Ha Lukaku megy, hogyan tovább?

Egyre több hivatalos forrás hozza le, hogy a Chelsea nagy erőkkel ostromolja a továbbra is anyagi problémákkal küzdő Intert korábbi játékosa, Romelu Lukaku megszerzése miatt. A londoni klub elképesztő ajánlata esetén már nem mondhatnának nemet az olaszok, így megnéztük, kik lehetnek a lehetséges utódok Milánóban, akik talán valódi megoldást jelenthetnek a belga klasszis pótlására.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A kínai tulajdonban lévő milánói klub gondjai az ázsiai ország döntéseiből erednek, s a nyár elején arról lehetett olvasni, hogy nagyságrendileg 100 millió euró bevételt kell generálniuk az eladásokból. Achraf Hakimi Párizsba igazolása ennek több mint felét meg is oldotta, valamint Matteo Politano értékesítése is hozott némi bevételt, de közben költöttek is, ami nem segítette elő az ügyet. A Chelsea ezt a helyzetet használná ki, hogy megszerezze a számukra hőn áhított centert, mert a Bajnokok Ligája-győztes a hazai bajnokságban nagyon megosztottan termelte csak a gólokat, a legjobbja Jorginho volt hét tizenegyesgóljával. Lukakuért az első ajánlat a hírek szerint 100 millió euró plusz Marcos Alonso játékjoga volt, amit a Nerazzurri azonnali hatállyal vissza is dobott, de a legnevesebb hírforrások szerint az angolok új ajánlattal jelentkeznek, amire már nem mondhat nemet az olasz bajnok vezetősége. Ha Lukaku távozik, akkor őt muszáj lesz pótolni, erre pedig a sajtó azonnal elkezdte bedobálni a neveket, hogy ki lehetne alkalmas erre a feladatra.

 

  • A leggyakrabban felmerülő név Duván Zapata, aki jól ismeri a bajnokságot, testfelépítésre igencsak hasonlít a belgáéra, az ára sem lenne túl vészes – a pletykák szerint 30-35 millió euró. Noha a kolumbiai már három jó szezont is lehúzott Bergamóban, de már túl van a harmincon, ami a még mindig nem túl impozáns helyzetkihasználása mellett mindenképpen ellene szól.
  • Dusan Vlahovics egy kivételes szezont futott a Fiorentinában, ami azonnal megnövelte az értékét, a firenzeiek pedig a hírek szerint nem is akarják 60 millió alatt elengedni. A szerb nem csak hogy drága lenne, de egyetlen idény van mögötte, így kérdéses, hogy mennyire tudja ezt a teljesítményt állandósítani.
  • Akárcsak az előbbi jelölt, úgy Youssef En-Nesyri is egy nagyon jól sikerült szezonnal lett felkapott szereplője a játékospiacnak. Eleinte Angliából voltak ajánlatai a hírek szerint, de a játékstílusa alapján nagyon is jól illeszkedne Simone Inzaghi rendszerébe, amit már a szakértők is feljegyeztek, akárcsak azt, hogy ár-érték arányban egy jó opció lenne a 40-45 millió körüli értékével.
  • A sor végén az az Alexander Isak szerepel, aki úgy maradt gól nélkül az Európa-bajnokságon, hogy az egyik legjobbja volt mezőnyben is a svéd válogatottnak. Az előző idénybeli remeklése egy szerződéshosszabbítást ért San Sebastiánban, így nehézkes lenne a megszerzése, de van az a pénz, amire a baszkok sem tudnak nemet mondani, ez pedig olyan 45-50 millió euró körül lehet.

 

A felsorolt nevek körül bárkit el lehet képzelni, hogy áttegye a székhelyét Milánóba, de az biztos, hogy nem sok ideje lesz akklimatizálódni az új környezetben. A bajnoki címvédőnél azonnal a legmagasabb szintet kell hoznia, mert egy olyan klasszist kellene pótolnia, akit elsőre csaknem lehetetlennek tűnik.

 

 

Hova igazol Romelu Lukaku?

1,45 – Chelsea

2,60 – Inter

12,00 – Manchester City

 


Kattints ide és fogadj átigazolásokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást