Büntető.com

Bastian Schweinsteiger visszavonult

Bejelentette visszavonulását Bastian Schweinsteiger. A 35 esztendős labdarúgó legutóbb Nikolics Nemanja csapattársaként a Chicago Fire-ben futballozott, ám hasonlóan a magyar támadóhoz, az ő szerződése is kifutott a hétvégén véget ért idényben. Schweinsteiger 2002-ben kezdődött profi pályafutása alatt csupán három klubban, a Fire mellett a Manchester Unitedben, valamint nevelőegyesületében, a Bayern Münchenben futballozott.

„Kedves Szurkolók, eljött az idő: a szezon végeztével visszavonulok az aktív labdarúgástól. Köszönetet szeretnék mondani nektek és a csapataimnak, a Bayern Münchennek, a Manchester Unitednek, a Chicago Fire-nek és a német válogatottnak – ti tettétek lehetővé ezt a hihetetlen időszakot számomra. Természetesen köszönöm feleségemnek, Ana Ivanovicsnak és a családomnak a támogatást. Kicsit szomorkás vagyok, hogy befejezem pályafutásomat, de alig várom az új, izgalmas feladatokat, amelyek hamarosan rám várnak. Hű maradok a labdarúgáshoz. Ezer köszönet az együtt töltött időért, a szívemben őrizlek titeket! A ti Bastitok"– búcsúzott hivatalos Facebook-oldalán a német középpályás.  

Schweinsteiger klubszínekben 663 felnőtt tétmérkőzéssel, a válogatottban pedig 121 fellépéssel a háta mögött akasztja szögre a stoplist. 

Már a 2002–2003-as idényben bajnok lett a Bayern Münchennel, majd ezt követően még hétszer emelhette magasba a német Bundesliga győztesének járó „salátástálat”. Emellett hétszer a Német Kupát is elhódította a bajor klubbal. Legnagyobb klubsikerére 2013-ig kellett várnia: alapember volt a Bajnokok Ligája-győztes Bayernben is. 

2015 nyarán 9 millió euróért cserébe szerződött a Manchester Unitedhez, ahol azonban nem tudott megragadni, másfél idény alatt csupán 35 tétmérkőzésen lépett pályára, igaz egy FA-kupa-győzelem így is összejött számára Angliában is.

A Chicago Fire 2017 márciusában jelentette be az érkezését, azóta 85 találkozón nyolcszor volt eredményes az MLS-ben.  

A német válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes lett, kétszer nyert világbajnoki bronzot (2006, 2010), míg végül 2014-ben az aranyérem is összejött számára.

 

Regisztrálj, fogadj és nyerj!

Legnépszerűbb hírek

Eltűntek a süllyesztőben – I rész, Bojan Krkic

Pedig 2007-ban elképesztő ütemben robbant be a Barcába

Oroszország nem vehet részt a a következő olimpián és vb-n

Laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltották Oroszországot.

Luka Jovic távozni fog Madridból

Olaszország felé veheti az irányt

Legfrissebb hírek

Arsenal kiütés

Rég nem játszottak ilyen jól az "ágyúsok".

Simán nyert a Bayern München

Köln-Bayern München 1-4

Késői góllal nyert a Spurs

A 94. percben szereztek győztes gólt.