Olasz Kupa: Előnyösebb helyzetben a Juventus

Az AC Milan Torinóban okozhat meglepetést.Baranyai Marci beharangozója.

Fogadj az Olasz Kupa mérkőzéseire most!

 

Juventus-AC Milan, péntek 21:00

Sokáig úgy tűnt, hogy nem fejezik be a futballidényt Olaszországban, a koronavírus által leginkább sújtott európai államban. A szövetség azonban a végsőkig kitartott amellett, hogy bármi áron le kell játszani az elmaradt mérkőzéseket, már csak a bevételkiesés minimalizálása miatt is. A klubok között nem volt egyétértés a kérdésben, ám végül eldőlt: június 20-án visszatér a Serie A. Egyes csapatoknak pedig meglesz a lehetőségük, hogy formába kerüljenek a rajtra, miután a szövetség úgy határozott, hogy az Olasz Kupa elődöntőinek visszavágóit, illetve a finálét, még a pontvadászat startja előtt megrendezik.

A Juventus és a Milan közötti második találkozóra közel négy hónappal az odavágó után kerül sor, ráadásul háromhónapos kihagyás után. A két csapat formájáról éppen ezért vajmi keveset lehet tudni, sőt, igazából semmit, mivel a márciusi eredményekből következtetni aligha lenne jó ötlet. Az egymás elleni mérleg már valamivel pontosabb képet ad, ez alapján szinte biztosan kijelenthető, hogy a Juventus lesz a továbbjutó! Az elmúlt hat egymás elleni találkozóból ugyanis ötöt behúztak a Zebrák, egyedül a mostani elődöntő odavágóján értek el döntetlent, a San Siróban.

Elég, ha csak a két gárda játékoskeretét összehasonlítjuk, azonnal látszik, hogy a Juventus játékosállománya (talán a kapusposztot leszámítva) minden téren erősebb, a Milanénál. Főleg úgy, hogy Pioli mester nem számíthat a három legjobbja közül kettőre: Donnarumma ugyan biztos pont a kapuban, a berobbanó balhátvéd, Theo Hernandez és a veterán svéd erőcsatár, Zlatan Ibrahimovic azonban kihagyja a találkozót… Mindkét játékos eltiltás miatt kényszerül a lelátóra, akárcsak Castillejo.

A Juventusnál nincsenek ilyesfajta gondjai Sarrinak, a lehető legerősebb tizenegyet küldheti fel a pályára a bagós maestro. A kapuban – mivel kupamérkőzésről van szó – Buffon áll majd, illetve Khedira és Dybala is bekerülhet a kezdőbe, Pjanic és Higuain kárára. A bosnyák középpályás távozása szinte borítékolható, Barcelonába vezethet az útja, míg Pipita kicsit kiesett a formából a kényszerszünet alatt.

Cristiano Ronaldo viszont aligha: a portugál sztár edzésvideóval tele volt a közösségi média, fittebbnek tűnik, mint valaha. A Juventus legutóbbi két Olasz Kupa mérkőzésén egyaránt a hálóba talált, most is szükség lehet a góljaira, ha a Zebrák döntőbe akarnak kerülni. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után megrendezett mérkőzésen, minden gólocska kétszeresen számít.

Írj hozzászólást