Ismét feltankolt a sárga tengeralattjáró

Az előző idényben Európa-liga-győzelemig menetelő Villarreal CF nem éri be a második számú európai kupasorozat meghódításával, hanem tovább erősíti a keretét, hogy készen álljon a legnagyobb színpadon is helyt állni. Az előző idényhez hasonlóan most is úgy tűnik, hogy kiváló igazolásokat hajtanak végre, így pedig lehet nagyot álmodni.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Tavaly augusztusban is érdekes témát szolgáltatott a Fernando Roig által tulajdonolt együttes, mert az akkori építkezés is kiválónak tűnt. Egy, a feladatra termett edzőt (Unai Emery) szerződtettek és olyan játékosok at szereztek meg, akikkel várható volt, előrébb léphet a klub a 2020-21-es szezonban. Az Emery irányította „sárga tengeralattjáró” aztán sorra torpedózta meg az ellenfeleket, mígnem Gdanskban magasba emelhették a baszk tréner által jól ismert Európa-liga-trófeát.

Idén sem tétlenkedtek az egyesületnél, mert már a tavasz során tudni lehetett, hogy a Real Betis együttesétől megszerzik Aissza Mandi játékjogát. A 29 éves algériai válogatottal a védelem rotációját igyekezett megerősíteni a februárban kinevezett Miguel Ángel Tena sportigazgató. A több mint 150 LaLiga mérkőzéssel rendelkező bekk elsődleges feladata a jövőben a már 35 éves Raúl Albiol pótlása lesz, de egyelőre még a spanyol a csapat kapitánya és Mandi a harmadik számú védő „csak”.

 

Aki viszont a posztjának első számú szerepét kell betöltse, az Boulaye Dia. A szenegáli center az előző szezon során a Stade Reims színeiben 36 Ligue 1 mérkőzésen 14 gólig és egy asszisztig jutott. Ő az a fajta klasszikus center, aki a büntetőterületen belül érzi magát otthonosan, ösztönösen tudja, hogy mikor hova kell helyezkedni, kis túlzással bevonzza a labdát a kipattanók során is. A befejezések mellett remek a játékintelligenciája is, a védelem vonala mögé való beindulások, a területek támadásai elterelési céllal mind igen magas szinten megvannak a repertoárjában, amire ráadás, hogy ha van megfelelő játszótársa, akkor a kombinatív játékban is kitűnően részt tud venni – akár a boxon belül is. Erre volt tökéletes példa a Chelsea elleni Európai Szuperkupa-fináléban a Gerard Morenóval való összjátéka, ami az egyenlítő találatukat eredményezte. Jól vette észre, hova kell bemozogjon, majd jó ütemben készítette le a játékszert a spanyol elé.

 

 

 

 

A legfrissebb igazolás az AFC Bournemouth együttesétől elcsábított Arnaut Danjuma. A holland szélső az előző angol másodosztályú idény során 17 gólig jutott, valamint 8 előkészítés is került a neve mellé. Noha nagyon jól néznek ki ezek a számok felemás értelemben, de helyén kell kezelni őket, mert mindössze 7,45 xG-re lőtt majdnem tízzel több gólt, aminek a fő oka, hogy a kitűnő sebessége és a kiváló cselezőkészsége (7,03/90 – 63%) miatt rendre ő volt a kontrák középpontjában. Nem akart a kapussal szemben még trükközgetni, hanem relatíve messziről – alacsony minőségű helyzetből – ellőtte a labdát a hálóőr mellett. Cserébe viszont 12,48 xA esetén négy találattal adósak számára a korábbi társak, ami csapatszintű probléma volt a „cseresznyéseknél”, mert rajta kívül csaknem mindenki alul teljesítette a várható számait, így ez nála itt ütközött ki. Annak ellenére, hogy szélső sok esetben mozog a pálya centruma felé, hogy támadni tudja a kaput, de ez nem szükségszerű nála, hiszen mindkét lábával remekül bánik a labdával, így az alapvonalig is le tud menni, hogy beadjon. Egy olyan kreatív játékos ő, amilyenre nagy szükség volt Samuel Chukwueze hosszú kiesése miatt is, meg mert kell a pragmatikus edző játékához jól illeszkedő támadó, aki tud a reaktív fociban kiválóan érvényesülni.

 

Villarreal Danjuma

 

Az egyetlen nagyon kérdéses csapatrész az öregedő középpálya, ahol csak egy játékos nem töltötte még be a harmincat, de ez is csak október közepéig igaz. Ez tűnik még olyan területnek, ahová nagyon ráférne a keretre az erősítés, mert a sérülékenység rövid távon, a kor pedig hosszabb távon dolgozik a hatékonyság ellen. Még van idő a transzferablak zárásáig, de mindenképp szükség lenne egy fiatal játékosra a “hatos” vagy épp a “hatos-nyolcas” szerepkörre”. Ha a most keretben lévők kibírják a bajnokság és a Bajnokok Ligája jelentette kettős terhelést, akkor harcban lehetnek így is a legjobb négy közé jutásért, mert jól mutatna, ha helyezéssel tudnák kvalifikálni magukat a legrangosabb európai kupasorozatba. 

 

 

Melyik csapat nyeri a LaLiga 2021-2022-es szezonját?

2,60 – Real Madrid

3,00 – FC Barcelona

3,75 – Atlético Madrid

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Spanyolország/La Liga/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az európai kupaporond különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást