A férfi kézilabda top igazolásai

A héten beindul a férfi kézilabdázók csúcstornája, a jelentősen átalakított Bajnokok Ligája. A csapatok az eddigi hétvégi játéknapok helyett immáron szerdán és csütörtökön mérkőznek meg a legrangosabb trófeáért. Ráadásul az idei szezon alatt ebből kettőt is kiosztanak majd. A tervek szerint ugyanis decemberben megrendezik a tavalyi idény négyes döntőjét, a Kiellel, a Barcelonával a PSG-vel és a Telekom Veszprémmel. A szezon felvezetéseként íme a tíz legjelentősebb transzfer a férfi kézilabda világából.

Az Unibet kínálatában megtalálod a kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseit is! Kattints, regisztrálj és fogadj a legjobbakra!


10. Borut MACKOVSEK (Telekom Veszprém MOL-Pick Szeged)

Magyarországon belül, ráadásul a legnagyobb riválisok között váltot klubot a szlovén balátlövő, Borut Mackovsek. Ő lesz a Tisza-partiak hetedik szlovén igazolása, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesz problémája. Hazáján és Magyarországon kívül játszott Németországban és Franciaországban is, így jelentős nemzetközi tapasztalttal próbál majd hozzájárulni a szegediek várva várt Bajnokok Ligája négyes döntőjének eléréshez. Tizedik BL-szezonjára készül, ahol eddig egyébként 243 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.

MACKOVSEK BORUT – Zeppelin


9. Luc ABALO (PSG Elverum)

Máthé Dominik csapattársa lesz a francia világklasszis, a 36 évesen is hihetetlen fizikai adottságokkal és páratlan mozgáskultúrával rendelkező Luc Abalo, aki a PSG-ből szerződik a norvég Elverum együtteséhez. A kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és Európa-bajnok szélső nem tagadta, hogy a visszavonulást is fontolgatta, és végül a román Dinamo Bucuresti és a norvég csapat ajánlata között döntött, elmondása szerint rengeteget jelentett számára, hogy a sportigazgató és az edző mindent megtett az aláírásának megszerzéséért, ráadásul volt norvégiai élménye, amikor a PSG-vel majd 13000 néző előtt léptek pályára tavaly. Luc Abalo ráadásul a válogatottból sem vonult vissza végül, célja, hogy ott lehessen az elhalasztott tokiói olimpián.

8. Lukas NILSSON (Kiel Rhein Neckar Löwen)

A Telekom Veszprém beállósának pusztán a névrokona a svéd balátlövő, Lukas Nilsson. A négy éve a Kielt erősítő játékos minden bizonnyal az óriási konkurencia miatt váltott klubot, miután az eddigi riválisai mellé (Domagoj Duvjnak, Nikola Bilyk és Miha Zarabec) leigazolták még Sander Sagosent is. Új klubjának óriási szüksége volt rá, mivel posztjáról a később még szóba kerülő Mensah Larsen és Steffen Fath is távozott, így minden bizonnyal kulcsszerep hárul majd a tavalyi BL-idényben 45 gólt szerző játékosra.

7. Stas SKUBE (Vardar Meskhov Brest)

Az egykor a Szegedről Pastor mester miatt, nem túl baráti viszonyban elváló szlovén két évet játszott Észak-Macedóniában a Vardar színeiben, és első évében rögtön Bajnokok Ligája győzelemnek is örülhetett. A 30 éves, alacsony termetű irányító nem várta meg, míg az évek óta időről-időre a csőd szélétől megmenekülő Vardar Szkopje helyzete újra stabilizálódik és inkább elfogadta a fehérorosz Meskhov Brest invitálását.

6. Jorge MAQUEDA (MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém)

Újabb Magyarországon belüli klubváltás, csak éppen ellentétes irányban, mint Borut Mackovsek esetében. A 2020-as Európa-bajnokság All-Star csapatába is beválasztott kiváló átlövő két év után költözik a Tisza partjáról a Balaton közelébe. A Barcelonában és a Nantes-ban is megfordult, mielőtt sikerei legfőbb helyszínére, a macedón Vardarhoz igazolt volna, amely együttessel három bajnoki- és kupagyőzelem mellett két SEHA-ligát és egy Bajnokok Ligája címet is begyűjtött. A Szegeddel egy ízben a pontvadászatban és a kupában is meg tudta előzni leendő munkaadóját. A világ- és Európa-bajnokságot is nyert spanyol 32 évesen is erőssége lehet a bakonyi gárdának, első trófeáját már meg is nyerte új csapatával, miután egykori csapatát, a Vardart legyőzték a SEHA-liga döntőjében.

