A vietnámi régió kihagyja a 2020-as Worlds-öt!

Így 22 csapatos lesz a világbajnokság.

Szeptember 25-én startol a Worlds! Fogadj az Unibeten!

 

A Vietnam Championship Series, Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb League of Legends ligája nem vesz részt az idei LoL világbajnokságon. A vietnámi utazási szabályok szigorítása miatt idén a két legjobb csapat kihagyja az év legrangosabb League eseményét.

A liga fél attól, hogy a Shanghai-ban megrendezett bajnokság után a résztvevő játékosokat nem engedik vissza Vietnámba. A világverseny szeptember 25-én kezdődik, de hiába az egy hónap a startig, a vietnámi liga döntése végleges.

A két bejutó csapatból még csak egy derült ki, a Team Flash augusztus 29-ei GAM Esports feletti győzelmével bebiztosította a helyét a világbajnokságon. A GAM és az EVOS Esports közötti mérkőzés győztese lett volna a másik bejutó, de a mérkőzés kimenetele ebből a szempontból már tárgytalan.

A Riot hivatalos közleménye szerint mindent megtettek azért, hogy a Worlds integráns részét képező VCS játékosok és szurkolók részt tudjanak venni a világbajnokságon. És bár ez nem kárpótolja az egész éves kemény munkájukat, a csapatok megkapják a nyereményalapból a nekik járó részt, pont úgy, mintha részt vettem volna a világbajnokságon.

Ennek fényében először a Worlds történelmében nem 24, hanem 22 csapat száll ringbe a Summoners Cup-ért. Így a formátum is változik, az első Play-In stage a megszokott 12 csapat helyett csak 10-zel operál, így tudták megoldani azt, hogy a közvetítési naptárba is minden beférjen, és a nézők se szenvedjenek hiányt. A 10 csapat két csoportba lesz osztva, ahol Best-of-1 szériákat fognak játszani egymással. A csoportelsők egyből a Csoportkörökbe jutnak, a harmadik és negyedik helyezettek pedig megvívnak egymással egy Best-of-5 széria keretein belül. E széria győztesei továbbjutnak a következő megmérettetésre, ez pedig a másik csoport második helyezettjével való Best-of-5, amelynek győztese bejut a Csoportkörbe.

Mivel így nem jönnek ki a számok, egy Play-In csapatot egyből a Group Stage-be kellett juttatni a Riot-nak, a választásuk pedig az éveken át tartó jó szereplés miatt az LCK-ra, vagyis a koreai bajnokságra esett. Az LCK harmadik seed-je így azonnali továbbjutó.

Mind tudtuk, hogy az idei Worlds rendhagyó lesz, viszont mindenképpen nagy veszteség egy egész régió elvesztése idénre. Ennek ellenére nem kell aggódni, a Riot biztosan megint hatalmas show-t csinál, és az év legjobb mérkőzéseit hozza el nekünk!

Írj hozzászólást