Büntető.com

Wenger az Arsenal miatt nem vállalt munkát Angliában

Arsene Wenger, az Arsenal korábbi korszakos menedzsere angliai ajánlatokat mondott le a klubhoz való kötődése miatt, ám szándékai szerint hamarosan, ha nem is a szigetországi labdarúgásban, de újra munkába áll – derül ki egy minapi angliai interjúból.

„Mindenekelőtt Arsenal-embernek tartom magam, és csak utána futballszakembernek, aki képtelen leállni a munkával – idézi a Sky Sports News Arsene Wengert. – (A közelmúltban)lett volna lehetőségem munkát vállalni Angliában, de visszautasítottam az ajánlatokat. Túlságosan is kötődöm az Arsenalhoz, ezért úgy döntöttem, hogy kivonulok a Premier League-ből. Az ajánlattevőkről viszont egy szót se, nem szeretnék sportszerűtlen lenni jelenleg is hivatalban lévő kollégákkal szemben.”

Wenger húsz éven keresztül rendre a Premier League legjobb négy csapata között tartotta az Arsenalt, ám az utolsó két idényében elért ötödik és hatodik hely némi árnyékot vet a korábbi eredményekre, köztük a három bajnok címre. 

„Teljesen szokványos, hogy az emberek mindig többre és többre vágynak – ismerte el a kritikák törvényszerűségét az Arsenal kispadjáról 2018 májusában felálló Wenger. – Azért elég sok mindent nyertünk, és közben felépítettük az új stadiont is. Ma már nehéz a körülményeket érzékeltetni, mert megötszöröződött a klub forgótőke-állománya azóta, hogy döntöttünk a stadion megépítéséről. Akkor kilencvenmillió font volt a forgótőkénk, a stadion pedig 430 millióba került. Jelentős nyomás nehezedett ránk, és szerintem kisebbfajta csodával ért fel, hogy a klub »jó egészségben« került ki abból az időszakból.”

A 70 éves francia futballszakember a közeljövőben dönt arról, hogy elfogadja-e a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) neki felajánlott posztját.

„A sportág fejlesztésével kapcsolatos vezetői állásról van szó, ahová jelentős tapasztalattal, képzettséggel és tudással rendelkező embert keresnek” – írta körül Wenger a lehetséges következő munkakörét. 

 

Regisztrálj, fogadj és nyerj!

Legnépszerűbb hírek

Griezmann-Neymar csere a láthatáron?

Megoldás lehetne minden problémára

Massimiliano Allegri a Manchester United csapatánál?

Már angolul tanul az olasz mester.

300 euróra büntették a Barcelonát

Griezmann miatt kapták a büntetést.

Legfrissebb hírek

Ismét rasszizmus az angolok elleni mérkőzésen

Komolyan fontolóra vették az angol játékosok, hogy levonulnak a pályáról.

Nikolic újra Fehérváron?

Hazatérhet a korábbi közönség kedvenc

Bogdán Svédországban folytathatja

Nem lesz belőle Vasas-játékos