Az észak-amerikai Twitch Rivals Valorant bajnokság győztese nem más, mint a T1!

Brax és a csapat megállíthatatlannak tűnik.

Folytatódik a DreamHack Masters Spring 2020! Fogadj az Unibeten kedvenc csapatodra!

Bár „igazi”, hivatalos versenyek még nincsenek a Riot Games legújabb játékából, a Valorant-ból, azért már találhatunk versenyeket a nagyvilágban. Ilyen verseny a Twitch Rivals amely nyolc regionális bajnokságot indított, kettőt Európában és Latin-Amerikában, egyet-egyet pedig Észak-Amerikában, Koreában, Japánban és Braziliában. Végre elkezdett beindulni a Valorant-esport, így most kezd igazi ellenfelévé válni a Counter-Strike: Global Offensive-nek.

Az észak-amerikai Twitch Rivals VALORANT Launc Showdown június hetedikén ért véget, és nem kis előnnyel a volt CS:GO profikból álló T1 lett az első helyezett, így ezzel ők lettek a világ legjobb csapata, egyelőre.

A döntőben a TSM ötösével küzdöttek meg, a Bo3 széria pedig rendkívül izgalmas volt. Végül a verseny keretein belül csak Team Brax-nek hívott brigád 2-1-re győzött, elhozva a 10 ezer dolláros fődíjat! Gratulálunk!

 

Mindkét döntős csapat gond nélkül jutott el a fináléig, a szinte csak TSM tagokból álló Team Myth átgázolt az A csoporton, legyőzve a Team dizzy-t, a Team TenZ-t és a Team Hiko-t is, így jutva a elődöntőbe. A D csoport győztesével, a Team Mendo-val sem akadt gondjuk, 2-0-ra győztek, így Ali „Myth” Kabbani és csapata már csak egy lépésre voltak a győzelemtől.

A B csoporton hasonló magabiztossággal átszáguldó Team Brax, amely olyan nagy nevekből áll, mint a névadó Braxton „brax” Pierce, Keven „AZK” Lariviére vagy épp Tyler „Skadoodle” Latham az elődöntőben a C csoportgyőztes Team Sh0ts-szal meccselt egyet, de nem okozott gondot nekik az összecsapás, 2-0-ra győztek.

Elérkeztünk az első Valorant bajnokság döntőjéhez, amely cseppet sem volt eseménytelen. Az nyitómérkőzésen a T1 gond nélkül győzött, egy ponton 8-1-re vezettek, majd hasonló magabiztossággal fejezték be az ütközetet 13-7-es végeredménnyel. A meccs emberei Brax és AZK voltak, Brax a 8-1et biztosította be, AZK pedig gyönyörűen köpött a TSM levesébe, miközben a fekete-fehérek újra akarták éleszteni az egyik elesett társukat. A TSM ezután fordított a három-site-os Haven-en, ők is vezettek 8-1-re, még nem akarták feladni. A térfélcserénél 9-3-mat mutatott a számláló, a végeredmény pedig 13-6 lett a Team Myth, vagyis a TSM javára.

Elérkezett a mindent eldöntő, harmadik, Bind-on játszott mérkőzés. A T1 erősen nyitott, a TSM csak úgy pazarolta az Ultimate képességeket, amelyeket a T1 tagjai mesterien kerültek ki. Bár a T1 megint gyorsan le akarta zárni a dolgot, a TSM utolérte őket, a kritikus, fordító kört Stephen „reltuC” Cutler hozta le, egy 2v1 szituáció megnyerésével. A térfélcserénél 8-8-as, egyenlő állás volt, és szinte váltogatták a körgyőzteseket. Azonban a T1 nem engedte, hogy a TSM felülkerekedjen rajtuk, és az utolsó derbi végeredménye 13-10 lett.

Amellett, hogy végre beindult a profi Valorant, ez a Twitch által rendezett torna remek előrejelzést mutat a jövőbeli versenyekkel kapcsolatban. Az biztos, hogy a két legerősebb csapat a T1 és a TSM, és jelenleg a mérkőzések alapján egy kicsit a T1 felé billen a mérleg. Azonban a TSM-et sem kell sajnálni. Elképzelhető, hogy egy hasonló rivalizálás alakul ki, mint az LEC-n belül a G2 és a Fnatic között?

Írj hozzászólást