Kérdőjelek az észak-londoni védelemben

Még az is erősen képlékeny, hogy mi lesz Harry Kane sorsa, de a Tottenham Hotspur gondjai ezzel közel sem értek véget. Az új edző, Nuno Espírito Santo kinevezésével csaknem biztossá vált, hogy az észak-londoniak három belsővédős szerkezetre váltanak, de egyelőre csak távozó bekkjeik vannak, miközben a pályára eggyel több kellene, mint amennyi eddig szerepelt.

Tottenham védelem

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Az eredeti elképzelésektől merőben mást képviselő Nuno Espírito Santo edzői kinevezés után nem lehetett senkinek sem kétsége afelől, hogy a Tottenham Hotspur védőt kell, hogy igazoljon. A keret nem tűnt már akkor sem alkalmasnak arra – azóta még annyira sem –, hogy szerkezetváltáson menjen keresztül, márpedig a portugál szakember egész karrierje során három belsővédővel játszatta csapatait.

A londoniak az előző szezonban időszakosan már szerepeltek ebben a formációban José Mourinho alatt is, a posztokon pedig Toby Alderweireld, Davinson Sánchez és Eric Dier voltak az alapemberek, mögöttük pedig Joe Rodon, Japhet Tanganga és az eredetileg balhátvéd Ben Davies kapott lehetőséget. Közülük a belga bekk Katarba távozott, a kolumbiai csaknem eladósorban van, mert több a hibája, mint magas színvonalon lehozott meccse, a többiek meg aligha nevezhetők egy Bajnok Ligájába bejutni kívánó csapat alapembereinek.

 


Fogadj a Tottenham legjobb négybe kerülésére 6,00-s oddson! 


 

A pletykarovatokban állandóan szerepel a klub neve, mert hétről hétre összeboronálják valakivel, aki valódi erősítés lehetne a hátsó alakzatba. Joachim Andersen neve volt az egyik első, mert a norvég a Fulham FC kiesése ellenére is jól teljesített a ligában, ám azóta már a Crystal Palace szerződtette. Jules Koundé kapcsán is megkeresték a Sevillát – akikkel már azóta kötöttek egy üzletet –, de a francia egyértelművé tette, hogy csak BL-ben szereplő együttes kedvéért hagyná el Andalúziát. Cristian Romero mostanában a legfelkapottabb opció, de az argentin árát 55 millióban szabta meg az Atalanta, így nehezen elképzelhető, hogy megvalósuljon ez a transzfer. Tomijaszu Takehiro neve most az olimpia alatt nem igazán felkapott, de a japán bekk lehet az egyik érkező, ha a torna véget ér hazája válogatottja számára. Jannik Vestergaard egy reális opciónak tűnik, akinél PL-tapasztalata az egyik fő ok és a dán válogatottban is megmutatta, hogy tudja a szerepét háromvédős szerkezetben is.

Már zajlanak az edzőtáborozások, játsszák a felkészülési mérkőzéseket, sőt augusztus 15-én a bajnoki címvédő Manchester City ellen már meg is kezdi a szezont a Spurs, és még mindig nem tudni, hogy mi lesz a védelemmel, ami egyelőre inkább tűnik egy kiesés ellen harcoló csapat játékosállományának, mintsem a legjobbak közé igyekvőének.

 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást