Pap rework a Hearthstoneban!

Az új kiegészítő mellett a legnagyobb bejelentés a Blizzard gyűjthető kártyajátéka, a Hearthstone háza táján az évek óta kért Priest kaszt újragondolása. A szebb napokat is látott kaszt talán legutoljára a Mean Streets of Gadgetzan idején volt kiemelkedően erős, de azelőtt talán a játék kiadásakor volt a jobb kasztok közé sorolva. Persze Wild-ban lehetett utálni, a Big Priest pakli talán az egyik legjobban gyűlölt volt a játék története során, a régi Face Hunter és a Midrange Shaman után. A játékosok már hosszú ideje kérlelték a Blizzard-ot, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében, és 2020 első kiegészítőjével egyszerre meg is történik a csoda.

Ennek, és a Priest általános gyengeségének az oka nem más, minthogy a Pap alapkészletbeli lapjai lényegesen gyengébbek, mint a többi kasztéi. Vegyünk példának az egyik top paklit, a jelenlegi Face Hunter-t, amely harminc lapja közül még mindig rengeteg Basic vagy Classic, egyes verziókban két Tracking, két Explosive Trap, két Animal Companion, két Arcane Shot, két Unleash the Hounds, két Eaglehorn Bow és két Kill Command is elfért, de van olyan, aholkét Timber Wolf-al is találkozunk. Ez a pakli több, mint felét teszi ki, ami azért elmond egy-két dolgot a Hunter-ről, de a Priest-ről is. A Pap jelenlegi legjobb paklija a Resurrect Priest, ami két alaplapot használ: a Silence-t és a Shadow Word: Death-et, ezekből is csak egy példányt, és a pakli biztosan elfut nélkülük is.

A megoldást több lap nyugdíjazása, új Basic és Classic lapok hozzáadása, valamint a bent maradó lapok erősítése jelenti, legalábbis a Blizzard szerint. Vegyük sorra, hogy melyek ezek.

Hall of Fame:

Auchenai Soulpriest – Évek óta haszontalan, nem meglepő.

Divine Spirit – Nagyon korlátozta a Pap számára kiadható lapokat, valamint gyakran a „Divine Spirit+Inner Fire”-re szűkítette a játékot.

Holy Fire – Haszontalan, érthető.

Nortshire Cleric – Ez pont az ellenkezője, az első naptól az utolsóig nagyon erős és felettébb hasznos, viszont pont ezért kell búcsúznunk tőle.

Shadowform – Volt valaha hasznos?

Prophet Velen – Hasonlóan a Divine Spirit-hez, mennie kell.

Kártyaerősítések:

Holy Nova – Mostantól négy mana.

Holy Smite – Mostantól hármat sebez, viszont csak Minion-okat célozhat.

Power Word: Shield – Nem húz lapot, de nulla manába kerül.

Shadow Madness – Három manába kerül mostantól.

Shadow Word: Death – Mostantól két mana.

Temple Enforcer – Mostantól öt mana, de eggyel kevesebb a támadóereje.

Thoughtsteal – Mostantól három mana.

Szerintem minden változtatás helyénvaló, talán a PW:S a meglepő, hiszen az egyik leghasznosabb lapja volt a kasztnak, így meglátjuk, hogy használható a jövőben.

Új lapok:

Kul Tiran Chaplain: 2 mana 2/3, Battlecry: Egy barátságos Minion-nak két életerőt ad.

Natalie Seline: 8 mana 8/1, Battlecry: Elpusztít egy Minion-t és megkapja az életerejét.

Power Infusion: 4 manás varázslat, 2 támadóerőt és 6 életerőt ad egy Minion-nak.

Psychic Conjurer: 1 mana 1/1, Battlecry: Az ellenség paklijából kapunk egy másolt lapot a kezünkbe.

Scarlet Subjugator: 1 mana 2/1, Battlecry: Egy ellenséges Minion-nak kettővel kevesebb támadóereje lesz a következő körig.

Shadow Word: Ruin: 4 manás varázslat, elpusztít minden 5 vagy több támadóerővel rendelkező Minion-t.

Erős lapok, ismert mechanikákkal, tökéletes gerincét fogják képezni a megújuló Priest kasztnak. Kíváncsian várom, hogy hogyan alakul majd a leggyengébb kaszt helyzete miután kiadják az Ashes of Outland-et!

 

Írj hozzászólást