NB II: Mitől szárnyal a Nyíregyháza?

Az előkészületek és a keretek megerősítése után a jelentős többség a Vasast és a Debrecent kiáltotta ki a feljutásra legesélyesebb két együttesnek a labdarúgó másodosztályban. A bajnoki rajtot viszont egy olyan csapat kapta el a legjobban, akit nagyon kevesen várnak a végső sikerre esélyesek közé.

Vajon feljuthat a Nyíregyháza? Fogadj rá az Unibeten.


Az ambícióit egyértelműsítő Vasas a Kazincbarcika (hazai) és a Békéscsaba elleni (idegenbeli) 1-1-es döntetlennel nyitott, majd az Illovszky Rudolf stadionban a Csákvár ellen megszerezte az első győzelmét (2-1). A Debrecen egyaránt a Nagyerdei Stadionban nyert a Budaörs (1-0), valamint a DEAC (3-0) ellen, Siófokról viszont csupán egy ponttal utaztak haza (1-1). Vagyis mindkét favorit veretlen (sőt, a Békéscsaba és a Szolnok is), a húsz csapatos mezőnyt azonban a Nyíregyháza Spartacus vezeti.

A koronavírus-járványhelyzet miatt korábban véget ért az előző bajnokság, és április végén megállapodtak a 66 esztendős Gálhidi Györggyel, aki egyszer már feljuttatta az élvonalba a Szparit. Szakmai tanácsadóként szintén visszatért Szabolcsba Sándor István, aki megfigyelőnek hozta a fiát, Istvánt is a klubhoz. Asszisztensedzőként Huszák Géza és Szatke Zoltán segíti Gálhídi Györgyöt, akiktől Révész Bálint tulajdonos két éven belül az élvonalbeli szereplés kivívását várja el.

Gálhídi mester a tartalmas edzői pályafutása alatt dolgozott az Egyesült Arab Emirátusokban, Kuvaitban, Kínában, Vietnamban és Egyiptomban is. Összesen 28 csapatnál tevékenykedett karrierje során. Kedves, és fájó emlék neki a 2006/2007-es idény,amikor a Ferencvárost megelőzve jutott vissza a Nyíregyháza az NB I-be, de mégsem vele képzelték el a folytatást.

A Spartacus Kaposváron kezdte a 2020/2021-es másodosztályú bajnokságot.

Kulcsmomentum volt, amikor a második félidő elején Fadgyas Tamás büntetőrúgást védett. Utána magunkra találtunk, és végül a gólommal nyertünk. Azért is értékes a győzelem, mert ellenfelünk tavasszal még az első osztályban játszott – említette a bunteto.com-nak Hornyák Marcell, aki az előző, kurtán véget ért idényben az együttes házi gólkirálya volt. A 26 éves csatár játszott a Rakamaz és a Tokaj együttesében, bemutatkozott a Diósgyőrben, majd szerepelt a Kazincbarcika és a Nyírbátor színeiben, onnan került Nyíregyházára, ahol 2018-tól tölti be közönségkedvencként a lesipuskás szerepét.

A Pécs elleni első hazai mérkőzés (Kép: nyiregyhazaszpartacus.hu)

Kemény felkészülés után vagyunk, nagyon fontos volt az eredményes rajt. A második fordulóban, az első hazai meccsünkre közel háromezren jöttek ki szurkolni. A 7. percben szereztem meg a vezetést, aztán Ötvös Bence remekül eltalálta a labdát vagy 40 méterről – szépségdíjas gólt. Még az is belefért, hogy kapufára rúgja a büntetőt. Legutóbb Soroksáron nyertünk 1-0-ra Hamed Yasin góljával. Elképesztően meleg volt, a bajnoki előtt egy órán át esett az eső, nagy volt a páratartalom. Mindkét csapat fáradt volt az előző, hétközi forduló miatt. Szerencsére mi jöttünk ki győztesen a párharcból. Gálhídi György korrekt edző, nagyon ért a játékosok nyelvén. Most is nyugalomra intett bennünket, a helyén kezeljük a sikersorozatot. Még csak három forduló telt el a harmincnyolcból, messze a vége. Az biztos, hogy a következő, Dorog elleni otthoni meccsünkön a korábbinál is többen buzdítanak bennünket. Ebben az idényben szeretnék legalább húsz gólig eljutni. Le a kalappal a védelmünk előtt, hiszen a 270 perc alatt még nem tudták bevenni a kapunkat! – dícsérte meg a hátsó szekciót a 9 hónapos Benett édesapja, Hornyák Marcell.

A nyíregyháziak nemcsak az edzői stábot alakították át, hét új igazolással vágtak neki a szezonnak: Farkas Aurél Kaposvárról, Galambos Ádám Csákvárról, Jánvári Gábor Siófokról jött, Kalocsai László a Mezőkövesd-Zsóry II-ben játszott eddig, a korábban Balmazújvároson futballozó Papucsek Barna kihagyás után kezdte újra, Vasziljevics Nikola a Szeged-Csanád GA U19-es együttesétől érkezett, a Soroksár elleni győztes találatot szerző, szudáni-magyar Yasin Hamed előzőleg a Sepsi OSK gárdájában játszott. Ugyanott, ahol a kapus Fejér Béla, aki kölcsönben véd a Szpariban.

Három meccs, három győzelem, kilenc pont. Ettől többet, jobbat nem lehet elérni. A Nyíregyháza Spartacus száz százalékos mérleggel virít az NB II élén. Hornyák Marcelléktől kőbe is véshetnék a tabellát…

Írj hozzászólást