Toplégiósok (2019/2020: Június) – Kié a hónap legszebb megmozdulása?

Toplégiósok rovatunk június hónapjának a végéhez érkeztünk, így itt az idő, hogy kiválasszátok a hónap legszebb megmozdulását! Mivel csak a hónap közepén kezdtük el rovatunkat, ezért nyolc helyett csak négy meccsjelenet alapján választhatjátok ki a győztest, aki december végén harcba szállhat majd az Év legszebb megmozdulása képzeletbeli díjért. Szavazataitok alapján Szoboszlai Dominik gólja (57,76%), Bukta Csaba gólpassza (32,21%), Schafer András gólja (26,92%) és Kecskés Ákos kulcspassza (20,69%) került be a legjobbak közé.

Szoboszlai Dominik – gól, Rapid Wien – RB Salzburg 2-7

A Salzburg középpályása három gólpassza mellett egy szépségdíjas góllal is tiszteletét tette az Allianz Stadionban. Patson Daka középre adását a Rapid védője éppen Szoboszlaihoz csúsztatta, aki mellkassal átvette, és kapásból, félfordulatból védhetetlenül a hálóba emelte a labdát. Érdemes megfigyelni, hogy még a beadás pillanata előtt testtel egy picit kibillenti az őt fogó védőt az egyensúlyából, ezzel pozíciót harcolt ki magának.

Bukta Csaba – gólpassz, Liefering – Dornbirn 5-1

Az ifjú magyar támadó gólpassza is látványosra sikeredett. Két perccel a gólja után lendületből vezette a labdát a Dornbirn kapuja felé: ugyan hátulról szorongatták, egy finom bokacsellel elvitte a labdát a szerelni próbáló dornbirni hátvédre, majd az előtte összezárni próbáló két védő között eltolta a labdát, a szöget zárni igyekvő kapus mellett középre gurított, amivel gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetbe hozta a 17 éves Amar Dedicset. Tizenötödik bajnoki mérkőzésén ez volt a hetedik gólpassza az osztrák másodosztályban.

Schafer András – gól, DAC 1904 – Ruzomberok 1-1

A Genoától kölcsönben Dunaszerdahelyen futballozó Schafer András talán ő maga sem gondolta, hogy az első találata ennyire emlékezetesre sikerül. Alig tíz perc telt el a Ruzomberok elleni kupamérkőzésen, amikor a jobbszélen Schafer megpróbálta megjátszani az üres területre futó Blackmant, de a passza elakadt a blokkoló védő lábaiban. Egy kis szerencsével visszakerült a labda a magyar középpályáshoz, aki egy gyors ritmusváltást követően középre tört, hogy aztán három védő között szlalomozva lövőhelyzetet harcoljon ki magának, majd védhetetlenül a kapuba bombázzon.

Kecskés Ákos – kulcspassz, Zürich – Lugano 1-0

A 24 éves középhátvéd a Luzern elleni gólja után kis híján a Zürich ellen is főszereplő lett. A meccs hajrájában hajszálpontosan rajzolta a labdát Holender Filip lábára kb. negyven méterről, de honfitársa egy esernyőcsel után csúnyán a kapus kezébe gurította ziccert. Kecskés megmozdulása mindenesetre helyet érdemel a toplistán.

 

 A rovat korábbi cikkei:

Toplégiósok (2019/2020: 27. heti válogatás ► videókkal) – Szoboszlai osztrák bajnok, Kecskés a forduló válogatottjában

Toplégiósok (2019/2020: 26. heti válogatás) – Bukta Csaba gólja viszi a prímet, Sallai kis híján meglőtte a forduló gólját (► videókkal)

 

Videók forrása: YouTube; Dailymotion; InStat

Írj hozzászólást