Hogy alakul eddig az Astralis ESL-je?

A 2020-as ESL Pro League március 16-án startolt az A csoport mérkőzéseivel. Ebben a csoportban versenyzett a világ egyik legerősebb Counter Strike: Global Offensive csapata, az Astralis is. A csoportkört az első helyen zárták, de hogyan jutottak el idáig? Menjünk végig az A csoport hetén, az Astralis összes mérkőzésén!

Elég csúnyán indítottak a srácok, hiszen a Ninjas in Pyjamas ellen 2-0-ra kaptak ki, ráadásul nem is akárhogy: a NiP gyakorlatilag felmosta a padlót az Astralis-szal. Vertigo-n kezdték az összecsapást, az első félidőre az Astralis már hét ponttal le volt maradva. Egyszerűen nem akart összejönni semmi, több körben az egész NiP életben maradt. Végül 16-6-ra vesztettek az első mérkőzésen, és a széria az Overpass-on folytatódott tovább. Itt már kicsit jobbak voltak az arányok, az első félidőben „csak” 10-4-re vezetett a NiP, ez javuló tendenciát mutatott a széria elejéhez képest. Az Overpass-os kör végére már az összesített eredmény is jobb volt, hiszen 8 pontot tudtak hozni az Astralisnál!

Viszont, ha így kezdték az ESL-t, akkor miért mondtam, hogy a világ egyik legjobb csapatáról van szó? Mivel azóta egyszer sem vesztettek. Így van, a csoportkör végére négyes sorozatuk volt, ráadásul a GODSENT és a Team Spirit ellen 2-0-ra győztek. A GODSENT ellen a balszerencsés Vertigo-n kezdtek, azonban az előző szereplésükhöz képest fordítva alakult a meccs, az Astralis uralta a pályát és 16-5-re verték meg a GODSENT-et. Az Inferno-n folytatták a birkózást a csapatok, ahol 16-7 lett az eredmény, a meccs embere pedig Peter „dupreeh” Rasmussen lett, 22 találattal.

Egy kicsit nehezebb dolga volt a fiúknak az ENCE ellen, akiket nem tudtak 2-0-val elsöpörni, de azért a 2-1-re volt kapacitásuk. Dust2-n kezdtek, ahol egy nagyon szoros meccsen, 16-13-ra tudták megverni az ENCE-t, de folyamatosan váltakozott az, hogy ki vezetett, végül azonban az utolsó négy kör megnyerésével hozták az első fordulót. Hasonló „reverse sweep” történt a második pályán, az Inferno-n, csak itt az ENCE volt az, aki 14-9-ről jött vissza és 16-14-re győzött, hiába az Astralis minden próbálkozása. A döntetlent Overpass-on oldották fel, ahol szintén fej-fej mellett mentek az ötösök, de a CT oldalon az Astralis meggyőző teljesítménye 16-10-es eredményt, és zsinórban a második győzelmüket produkálta.

A negyedik szériát a Team Spirit ellen játszották, talán ezt volt a legkönnyebb megjósolni, az Astralis mindkét mérkőzést magabiztosan hozta. Elsőként az örök klasszikus Dust2-re léptek a játékosok, ahonnan az Astralis 16-6-os győzelemmel távozott, Nicola „dev1ce” Reedtz kivételesen jól játszott. Az Astralis versenybeli első Nuke-ja volt a második színtér, ahol a TS kicsit jobban teljesített, itt csak 16-8-ra kaptak ki. Nem mondom, hogy esélyük sem volt, de nem biztos, hogy szívesen léptek pályára az Astralis ellen.

Zárásként a Team Vitality-t kapták, a Dust2-vel kezdve. Itt 15-10-re verték a Vitality-t, és őszintén úgy tűnt, hogy ez is egy sima 2-0 lesz az Astra-nak. A második mérkőzés legvégéig tűnt így, ahol viszont elment egészen a hosszabbításig, ahol a Vitality egy eszméletlen szoros és izgalmas mérkőzésben, az utolsó perc lejártával nyerték meg 19-17-re a fordulót. Következhetett a mindent eldöntő, harmadik pálya, ami a Nuke-ra esett. Itt már az Astralis nem engedte meg azt, hogy a Vitality eljusson akár csak a hosszabbítás reményéig sem. 16-8-ra nyertek, ezzel röviden és tömören azt mondva: ők a jobbak, a TV ne is gondoljon semmi olyasmire, hogy nem négyszeres sorozatuk lesz a csoportkör végére.

Láthatjuk: tényleg az Astralis az egyik legjobb csapat a világon jelenleg. Kíváncsian várjuk és kísérjük figyelemmel a további szerepléseiket, és szurkolunk nekik az ESL következő fordulóiban!

Írj hozzászólást