Más kárán okulva? – vélemény

Karim Adeyemi remek teljesítményével kezdi kinőni a Red Bull Salzburgot, így jó eséllyel rövidesen továbbáll. A müncheni születésű játékos esetében a Bayern München az egyik kézenfekvő jelölt, de jelen helyzetében nem ez tűnik a leglogikusabb döntésnek. A hírek szerint nem is a bajorok lesznek a befutók, ami az ottani fiatalok helyzetét nézve érthető lépés lenne az ifjú támadó részéről.

Karim Adeyemi

(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A német labdarúgás régóta vár egy megbízható gólvágóra, akivel a válogatott is magasabb szintre léphet. Noha ott van Timo Werner, de amióta Londonban játszik, azóta aligha a gólszerzés a legfőbb erőssége. A reménysugár a mindössze 19 esztendős Karim Adeyemi lehet. A román apa és nigériai anya gyermeke Münchenben látta meg a napvilágot és ott is kezdett el futballozni. Már nagyon fiatalon megmutatkozott a tehetsége, ezért is járhatta meg a TSV Forstenried után az FC Bayern München akadémiáját is. Ott azonban akadtak problémák vele, ami miatt 13 évesen az SpVgg Unterhachinghoz távozott. Itt tovább menetelt előre, egymás után jöttek az utánpótlás-válogatottságok, illetve 16 évesen már bemutatkozott az U19-es bajnokságban. Ezt követően csapott le rá a Red Bull Salzburg, amely a szokásosnak megfelelően kölcsönadta fiókcsapatának, az FC Lieferingnek, ahol egyre jobb lett a ma már Bajnokok Ligájában is kiemelkedő teljesítmény produkáló csatár.

 

GÖRÖNGYÖS AZ ÚT MÜNCHEN FELÉ

A rövid életút után szót kell ejteni arról, hogy Karim Adeyemi többször is beszélt már arról, hogy van még elszámolni valója Münchennel, így a jövőkép mindenképpen abba az irányba mutat, hogy egyszer még lesz az FC Bayern München játékosa. A bajorok klubfilozófiáját ismerve ez egyáltalán nem lenne meglepő, mert egy német játékosról van szó, náluk pedig azokból a legjobbakat szívesen látják a csapatban. Hosszú évek, évtizedek óta adják a „bőrnadrágosok” adják a Nationalelf gerincét.

 

Karim Adeyemi válogatott

 

A szezon előtt még többnyire arról szóltak a pletykák, hogy ha jól teljesít az ifjú német az osztrák élvonalban és a Bajnokok Ligájában, akkor egyenes útja lehet Münchenbe. A Bayernnél már figyelemmel követik a jelölteket, hogy ki lehet majd Robert Lewandowski utódja, még akkor is, ha ez a jelek szerint inkább még pár év múlva lesz esedékes feladat. A lengyel jelenleg aligha kér maga mellé vetélytársat, mert bár Julian Nagelsmann olykor már képes lecserélni, az vitán felül áll, hogy a sorsdöntő meccseken még mindig 90 perces játékos.

Adeyemi nem csak jól, hanem egyenesen kiemelkedően teljesít idén, ez pedig fel is veti a kérdést, hogy mennyi időre van még szüksége Ausztriában? Korábban úgy számolhattak vele, hogy még másfél-két év ráférne Salzburgban, de most már arról is lehet híreket olvasni, hogy akár már a télen csapatot válthat. Ez nem igazán kedvez a bajoroknak, mert a jelenlegi anyagi helyzetük úgy stabil, hogy nem akarnak költekezni, amennyiben nem muszáj, azonban a fiatal német aligha fog 30 millió alatt eladásra kerülni. A Bayernnek a nyár lenne ideálisabb a transzferre, amikor a tervek szerint a hosszabbítási tárgyalások során lehetetlen helyzetbe kerülő Kingsley Comant eladhatják, s az érte befolyó összegből megszerezhetnék a fiatal üdvöskét.

A másik perspektíva a játékosé és ez az, ami talán a leginkább becsukja az ajtót a müncheniek számára. Ahogy már említettem, Lewandowski posztján aligha reménykedhet sok játékidőben, így az általa kedvencnek nevezett szerepkörben nem igazán szerepelhetne szülővárosában. Maradna Coman posztja, vagyis a szélső, amit ugyan be tud játszani Adeyemi, de ő inkább csatárként tekint magára.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben! A meghívott barátaid pedig egy nagyvonalú üdvözlő bónuszt kapnak, tehát nem csak te, hanem ők is jól járnak.


