Ítéletek kereszttüzében – Matheus Pereira

A héten jött a hír, hogy a West Bromwich Albion kimagasló tehetsége, a 25 éves Matheus Pereira nem tart a klubbal a másodosztályba, hanem a szaúdi Al-Hilal együtteséhez igazol. A brazil játékos a média minden felületét azonnal megkapta a degradáló és elítélő véleménynyilvánítást, miközben a valóságot szinte senki nem akarta megismerni.

Matheus Pereira

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Matheus Pereira Belo Horizonte szegénynegyedében született 1996. május 5-én. Az igen szegényes körülmények közt élő család nem igazán engedhette meg magának a luxust, ami nagy hatást gyakorolt a fiúra is. A fiatal brazil, mint arrafelé csaknem minden gyerek, azonnal a sport irányába mozdult, mint kitörési lehetőség, s neki a labdarúgás jött be a legjobban. Már hétévesen az iskola mellett a Esporte Clube Democrata egyesületében kergette a bőrt, a következő lépcsőfok tízévesen jött el neki, amikor a város másik részében lévő Toca da Raposa nevű csapathoz került. A jobb körülményeket biztosító egyesület elvarázsolta az ifjú tehetséget, de a sors nem volt hozzá és családjához kegyes.

A 2008-as globális gazdasági válság során az édesanyja után az apja is elvesztette a munkáját, így a szülők úgy döntöttek, hogy gyermeküket – anyai nagymamájánál – hátrahagyva Portugáliába költöznek munkát találni. A 12 éves Matheus egy hónapon keresztül szenvedett, hogy megfelelő közlekedést találjon a Toca da Raposa edzéseire, mert még távolabb kellett költöznie a nagyi miatt, de végül feladta a dolgot, és ő is követte a szüleit Európába. Először a Trafaria együttesében szerepelt, majd bekerült Sporting Clube de Portugal akadémiájára. Az első szezonjában az ifjúsági csapat 25 mérkőzésén 22 góllal jelentkezett. Annak ellenére, hogy az akadémia egyik legnagyobb tehetségének számított, a felnőtt csapatban szinte egyáltalán nem kapott bizalmat. Sorozatban küldték el kölcsönbe a Chaveshez, a Nürnberghez, majd a West Bromhoz.

 


(X) Vegyél részt az ingyenes nyerő széria tippjátékban! Válaszolj helyesen naponta az olimpiával feltett kérdésekre és nyerj ingyenes pörgetéseket és ingyenes fogadásokat!


 

A szigetországi kölcsön során kiemelkedően teljesített, hozzásegítette a The Baggies csapatát a feljutáshoz, majd a Premier League újonca igényt is tartott rá, és 6,5 millió font ellenében tavaly nyáron meg is vásárolta a játékjogát.

A négyéves szerződésében heti 20 ezer fontos fizetés szerepelt, aminek záradéka az volt, hogy kiesés esetén ez 10 ezerre csökken a Championshipben. A családját minden elé helyező brazil rendszeresen küldött pénz a szülőknek Portugáliába, akik a gyermekkorában lévő szegénységtől persze már messze állnak, de még mindig nem mondhatják azt, hogy luxusban élnének.

 

Forrás: skysports.com

A kiválóan sikerült PL-szezon után egyhangúan azt harsogta mindenki, hogy kizárt dolog, hogy Pereira a másodosztályban folytassa. Ajánlatokban nem volt hiány a hírek szerint, de a teljes megdöbbenést okozta a brazil, amikor napvilágot látott, hogy őt leginkább a szaúdi al-Hilal ajánlata érdekli. A közel-keleti együttes állítólag 12 millió fontot fizet az angol klubnak a játékjogáért, illetve arról lehet olvasni, hogy a fizetése meg fogja haladni a heti 100 ezer fontot is. Az előző szezonhoz képest ez ötszörös érték lenne, amiből sokkal nagyobb részben tudná a családját segíteni, ami számára kiemelten fontos.

Valóban mondhatjuk Matheus Pereira esetére azt, hogy neki a pénz a legfontosabb, csak az ő esetében talán nem árt, ha tudjuk, hogy miért annyira fontos számára. Egy 25 éves játékos hagyja el az európai topfutballt és bár nem egyszerű a visszatérés a legmagasabb szintre, de láttunk már rá példát, így nem tehetünk mást, mint bizakodunk benne, hogy egy-két éven belül viszontlátjuk őt egy topligában.

 

Hova igazol Phil Coutinho a nyáron?

1,50 – Marad a Barcelonában

2,75 – AC Milan

5,00 – Everton

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Speciális/Átigazolások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj átigazolásokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást