„Még Federert is leveszi a lábáról” – svájci sajtóvisszhangok az FC Basel Újpest elleni továbbjutását követően

Az Újpest kiesett a Konferencia-ligából, miután 4-0-s vereséget szenvedett Bázelben. A lila-fehérek bravúrra készültek a mérkőzés előtt, de az újpesti odavágóval ellentétben nem tudták megnehezíteni a svájciak dolgát. A bázeli továbbjutás kedves születésnapi ajándék lehetett a 40. életévét a napokban betöltött, helyszínen szurkoló teniszlegendának, Roger Federernek. Megnéztük, milyen sajtóvisszhangja volt Svájcban az FC Basel továbbjutásának.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

„Az FCB megérdemelten nyert 4-0-ra az Újpest ellen”

A Basler Zeitung online kiadása kihangsúlyozza, hogy a mérkőzés sokkal könnyebb volt a Basel számára, mint a budapesti odavágó, és ilyen arányban is megérdemelten nyert. Végig elismerően nyilatkozik a svájci csapat teljesítményéről. Külön említést tesz arról, hogy az első félidőben a két legnagyobb lehetőségüket egyaránt gólra váltották (Darien Males és Valentin Stocker voltak eredményesek). A cikk hasonlóképpen értékelte a második félidőt is, ahol Arthur Cabral és Raoul Petretta góljaival alakult ki a végeredmény. Említette, hogy abban a játékrészben is a bázeli csapat uralta a játékot, és alig engedte az Újpestet a kapuja elé. Végül a következő kihívásról ír, ami a Baselt várja a nemzetközi kupaporondon. A csapat bejutott a rájátszásba, jövő csütörtökön a svéd Hammarbyt fogadja – a tét immár a Konferencia-liga főtáblája.

 

„A Basel támadójátéka továbbra is meggyőző, 4-0-val kirúgta az Újpestet a Joggeliből”

A sport.ch cikkének meglehetősen plasztikusan fogalmazó címében szereplő „Joggeli” a St. Jakob Park, az FC Basel stadionjának a helyiek által használt beceneve. A Basler Zeitung online kiadásához hasonlóan itt is említésre kerül, hogy az első félidőben a bázeli csapat támadójátéka igencsak hatékonynak bizonyult, amit a megszerzett két gól is alátámaszt. Kiemeli azt is, hogy már a mérkőzés elején látszott, hogy mindkét csapat „jó focit szeretett volna játszani”. A második félidőt illetően a két svájci gól mellett külön említést tesz Junior Tallo kihagyott lehetőségéről. Kiválasztotta a mérkőzés „győztes” és „vesztes” játékosait is. A előbbi Sebastian Esposito lett, aki „továbbra is meggyőző a támadójátékban. Két remekbe szabott gólpasszal brillírozott, szinte minden támadásban részt vett, és néha hátul is besegített”. Az utóbbi címet pedig az Újpest támadója, Tallo kapta, mert „gólszerzésre volt lehetősége az 56. percben, egyedül Linderrel (a Basel kapusa) állt szemben, de mégis hibázott” – így szólnak a magyarázatok.

 

 

 

„Az FCB álomrajtja még Federert is leveszi a lábáról”

A blick.ch cikkének bevezetője kiemeli, hogy a mérkőzést a svájci teniszcsillag és a válogatott pár napja kinevezett szövetségi kapitánya, Murat Yakin is a helyszínen tekintette meg. Úgy véli, hogy a továbbjutás kérdése már az újpesti odavágón eldőlt, amelyen a svájciak 2-1-es győzelmet arattak. Említést tesz arról, hogy stadion szpíkere külön köszöntötte Federert a 40. születésnapja alkalmából (a legenda augusztus 8-án töltötte be a negyedik X-et), és a szép gesztushoz a jelenlevő 12 337 szurkoló is csatlakozott. Figyelmezteti az FC Baselt, hogy ne vegye félvállról a Hammarby elleni összecsapást, mert „keményebb ellenfél, mint az Újpest, és nagyon erős otthon”. A figyelmeztetést megerősítendő ismerteti, hogy a Hammarby az előző fordulóban ugyan 1-3-as vereséget szenvedett a szerb Cukaricski ellen idegenben, de mégis továbbjutott, mert a visszavágón 5-1-es győzelmet aratott a saját szurkolói előtt.

 

„Federer figyelme mellett továbbra is lendületes a Basel”

A 24heures szerint (amely cikkének címében szintén utal a világsztár teniszezőre) a mérkőzésen „nem volt váratlan fordulat” a 2-1-es budapesti sikert követően. Kritikaként felhozza, hogy „hiányzik a magabiztosság a védekezésben”, a hátsó alakzatban az új szövetségi kapitány, Murat Yakin kiszemeltjei nem játszottak tökéletesen. A mérkőzés eseményeinek összefoglalása (Esposito játékát és Tallo kihagyott lehetőségét a sport.ch-hoz hasonlóan szintén kiemeli) után a következőképpen summázza a történteket: „FC Basel zsinórban hetedik győzelme a 12 000 néző előtt a stílus és az eredmény tökéletes kombinációja volt”.

 

Ki lesz az NB I. gólkirálya a 2021-22-es szezonban?

7.50 – Myrto Uzuni

7.50 – Ryan Mmaee 

8.50 – Tokmac Nguen

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Magyarország/NB I./Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj Bajnokok Ligája-mérkőzésekre az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Így értékelt a cseh sajtó a Slavia Praha – Ferencváros párharc után: 

„A piros-fehér álom véget ért. Sokáig fog ez fájni” – cseh sajtóvisszhangok a Ferencváros BL-továbbjutását követően


Kiemelt fotó: (Marc Schumacher/freshfocus)

Írj hozzászólást