 

INKÁBB NEGATÍV PÉLDÁK VANNAK ELŐTTE

A Bayern München nagyon hosszú ideje a legmagasabb szinten teljesít, a csapat magja már évek óta egyben van, ez pedig azt is jelenti, hogy a fiataloknak a pályára kerüléshez nem elég az, hogy rendkívül tehetségesek. A rutin és az összeszokottság olyan faktorok, amiket nem minden esetben pótolhat az egyéni kvalitás, így pedig egy fiatal számára sokszor nem előnyös a csapaton belüli hierarchia.

 

 

Alphonso Davies az üdítő példa, hiszen a 21 éves kanadai stabil kezdő. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a leigazolásakor ő a szélső támadó posztjára érkezett, s csak kényszerből lett balhátvéd. A sérülések adta esélyt tudta megragadni, ami nagyon örömteli, de egyben jelzésértékű is, hogy nem tudott magának utat törni az eredeti posztján.

Jamal Musiala hiába a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, rendkívül kevés esélyt kap, pedig több poszton is bevethető. A támadó szellemű középpályás a tízes és a szélső posztján is remekelt már, de mégis csak négy alkalommal tudott a kezdőbe kerülni.

Tanguy Nianzou esetében a sérülések is negatív szerepet töltenek be, de objektíven nézve a dolgokat neki sem jutna sokkal több esély akkor sem, ha állandóan egészséges lenne.

Marc Roca helyzetét nagyon nehéz kívülállóként megítélni, mert csak azt látjuk, hogy mind Hans-Dieter Flick, mint Julian Nagelsmann hanyagolja és a pad végére tette, ahonnét inkább a távozáshoz áll közelebb a spanyol játékos, mintsem a rendszeres pályára lépéshez.

A sort pedig zárjuk a kölcsönben lévőkkel, akik így legalább megkapják az esélyt a fejlődésre. Chris Richards, Lars Lukas Mai, Adrian Fein és Joshua Zirkzee is így tud több időt a pályán tölteni, hiszen Münchenben nem volt igazából esélyük.

 

KI LEHET A BEFUTÓ?

Az, hogy Adeyemi óriásit fejlődött és igazi gólvágóvá érett, nagyon sok sztáregyesület érdeklődését felkeltette. A pletykák szerint szinte minden topklubot fel lehetne sorolni, mert egy ilyen tehetségre mindenkinek szüksége van. Azért próbáljunk a realitásoknál maradni, nézzük hol lenne rá valóban igény és  adódó játéklehetőség.

 

Karim Adeyemi befejezések

 

A hírek szerint a legjobb helyzetben a Borussia Dortmund van, amely a nyáron szinte biztosan elveszíti Erling Haalandot. A norvég pótlására csaknem tökéletes jelölt lenne Adeyemi, hiszen így biztosítva lenne számára a stabil játéklehetőség és a sárga-feketékről tudni lehet, hogy a játékosfejlesztésben is igencsak magas szintet képviselnek. Ha ez nem lenne elég a német lapok információi szerint a BVB még magasabb kezdő fizetést is hajlandó adni neki, mint korábban Jude Bellingham esetében, aki évi hárommilliót kapott.

Azon felül, hogy a Paris Saint-Germaint csaknem mindenkivel hírbe hozzák, az ifjú német valóban egy reális opció lehet. Kylian Mbappé távozása már régóta téma és egyelőre nem épp olyan hírek jönnek, hogy a hosszabbítás felé haladnának a tárgyalások. Mauro Icardi körül állandóan van valami balhé, ráadásul Lionel Messi sem látja szívesen a párizsi öltözőben, így csaknem teljesen kiürülne a kilences poszton bevethetők sora, amit Adeyemi be tudna tölteni, világklasszisokkal körbevéve.  

A felsorolás végén pedig egy újonnan felkapott klubot kell megemlíteni, mert a Tottenham Hotspur már a télen lecsaphat rá, ami a Red Bull Salzburg BL-szereplésétől is függ. Ha az osztrákok nem jutnak tovább a csoportból, akkor a Spurs jó eséllyel pályázhat Adeyemire. Az egyértelmű, hogy Harry Kane ügyét valahogy tisztázni kell (lezárni és elengedni), márpedig akkor egy gólerős csatárra szüksége lesz a Tottenhamnek, és egy relatíve olcsó megoldás lehetne a német, mert hozzá képest Dusan Vlahovics minimum a duplájába fájna.

Melyik együttes nyeri meg a Bajnokok Ligája 2021/2022-es kiírását?

4,75 – Manchester City

6,25 – Paris SG

5,00 – Bayern München

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Bajnokok Ligája/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Bajnokok Ligája piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást