Mi lett veled, Ronaldinho?

A 2020-as esztendő senki számára nem volt könnyű a koronavírus-járvány és annak hatásai miatt. Nem telt unalmasan a már visszavonult brazil zseni számára sem. Ronaldinho tavaly tavasszal 32 napot töltött börtönben, még a 40. születésnapját is a „hűvösön” kellett „ünnepelnie” hamis papírjaiból kifolyólag.


(X) Kattints és nyerj az Unibet oldalán, ha a sportok megszállottja vagy!


 

BÁLVÁNY A BÖRTÖNBEN

Ronaldinho és testvére március elején egy jótékonysági rendezvényre utazott Paraguayba, ahol egy szállodai ellenőrzés során találták meg náluk a hamis okmányokat. Azzal védekeztek, hogy a papírokat ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőgépről. A 2005-ös aranylabdás kiválóság eredeti útlevelét a brazil hatóságok 2018 végén vonták be, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A helyi beszámolók szerint Ronaldinho kiválóan érezte magát a börtönben, ahol rangjának megfelelő tiszteletben és fogadtatásban részesítették az őrök és az elítéltek egyaránt. Belső információk szerint rabtársai is élvezték a társaságát. Egy neve elhallgatását kérő forrás így nyilatkozott az ESPN-nek:

 

„Ronaldinho mindennap focizik, és már néhány trükköt is megtanított a rabtársainak. A legelső pillanattól kezdve nem kívülállóként viselkedett, és gyorsan beilleszkedett. Sok rab bálványozza, és sokuk kérte már, hogy írja alá a pólóikat, a sapkáikat vagy a cipőjüket.”

 

A források azt is megerősítették, hogy március 21-én ünnepelt 40. születésnapja alkalmából a többiek felköszöntötték őt, és még egy ünnepi labdarúgó tornát is rendeztek, melyen természetesen mindenki a 96-szoros brazil válogatott szupersztár csapatában akart szerepelni.

 

A SZABADULÁS UTÁN

A paraguayi hatóság fejenként 800 ezer amerikai dollár óvadék ellenében házi őrizetre cserélte a brazil testvérpár letartóztatását. Ezt követően Ronaldinho és fivére egy Asunción belvárosában található luxus szállodában várta további hónapokig a szabadulást. A fegyházból való kiengedését követően Ronaldinhónak azonnal autogramokat kellett osztania, a rajongók már várták őket az intézmény kijáratánál. Mellékbüntetés volt számukra a kártérítés fizetése, és hogy Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük a bíróságon.

Népszerűsége és megítélése természetesen semmit nem kapott a rajongók körében. Az általános dél-amerikai viszonyok közt egy kis hamis útlevél eltörpül egy-egy gyilkosság vagy kábítószerbirtoklás mellett, amelyek (sajnos) sokkal inkább megszokottabbak arrafelé. (Abba már bele se merek menni, hogy valószínűleg egy ekkora klasszisnak még durvább dolgokat is megbocsátanának.)

Az El País beszámolói szerint a szabadlábra kerülését követően a csupamosolyú Ronaldinho az első négy hónapjában több mint 5 millió brazil realt keresett különböző üzletlehetőségek nyomán. A világbajnok klasszis segített az általa 2013-ban Libertadores-kupa-győzelemig jutó Atlético Mineiro stadionjának reklámozásában. Emellett szerepelt egy bikinis lányokkal és vele csúcsra futtatott brazil rapszám videoklipjében, menet közben piacra dobta az R-ONE nevet viselő saját ginmárkáját, valamint a „Vino de Campeones” (bajnokok bora) borkülönlegességet.

Ronaldinho emellett az egykori kiváló labdarúgók köréből az elsők közt látta meg az e-sportokban a lehetőséget, és megalapította saját csapatát R10 Team néven. A 2021-es esztendőben újabb nagy dobásra készül, hiszen a tervek szerint a futballkarrierjét bemutató film fog készülni róla.

 

„Istennek hála, lezárult egy nehéz szakasz az életemben. Nem tudok szavakba önteni, hogy mennyire köszönöm mindenki számára azt a támogatást és szeretet, amit kaptam az elmúlt hónapok során”

 

– jegyezte meg a PSG, a Barca és a Milan egykori zsugása.

 


Egy felhasznált forrás: Givemesport


A kép forrása: Goal.com


A szerző a Futballtangó nevű blog szerkesztője, amennyiben a dél-amerikai labdarúgás aktív magyar nyelvű közösségéhez szeretnél tartozni, alább elérhető a felület közösségi média-profilja:

https://www.facebook.com/futballtango

Írj hozzászólást