Veszprémben folytatja a Szeged világ- és Európa-bajnok kézise | 24.hu


5. Blaz JANC (PGE Vive Kielce Barca Lassa)

A lengyel Kielcétől igazol szerződésének lejártával a spanyol kirakatcsapathoz, a Barcelonához. A világ egyik legjobb balkezes szélsőjének tartott szlovén jó eséllyel lesz alapember, hiszen posztriválisa, Victor Tomas már 35 éves. Janc már 15 évesen bemutatkozhatott a szlovén rekordbajnok Celje együttesében. 23 éves létére már 364 gólnál jár a Bajnokok Ligája sorozatban. Már Celjéből való távozásakor is felmerült lehetséges úticélnak a Barcelona, ám a szlovén szélső szerette volna betartani a fokozatosság elvét és inkább csak egy kisebb lépést tett meg a lengyel Kielcébe a világ egyik legjobb klubcsapata helyett, ám most ennek is eljött az ideje a karrierjében.

4. Rodrigo CORRALES (PSG Telekom Veszprém)

Újabb magyar érdekeltségű igazolás, mert a rekordbajnoknak Sterbik Árpád visszavonulását követően szüksége volt egy kiváló kapuvédőre és meg is találták ezt a PSG-től érkező Rodrigo Corrales személyében. A tavalyi, be nem fejezett francia bajnokság legjobb kapusának választották a korábban már Európa-bajnokságot is nyert hálóőrt. Elődje, az edzői stábban elhelyezkedő Sterbik csábította őt Veszprémbe. Tervei szerint 2024-ig biztosan Magyarországon marad és a nyelvet is szeretné megtanulni. Egy SEHA-liga győzelemmel már büszkélkedhet és decemberben a BL első idei Final Fourjában is mindent meg fog tenni a veszprémiek sikere érdekében.

A PSG-ből erősített a Veszprém kézilabdacsapata | 24.hu


3. Mads MENSAH LARSEN (Rhein Neckar Löwen Flensburg)

A dán bombázó szíves-örömest igazolt a hazájához közel fekvő Flensburg csapatához, ahol megannyi honfitársával szerepelhet együtt. A világbajnokságot és olimpiai címet is begyűtő irányító/balátlövő hat szezont követően vált országon belül csapatot. Hat év alatt már 216 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában a 28 éves játékos immáron három éve nem nyert bajnoki címet a klubcsapatával, „csak” egy kupagyőzelmet szerzett 2018-ban, nyilvánvalóan ezen szeretne változtatni új állomáshelyén.

2. Dainis KRISTOPANS (Füchse Berlin PSG)

A 215 centiméterre nyúlt lett óriás egy évvel ezelőtt még Bajnokok Ligája címnek örülhetett a Vardar játékosaként, fél évre rá azonban megtagadta az edzésen való részvételt, mert a klub már régóta nem folyósította számára a fizetését. Kis híján már tavaly nyáron a francia PSG-hez tudott szerződni, de mivel Franciaországban lejárt az átigazolási határidő, így maradt az Észak-Macedón fővárosban, ahonnan végül februárban tudott távozni a pénzügyi problémák miatt. Sok mérkőzést azonban a Füchse Berlin mezében sem tudott játszani a kényszerű leállás következtében. A SEHA-liga történetének legeredményesebb játékosa így csak az idei nyáron csatlakozott a franciákhoz.

This is Latvia's most dangerous player - Archysport


1. Sander SAGOSEN (PSG Kiel)

Mint az az előzőekben kiderült, jelentős játékosok távoztak a francia fővárosból, közülük a legnagyobb érvágást a fiatal norvég világsztár, Sander Sagosen eligazolása jelentheti a PSG számára. Az ijfú titánnak a Bajnokok Ligája trófeára fáj a foga, ám azt a francia szupercsapattal nem sikerült elérnie, így úgy döntött, hogy a világ legerősebb bajnokságába szerződve újra a legjobbak közé vezetné a Kielt az öt év után megszerzett bajnoki címet követően a Bajnokok Ligájában is. Egy esélye biztosan lesz erre decemberben. A kiváló irányító és balátlövő mindhárom párizsi szezonjában hatvan gól fölött termelt, az Aalborgban szerzett góljaival együtt már 245 találatnál jár a legjobbak között.

A Kiel talán a világ legjobb csapata" - Interjú a PSG-t elhagyó Sander Sagosennel - Handballexpert

Írj hozzászólást