Lucas Veríssimo, a lisszaboni sikerek kulcsa

Az elmúlt két szezon az SL Benficánál a nagy bevásárlásokról és az eredménytelenségről szólt. A jelenleg zajló idény azonban már másként telik, a jó szereplés egyik letéteményese a januárban szerződtetett brazil védő, Lucas Veríssimo. Neki köszönhetően alakult át a csapat, és indult el azon az úton, amely visszavezetheti Portugália trónjára.

Lucas Veríssimo

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A nyáron már a 26. születésnapját ünneplő Lucas Veríssimo da Silva egy brazil kisvárosban, Jundiaíban született. A labdarúgással komolyabb szinten Sao Paulo városában kezdett foglalkozni, ahol több kisebb klubot is megjárva jutott el a Santos FC-ig. Itt lett profi, itt nyerte első trófeáját (2016, Paulista bajnoki cím), és innen igazolt az öreg kontinensre, miután 2020-ban Libertadores-kupa-döntősként a torna álomcsapatába is beválasztották.

2021 januárjában mindössze 6,5 millió eurót fizetett érte az SL Benfica, de ma már úgy tekinthetnek rá a portugál fővárosban, mint az elmúlt évek egyik legjobb üzletére. A 189 centiméter magas bekk a védelem tengelyében és a jobb szélen is képes játszani. Ez fontos tényező volt abban, hogy Jorge Jesus edző az érkezése után nem sokkal elkezdte próbálgatni a háromvédős szerkezetet. A tavasz végére már állandósult ez a formáció, sikeressége pedig idén látszik.

 

PÁRHARCERŐS VÉDŐ

Ha már egy bekkről írunk, akkor kezdjük azzal, amit leginkább elvár tőle a szurkoló. Veríssimo eddig 26 lisszaboni mérkőzése nem nevezhető épp a legnagyobb mintának, de statisztikai mutatói így is bizonyítják, hogyan tud vezére lenni csapatának. A 90 percre kivetített számok tekintetében 12,2 párharcot vállal, amiket 69,1%-ban meg is nyer, a nemzetközi porondon játszott összecsapásaira szűkítve ez 11,7 párharc és 68,3%-os hatékonyság. A levegőben ő az úr, amit a 75,4%-os mutatója is visszaad, az európai színtéren ez 71,9% négy összecsapás során, így itt sem lehet rá panasz.  

A szereléseit a keménység és az sikeresség jellemzi. Meccsenként 2,9 próbálkozás (70%), lisszaboni időszaka alatt egyetlen kapott gólhoz vezető hibát regisztráltak nála. Mérkőzésenként 6,2 labdaszerzést hoz össze és a lecsorgókat is szép számban begyűjti. A labdavesztések után kiveszi a részét a presszingből, azonnal visszatámad, amely során az ellenfél térfelén is tud labdát szerezni.

 

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben! A meghívott barátaid pedig egy nagyvonalú üdvözlő bónuszt kapnak, tehát nem csak te, hanem ők is jól járnak.


 

AZ ELŐREJÁTÉK MESTERE

A modern labdarúgásban fontossá vált, hogy a védelemben legyen legalább egy progresszív felfogású játékos. A támadásépítés és a labdakihozatal során elengedhetetlen, hogy valaki a hátsó alakzatból képes legyen vertikálisan játszani. A felpasszok, a megindulások szükségesek ahhoz, hogy ne alakuljon ki túl nagy távolság a csapatrészek közt. Lisszabonban ezt tudja megvalósítani a brazil hátvéd, aki előszeretettel gondolkodik támadó szellemben.

A labdacipelésekre főleg a nemzetközi porondon van szükség, mert ott az ellenfelek alkalmaznak ellenük letámadást, szemben a hazai pontvadászattal, ahol csak egy-két esetben akad ilyen a saját harmadukban. Viszont a felpasszaira minden riválissal szemben lehet támaszkodni, mert jó érzékkel és megfelelő erővel képes akár a védelem mögé is bejátszani a labdát. Remekül látja meg az adódó lehetőséget egy kiugratásra, és képes is megvalósítani azt.

Érdemes kiemelni még esetében, hogy az oldalváltások során remek keresztlabdákkal tud szolgálni, ami a súlypontáthelyezéseket segíti elő. A pontosság csak az egyik fő ismérve ezen átadásainak, de a szabadon lévő csapattársnak ideje is van, mert a mozgásával nem árulja el idő előtt a tervét az ellenfélnek.

 

 

A PONTRÚGÁSOK CÉLPONTJA

Bár már szóba került a légi párharcok terén produkált sikeressége, ennek speciális része a pontrúgások utáni fejpárbajok. Lucas Veríssimo kiváló rugókkal rendelkezik és emellé még a testalkata is ideális ahhoz, hogy a boxon belül is ő legyen a légtér ura. Legyen szó védekezésről vagy támadásról ösztönösen tudja hol kell helyezkedjen, hogy ő kerüljön a középpontba. Ez támadásban persze „figurától” is függ, de az idei szezonban már jól megfigyelhető a taktikában, hogy többnyire ő az egyik első számú célpont. Ugyan gólja csak az előző szezonból van fejjel, de lekészített labdája, amiből célba vehették a társak a kaput már több is akadt idén.

 

 

Természetesen ő sem hibátlan, hiszen akkor korábban is átjöhetett volna az öreg kontinensre és magasabb szinten is játszhatna. Az egyik hiányossága a megfontoltság és a türelem, mert gyakran elszakadni nála a cérna. Minden szezonban jön egy kiállítás, és az idényenkénti tíz körüli sárga lap sem nevezhető kevésnek. Idén a PSV Eindhoven elleni BL-playoff visszavágóján hozta nagyon nehéz helyzetbe csapatát, mikor fél óra alatt a kiállítás sorsára jutott.

Ennek ellenére minden esélye megvan, hogy rövid időn belül egy magasabban jegyzett bajnokságba igazoljon. A szeptemberi, Peru elleni vb-selejtezőn már a Selecaóban is debütált, és most is ott lesz Tite keretében, ami nem is lehet megkérdőjelezhető a teljesítménye alapján.

 

Melyik együttes nyeri meg a Bajnokok Ligája 2021/2022-es kiírását?

5,50 – Manchester City

5,50 – Paris SG

6,00 – Bayern München

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Bajnokok Ligája/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Bajnokok Ligája piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást