Messi 21 év után könnyek között távozik Barcelonából – sajtótájékoztató

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás argentin világklasszis egyéni- és csapatsikerekben is gazdag bő két évtized után elhagyja a katalán sztárklubot. A távozás részletei, illetve jövője ismertetése céljából sajtótájékoztatót hívott össze. A futballvilág színe-javához hasonlóan mi is nyomon követtük az eseményeket.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Immár egykori barcelonai vezetőedzője, a holland Ronald Koeman már korábban elbúcsúzott Lionel Messitől, a közösségi médiában egy érzelmi húrokat pengető posztban köszönte meg a csapatért tett szolgálatait. Az alábbi szavakkal méltatta, és tolmácsolta jókívánságait:

 

Még mindig nehéz elfogadni, hogy többé nem fogsz játszani a Barcelonában. Köszönök mindent, amit a klubért tettél, Leo. Nagyon élveztem a szezont, amikor együtt dolgoztunk. Lenyűgöző a munkamorálod és a győzni akarásod. Ezek tesznek téged világ legjobb játékosává. A legjobbakat kívánom neked és a családodnak.

 

Messi ma, vasárnap 12 óra után pár perccel, láthatóan a végletekig meghatottan, könnyek között kezdett neki a sajtótájékoztatónak. Nehéz volt elkezdeni a mondandóját, ennek hangot is adott:

 

Nem tudom, hogy képes leszek-e beszélni. Ezekben a napokban sokat gondolkodtam, hogy mit is mondhatnék. Az az igazság, hogy le voltam teljesen blokkolva, nem jutott eszembe semmi. Ez nagyon nehéz számomra ennyi év után… Nagyon régóta vagyok itt, 13 éves korom óta. 21 év után távozunk a feleségemmel és három katalán-argentin gyermekemmel. Ez az otthonunk… Remélem, még valamilyen formában visszatérhetek a klubhoz… Köszönet mindenkinek!

 

A jövőjét illetően ismertette, hogy sok megkeresést kapott, a vele kapcsolatban leginkább hírbe hozott Paris Saint-Germain is egy lehetőség, de még nem döntötte el, hol folytatja pályafutását. A párizsi játékosokkal (Neymar, Di María, Paredes, Verratti) készült fotóval kapcsolatban, ami alapot adott a találgatásoknak, azt mondta, hogy a nyaralása alatt készült, viccnek szánták.

A távozásának okait illetően is tiszta vizet öntött a pohárba: „Az elnök már elmagyarázta. A klubnak nagyon nagy adóssága van, amit nem akar tovább növelni. Miért kéne így még ezt húzni? Szinte lehetetlen. Gondolkodnom kell a jövőmről és a karrieremről, ezekkel foglalkozom mostantól kezdve… Mindent megtettem annak érdekében, hogy maradhassak, de nem volt lehetséges. Többet nem tudok ezzel kapcsolatban mondani.”

Kategorikusan cáfolta azokat a híreket, hogy az általa is elfogadott 50 százalékos fizetéscsökkentés után még arra kérték volna, hogy további 30 százalékos megvonásba is egyezzen bele. Elmondta azt is, hogy hiába a rengeteg megnyert cím, egy kis hiányérzet azért maradt benne a barcelonai éveket illetően: „Még mindig bennem van a tüske, hogy nem nyertünk még egy Bajnokok Ligáját. Nagyon közel voltunk a Liverpool és a Chelsea elleni elődöntőkben Peppel (Guardiola – a szerk). Nyerhettünk volna még egy BL-t, de nem bánok semmit sem.”

 

Ki nyeri a következő Aranylabdát?

1,40 – Lionel Messi

7,00 – Robert Lewandowski

8,00 – N’Golo Kanté

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Speciális/Nemzetközi Díjak útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj speciális piacokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Arról is biztosított mindenkit, hogy minden szavának hitele van, a találgatások helyett az ő nyilatkozatait érdemes készpénznek venni:

 

Mindig őszinte és transzparens voltam mindenkivel, a szurkolókkal is… Számomra az volt a legfontosabb, hogy igazat mondjak azoknak az embereknek, akik sokat adtak nekem.

 

Sajnálattal beszélt arról, hogy ilyen formában kell búcsúznia, és nem a Camp Nouban a közönség ovációja lett a barcelonai időszak záróakkordja. A sajtótájékoztató végén ismét elérzékenyült, majd fotók készültek az immár egykori játékostársaival és a családjával – háttérben azzal a sok trófeával, amit gránátvörös-kék színekben nyert. 

Miközben villantak a vakuk, a teremben jelenlévők mellett a stadion előtt rengeteg szurkoló is búcsúzott a legendától.

 

Olvasd el korábbi cikkünket Messi távozásának előzményeiről és okairól: 

Messi távozásában csúcsosodik a Barcelona kálváriája

 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom


Kiemelt fotó: FC Barcelona

3 thoughts on “Messi 21 év után könnyek között távozik Barcelonából – sajtótájékoztató

 1. Sziasztok!

  Ellentétben más játékosokkal(tisztelet a nagyon kevés kivételnek), Közeli(Messi*ez csak szóvicc-nem gúny)valóban nagy “fájdalmat” él(t) át!
  Elképesztő-kifejezhetetlen teljesítményt “tett le az asztalra”!!!
  nem legenda…A KATALÁNOK-A BARCELONA FÉLISTENE!!!👏😢🤧
  Bár sajnos élőben(stadionban)soha nem volt szerencsém látni Őt, de TV-ben nem egyszer láttam az élő meccseit….pl.a Getafe elleni gólja…SOKKOLT!!!🤤😨😵
  Síró és egyben nevető reakciót váltott ki belőlem…(Maradona goal 2.0)
  Vagy a United elleni fejes gólja…2napig nem tudtam aludni…és egész nap vigyorogtam, mint aki beszívott!😄
  NEM Messi a kedvenc játékosom(példaképem), de csak Ő(és Ronaldinho) tudott olyan katartikus hatást kiváltani belőlem(és másokból is), hogy napokig úsztam a jókedvben!
  A testcselei, a helyezkedései, a meglátásai(gólpassz-passz), a fantasztikus szabadrúgásai, a tisztelete a szurkolók felé, az egyszerű-csendes-balhétól mentes magaviselete- példa lehet,példa kell legyen bárki(nem csak sportolóknak) számára!!!
  6(!!!)Aranylabda
  Minden tekintetben csúcstartó, világklasszis labdarúgó!
  Amit hátra hagyott rekordot-teljesítményt, sem a Barcában sem más csapatban egyhamar(vagy soha) nem dönti meg senki!!!
  Innen Köszönöm a szép-örömteli élményeket!
  Írtam mindezt úgy, hogy sem Barca sem Messi “fan” nem vagyok!

Írj hozzászólást