Beharangozó: mit hozhat a “magyaros rangadó”?

Három mérkőzés maradt hátra a Bundesliga 27. fordulóján, ezek közül számunkra mindenképpen a „magyaros” összecsapás lehet a legérdekesebb: a Gulácsi Pétert soraiban tudó RB Leipzig Szalai Ádám csapatához, a Mainzhoz látogat! Beharangozó.

Beveszi Szalai Gulácsi kapuját?Fogadj rá most!

A tabella alapján a mérkőzés elég egyértelműnek tűnik, hiszen a fiatal laptopedző, Julian Nagelsmann Lipcséje a tabella ötödik helyét foglalja el jelenleg, s az energiaitalgyár csapata komolyan szeretne még beleszólni a dobogóért való küzdelmekbe, bár az utolsó három mérkőzésük egyaránt döntetlennel végződött. Az Achim Beierlorzer irányította Mainz ugyanakkor a 15. pozíciót foglalja el a táblázaton, igaz, az osztályozós helyen álló Düsseldorffal szemben még viszonylag megnyugtató, négypontos előnye van a Szalai Ádámot is soraiban tudó együttesnek.

A várható kezdőcsapatok.

Ami a Mainz összeállítását illeti, rögtön a kapusposzton kezdődnek a gondok: az idény nagy részében első számú kapus, Robin Zentner térdsérülés miatt várhatóan a teljes hátralévő szezont kihagyja, így a kapufák közé minden valószínűség szerint a Köln ellen remekül védő Florian Müller áll majd. A Mainz a szezonban játszott már 4-2-3-1-et és 3-4-2-1-et is, ám a várható Lipcsei dominancia miatt elképzelhető, hogy a három belső védős variációra szavaz Beierlorzer, ekkor Baku, St. Juste, Niakhaté és Aaron Martín mellett Jeffrey Bruma is bekerülhet a védelembe. Középpályán a Fernandes-Kunde duó tűnik a legesélyesebbnek. Elül pedig Boetius és Quaison mellett várhatóan Mateta kezd. 3-4-1-2(Boetiussal tízesben) vagy 3-4-2-1 (Mateta elöl) is elképzelhető, így valószínű, hogy a Matetánál kevésbé mozgékony Szalai a kispadon kezd majd. Esetleg még egy 4-3-3 is elképzelhető, ekkor Kunde és Fernandes mellé Latza is a középpályára kerülhetne.

Julian Nagelsmann csapatában Ethan Ampadu továbbra is sérült, a svéd Emil Forsberg pedig betegeskedik, mandulagyulladása van. A lipcseiek várhatóan a tavasszal jól szuperáló 3-4-2-1-et játsszák majd, Gulácsi Péter előtt Klostermann, az eltiltását letöltő Upamecano és Halstenberg alkothatja a védelem közepén, jobboldalt Konrad Laimer, baloldalt Angelino szaladgálhat szárnyvédőként. A középpálya belsején két kifejezetten támadó szellemű játékos, Kevin Kampl és Marcel Sabitzer kaphat helyet. Elöl pedig a múlt héthez hasonlóan a Nkunku-Werner-Poulsen hármas szerepelhet, belső támadóként.

A mérkőzés várhatón lipcsei dominanciát hoz majd. A hazaiak valószínűleg csak időszakosan fognak letámadni(11,85-ös PPDA-mutatójukkal abszolút a középmezőnyben vannak a letámadás agresszivitását tekintve). Ezt legvalószínűbben 5-2-3-ra átalakulva eszik majd, ekkor a Kampl-Sabitzer duónak fontos feladata lesz a kilépő szélsők mögött a támadóhármas felé előre juttatni a labdát. Szintén lényeges lesz, hogy az Nkunku-Werner-Poulsen támadótrió a két szárnyvédővel kiegészülve mennyire hatékonyan tudja áttörni az esetlegesen három belső védős rendszert, különböző elzárások és túltöltések segítségével. A Mainz természetesen leginkább a kontrákban bízhat majd, a mainziak nyomás alatt ugyanis átlagosan mindössze 8,52 passzt tudnak megcsinálni: csak az Augsburg labdakihozatalai bizonytalanabbak a mezőnyben.

Összességében tehát meglehetősen valószínű Nagelsmannék győzelme, amivel három nyeretlen mérkőzés után fontos lépéseket tehetnének a dobogó felé. Ha azonban a múlt hetihez hasonló gyenge helyzetkihasználást mutat a Roten Bullen, nem elképzelhetetlen, hogy Szalaiék meglepetést okoznak…

Írj hozzászólást