Büntető.com

Bastian Schweinsteiger visszavonult

Bejelentette visszavonulását Bastian Schweinsteiger. A 35 esztendős labdarúgó legutóbb Nikolics Nemanja csapattársaként a Chicago Fire-ben futballozott, ám hasonlóan a magyar támadóhoz, az ő szerződése is kifutott a hétvégén véget ért idényben. Schweinsteiger 2002-ben kezdődött profi pályafutása alatt csupán három klubban, a Fire mellett a Manchester Unitedben, valamint nevelőegyesületében, a Bayern Münchenben futballozott.

„Kedves Szurkolók, eljött az idő: a szezon végeztével visszavonulok az aktív labdarúgástól. Köszönetet szeretnék mondani nektek és a csapataimnak, a Bayern Münchennek, a Manchester Unitednek, a Chicago Fire-nek és a német válogatottnak – ti tettétek lehetővé ezt a hihetetlen időszakot számomra. Természetesen köszönöm feleségemnek, Ana Ivanovicsnak és a családomnak a támogatást. Kicsit szomorkás vagyok, hogy befejezem pályafutásomat, de alig várom az új, izgalmas feladatokat, amelyek hamarosan rám várnak. Hű maradok a labdarúgáshoz. Ezer köszönet az együtt töltött időért, a szívemben őrizlek titeket! A ti Bastitok"– búcsúzott hivatalos Facebook-oldalán a német középpályás.  

Schweinsteiger klubszínekben 663 felnőtt tétmérkőzéssel, a válogatottban pedig 121 fellépéssel a háta mögött akasztja szögre a stoplist. 

Már a 2002–2003-as idényben bajnok lett a Bayern Münchennel, majd ezt követően még hétszer emelhette magasba a német Bundesliga győztesének járó „salátástálat”. Emellett hétszer a Német Kupát is elhódította a bajor klubbal. Legnagyobb klubsikerére 2013-ig kellett várnia: alapember volt a Bajnokok Ligája-győztes Bayernben is. 

2015 nyarán 9 millió euróért cserébe szerződött a Manchester Unitedhez, ahol azonban nem tudott megragadni, másfél idény alatt csupán 35 tétmérkőzésen lépett pályára, igaz egy FA-kupa-győzelem így is összejött számára Angliában is.

A Chicago Fire 2017 márciusában jelentette be az érkezését, azóta 85 találkozón nyolcszor volt eredményes az MLS-ben.  

A német válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes lett, kétszer nyert világbajnoki bronzot (2006, 2010), míg végül 2014-ben az aranyérem is összejött számára.

 

Regisztrálj, fogadj és nyerj!

Legnépszerűbb hírek

Griezmann-Neymar csere a láthatáron?

Megoldás lehetne minden problémára

Massimiliano Allegri a Manchester United csapatánál?

Már angolul tanul az olasz mester.

300 euróra büntették a Barcelonát

Griezmann miatt kapták a büntetést.

Legfrissebb hírek

Ismét rasszizmus az angolok elleni mérkőzésen

Komolyan fontolóra vették az angol játékosok, hogy levonulnak a pályáról.

Nikolic újra Fehérváron?

Hazatérhet a korábbi közönség kedvenc

Bogdán Svédországban folytathatja

Nem lesz belőle Vasas-játékos