Toplégiósok (2019/2020: Július) – Kié a hónap legszebb megmozdulása?

Toplégiósok rovatunk július hónapjának a végéhez érkeztünk, így itt az idő, hogy kiválasszátok a hónap legszebb megmozdulását! Hét meccsjelenet alapján választhatjátok ki a győztest, aki december végén harcba szállhat majd az Év legszebb megmozdulása képzeletbeli díjért. Eddigi szavazataitok alapján Bukta Csaba gólja (56,76%), Szoboszlai Dominik gólja (52,05%), Holender Filip gólja (39,66%), Korhut Mihály gólpassza (34,48%), Bukta Csaba gólpassza (24,32%), Szoboszlai Dominik kulcspassza (19,18%) és vigaszágon Kalmár Zsolt szabadrúgásgólja került be a legjobbak közé. 


Az Unibeten számos Bajnokok Ligája-promóció közül válogathatsz. Kattints és regisztrálj!


Bukta Csaba – gól, Liefering – Grazer 5-2

Egy labdaszerzést követően Luis Phelipe tökéletes ütemben ugratta ki a mélységbe beinduló magyar támadót, aki jól fogott pozíciót a védő előtt, így ziccerben vezethette a labdát a kapusra, aki mellett könnyedén elgurította a labdát.

Szoboszlai Dominik – szabadrúgásgól, Sturm Graz – Salzburg  2-5

Eddig is tudtuk, hogy Szoboszlai Dominik pontrúgásspecialista, de minden várakozást felülmúlt, hogy az idei szezonban négyszer is betalált szabadrúgásból a Salzburgban a fiatal magyar középpályás. A Sturm Graz ellen három lépésből lőtte ki a rövid felső sarkot, az ellenfél kapusa földbe gyökerezett lábbakkal figyelte, ahogy a labda a hálóba csapódik.

 

Holender Filip – gól, Luzern – Lugano 3-3

A bal szélen kapott labdát Holender Filip, aki egyből a tizenhatoson belülre tört, megverte a védőjét, majd kissé kiszorított szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot. Kár lenne tagadni, hogy kapusként nem illik ilyen gólt kapni, a magyar támadó érdemeit viszont ez nem csökkenti, aki remekül végigvitte az akciót.

Korhut Mihály – gólpassz, OFI Kréta – Arisz 0-1

Korhut Mihály nem a gólpasszokról híres (ez volt a harmadik), az OFI ellen viszont szélsőket megszégyenítő módon vezette végig az akciót. Egy félpályás sprint után Mancinivel kooperált, aki remekül játszotta vissza sarokkal a középre húzódó Korhutnak a labdát – a magyar balhátvéd pedig kipöccintette a szélre Fetfatzidisnek, aki higgadtan gurított a hosszú alsó sarokba.

Bukta Csaba – gólpassz, Liefering – Grazer 5-2

Alexander Prass kevergetett a pálya bal szélén, majd miután kihámozta a két védő között a labdát, Kjaergaard adott középre. A beadást a labda felé mozgó Bukta egy finom mozdulattal sarkazta tovább a hosszún érkező Stosic-nak, aki nem hibázott.

 

Szoboszlai Dominik – kulcspassz, Sturm Graz – Salzburg  2-5

A gólja után egy gólpasszt is kioszthatott volna Szoboszlai Dominik a Sturm Graz ellen, ha Daka jobban koncentrál a befejezésnél. Ellenféltől kapott labdát Szoboszlai, nem messze a tizenhatostól, majd a rá kirontó két grazi között egy finom bokamozdulattal, hibátlan ütemben emelt a beinduló Patson Daka elé. Jól látszik, hogy a Salzburg magyarja érzésből játszotta meg a labdát, hiszen amint hozzá került a játékszer, végig lefelé nézett, mégis tudta, hova és milyen ütemben kell megjátszania azt. A szituáció egyébként nem volt les a beragadó Isaac Donkor miatt.

 

Kalmár Zsolt – szabadrúgásgól, DAC 1904 – Marseille 2-1 (edzőmérkőzés)

1-0-s vezetésnél a tizenhatos csücskéről következhetett egy szabadrúgással a dunaszerdahelyi együttes. A labda mögé nem meglepő módon a pontrúgásfelelős Kalmár Zsolt állt, aki a kiszorított szögből, mindössze néhány lépésből úgy rajzolta a labdát a hosszú felső sarokba, hogy francia válogatott kapuját harminckétszer védő Steve Mandanda mozdulni sem tudott rá.

 


Június legjobbja:

Írj hozzászólást