző megmérettetésen nyújtott teljesítmény után nem mondhatni, hogy a portál optimistán tekintett volna a Groupama Arénában megrendezett ütközet elé: „Nem lehetett tudni, mit várhattunk a Celtictől”. A folytatásban azonban hozzáteszi, „mindössze három perc kellett ahhoz, hogy bebizonyosodjon”, milyen formában van a skót bajnokság ezüstérmese. Ekkor a ferencvárosi Eldar Civic eladott labdáját követően Furuhashi kicselezte Miha Blazicot, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsót, megszerezve a vezetést a Celticnek. Zubkov egyenlítő gólját követően nem tartott sokáig a magyar bajnok öröme, mert Jota újra megszerezte a vezetést a vendégeknek, amelyről a cikk hasonló részletességgel ír, mint a vezető találatról: David Turnbull ügyes csele után Jota a bal oldalról befelé húzódva egy csavart lövést eresztett meg, a labda egy védőt (Vécsei) súrolva a kapufáról a bal alsó sarokba pattant. A harmadik, a mérkőzést tulajdonképpen eldöntő gólról pedig érzékletesen fogalmaz: „Callum McGregor, mint egy tigris szerezte meg a labdát” majd indította Furuhashit, aki Abadának passzolt, az izraeli válogatott szélső pedig a jobb sarokba lőtt.

 

 


 

„Három nagyszerű gólt lőttünk, de még jó néhányat szerezhettünk volna”

A Daily Record a Celtic vezetőedzőjének, Angelos „Ange” Postecoglounak a mérkőzés utáni nyilatkozatából idéz, aki a dicsérő szavak mellett kritikával is illette csapatát:

 

„Csalódottak vagyunk a második kapott gól miatt, mert nem hiszem, hogy az hűen tükrözte volna azt, ahogyan ma este játszottunk”.

 

A Celtic három gólját szerző trió tagjait (Furuhashi, Jota és Abada) illetően a görög születésű ausztrál tréner egyáltalán nem fukarkodott a dicsérő szavakkal:

 

„Nagyszerűek voltak ma este. Elképesztő, hogy ma este mindhárman gólt szereztek, ráadásul három minőségi gólt”.

 

Ami pedig a mérkőzés utolsó periódusát illeti, a Celtic-szurkolóknak volt okuk az izgulásra, Uzuni gólját követően a Ferencváros az egyenlítésért küzdött. Postecoglou azonban egyáltalán nem aggódott a mérkőzés végkimenetelét illetően: „Szerintem nem voltak idegörlők azok a percek, ahogy mondtam, csalódást okozott a második gól, de az, hogy idegenben három találatot tudunk szerezni, az annak köszönhető, hogy egyszerűen nekimegyünk a csapatoknak”. A Celtic mestere úgy gondolja, hogy csapata olyan úton jár, amelyikről nem érdemes letérni: „Továbbra is úgy gondolom, hogy ez a jövő útja számunkra, ilyen csapat szeretnénk lenni, és szerintem a szurkolóink is ezt akarják”.

 

KI NYERI AZ EURÓPA LIGA 2021/22-ES KIÍRÁSÁT?

11,00 – Napoli

12,00 – West Ham

13,00 – Bayer Leverkusen

 

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Európa Liga/Végső Fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj nemzetközi piacokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást