Pulyka helyett három focimeccs volt a karácsonyi menü Liverpoolban

Köztudott, hogy az angol futball szerelmesei karácsony másnapján (ahogy ott nevezik, a Boxing Dayen) sem maradnak bajnoki forduló nélkül. Korábbi időkben azonban még december 25-én is rendeztek mérkőzéseket a szigetországban, sőt, 1888-ban aznap az Everton FC kétszer is pályára lépett. A liverpooli együttesnek másnap is volt még egy meccse, így jött össze a karácsonyi triplázás.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

Angliában a viktoriánus kortól egészen az 1950-es évekig még karácsony első napján is rendeztek futballmérkőzéseket. Különösen a televízió térhódítása előtt volt népszerű program a lelátón szurkolni annak, aki nem szerette volna végig a négy fal között tölteni december 25-ét. Másnap sem maradtak futball nélkül a szurkolók, a Boxing Day alatt is lehetett meccsre menni – ahogy az idei évben is megtehetik a fanatikusok.

 

Karácsonyi triplázás

Az Evertonnak a 19. század végén volt egy olyan karácsonya, amelyik különösen eseménydúsan telt: 1888. december 25-én és 26-án összesen három csapat ellen lépett pályára, valamennyi ütközetet hazai pályán vívta meg. A liverpooli klub otthona akkor még az Anfield volt, és nem a Goodison Park. Karácsony első napján két győzelemmel ajándékozták meg szurkolóikat, másnap pedig ismét mérkőzés várt rájuk, amelyen gól nélküli döntetlen született.

A mérkőzéssorozat első összecsapására 25-én reggel került sor, amikor a csapat a Blackburn Park Road ellen játszott a Lanchasire Kupa (egy regionális torna) keretein belül, és hátrányból fordítva 3-2-es győzelmet aratott. Sok ideje nem maradt a csapatnak sem az ünneplésre, sem a regenerálódásra: még aznap délután újra pályára lépett az Anfielden, és újabb győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit. Egy bemutató mérkőzésen 3-0 arányban kerekedett felül az Ulster FC csapatán.

Az Everton kapusának, Charles Jolliffe-nak különösen emlékezetes maradt ez az összecsapás, mert a harmadik találatot ő szerezte. A hálóőr pályafutásának különleges pillanatát 2000 drukker látta, ami akkoriban futballmeccsen nagy tömegnek számított – és ne felejtsük el, karácsonykor gyűlt össze a stadionban ennyi ember.

 

 

Szurkolás a jégesőben

A másnap, 26-án lejátszott találkozó izgalmakban és gólokban is szegényebb volt, mint az előző kettő: a Bootle ellen gól nélküli döntetlen született. Az előző napi meccseknél jóval eseménytelenebb játékot produkáló csapat mellett az időjárás sem járt a szurkolók kedvében: jégesőben kellett végigszurkolniuk a 90 percet.

A mérkőzéssorozat után a minden bizonnyal alaposan kimerült játékosok is átadhatták magukat a karácsony ünnepének.


Képek forrása: FourFourTwo

 

Melyik együttes nyeri a premier League 2021/22-es kiírását?

1,33 – Manchester City

4,50 – Liverpool FC

13,00 – Chelsea

Ezt, és további fogadási lehetőségeket a Sportfogadás/Labdarúgás/Anglia/Premier Liga/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az angol foci piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást