Mint Yorke és Cole, csak kicsiben

A modern labdarúgás olyan szinten a pénz körül forog, hogy komoly meglepetés, ha egy francia középcsapat éveken keresztül együtt tudja tartani csatárpárosát. A Montpellier-ben Andy Delort és Gaetan Laborde három szezon óta biztosítja, hogy a tabella első felében végezzenek, és idén sem adnák alább.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A Z generáció számára nagy valószínűséggel nem sokat mond Dwight Yorke és Andy Cole neve, pedig egykoron ők alkották a Premier League, de talán még a nemzetközi futball legfélelmetesebb csatárpárosát. A trinidad és tobagói és az angol csatár duója három és fél szezonon keresztül riogatta a szigetország védelmeit, ami alatt minden hazai trófeát elhódítottak a Manchester Uniteddel, és persze a 1999-es Bajnokok Ligája-győzelem során is főszerepet játszottak. A legendás kettős statisztikái magukért beszéltek hiszen Yorke 152 mérkőzésen 65+29, míg Cole 141 meccsen 64+19 kanadai ponttal zárt a közösen eltöltött időszakban.

Arra a szintre biztosan sosem jut el Andy Delort és Gaetan Laborde, de a hasonlóság egyértelműen megvan a két páros közt. Ők 2018-ban kerültek a  Montpellier Hérault csapatába, mindössze három hét eltéréssel. A francia születésű algériai válogatott csak kölcsönbe jött egy szezonra – majd utána végleg –, de a korábban Mexikót is megjárt Delort gyorsan közönségkedvenccé vált. A szélen is bevethető Laborde pedig a nevelőegyesületét, a Girondins Bordeaux-t hagyta el, hogy délre költözhessen. Nem kellett sok idő és mindketten új otthonra találtak Hérault megyében. A Michel Der Zakarian irányította La Paillade az elmúlt három idényben nagy vonalakban kettejükre építette a támadójátékát, amit a számok alapján nem is tett rosszul.

 

Delort 104 találkozón 45 gólt és 21 előkészítést, míg Laborde 115 mérkőzésen 37 találatot és 20 gólpasszt jegyzett. Bajnokikból 31, míg kupamérkőzésekből kettő van, amikor mindketten szereztek kanadai pontot, s ezek közül 17 alkalommal szolgálta ki egyikük a másikat.

 

Az előző idény kiugró volt mindkettőjük karrierjében, hiszen míg Delort 15+10-es, addig Laborde 16+8-as mutatóval zárt. A klasszikus kilences (Delort) és a sok területet bejátszó, de a kapu elé is remekül érkező visszavontabb támadó (Laborde) tökéletes párosát alkották, akik képesek voltak egymást is kiszolgálni, mert a csapatot helyezték az ego fölé. Noha a Montpellier csak egy kupaelődöntővel büszkélkedhet – amit a végső győztes PSG ellen bukott el tizenegyesekkel – egyénileg mindketten megkapják a klubon belüli elismerést. A múlt hétvégén, az idei szezon nyitányán az ismét nézőkkel teli Stade de la Mosson közönsége mindkét támadó nevét hangosan skandálta mikor az Olympique Marseille elleni meccsen benne voltak az első két találatban.

A nyár folyamán a klubnál történt pár igencsak komoly változás, ideértve a klubot tíz évig szolgáló Vitorino Hilton visszavonulását, valamint Olivier Dall’Oglio kinevezését a kispadra. Ami viszont nem változott, bár ez kisebb meglepetést okozott, hogy sikerült a csatárduót együtt tartani. Hogy miként fognak alkalmazkodni az új vezetőedzőhöz, az még képlékeny, de a hírek szerint mindkét fél nyitott a további együttműködésre a klubbal, mindketten hosszú távú szerződést írhatnak alá a közeljövőben.

 

Ki lesz a Ligue 1 gólkirálya?  

2,00 – Kylian Mbappé

2,75 – Lionel Messi

8,00 – Neymar

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Franciaország/Ligue1/Végső fogadások/A gólkirályi cím nyertese, 2021/2022 útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az angol másodosztály különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást