Büntető.com

Wenger az Arsenal miatt nem vállalt munkát Angliában

Arsene Wenger, az Arsenal korábbi korszakos menedzsere angliai ajánlatokat mondott le a klubhoz való kötődése miatt, ám szándékai szerint hamarosan, ha nem is a szigetországi labdarúgásban, de újra munkába áll – derül ki egy minapi angliai interjúból.

„Mindenekelőtt Arsenal-embernek tartom magam, és csak utána futballszakembernek, aki képtelen leállni a munkával – idézi a Sky Sports News Arsene Wengert. – (A közelmúltban)lett volna lehetőségem munkát vállalni Angliában, de visszautasítottam az ajánlatokat. Túlságosan is kötődöm az Arsenalhoz, ezért úgy döntöttem, hogy kivonulok a Premier League-ből. Az ajánlattevőkről viszont egy szót se, nem szeretnék sportszerűtlen lenni jelenleg is hivatalban lévő kollégákkal szemben.”

Wenger húsz éven keresztül rendre a Premier League legjobb négy csapata között tartotta az Arsenalt, ám az utolsó két idényében elért ötödik és hatodik hely némi árnyékot vet a korábbi eredményekre, köztük a három bajnok címre. 

„Teljesen szokványos, hogy az emberek mindig többre és többre vágynak – ismerte el a kritikák törvényszerűségét az Arsenal kispadjáról 2018 májusában felálló Wenger. – Azért elég sok mindent nyertünk, és közben felépítettük az új stadiont is. Ma már nehéz a körülményeket érzékeltetni, mert megötszöröződött a klub forgótőke-állománya azóta, hogy döntöttünk a stadion megépítéséről. Akkor kilencvenmillió font volt a forgótőkénk, a stadion pedig 430 millióba került. Jelentős nyomás nehezedett ránk, és szerintem kisebbfajta csodával ért fel, hogy a klub »jó egészségben« került ki abból az időszakból.”

A 70 éves francia futballszakember a közeljövőben dönt arról, hogy elfogadja-e a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) neki felajánlott posztját.

„A sportág fejlesztésével kapcsolatos vezetői állásról van szó, ahová jelentős tapasztalattal, képzettséggel és tudással rendelkező embert keresnek” – írta körül Wenger a lehetséges következő munkakörét. 

 

Regisztrálj, fogadj és nyerj!

Legnépszerűbb hírek

Eltűntek a süllyesztőben – I rész, Bojan Krkic

Pedig 2007-ban elképesztő ütemben robbant be a Barcába

Oroszország nem vehet részt a a következő olimpián és vb-n

Laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltották Oroszországot.

Luka Jovic távozni fog Madridból

Olaszország felé veheti az irányt

Legfrissebb hírek

Arsenal kiütés

Rég nem játszottak ilyen jól az "ágyúsok".

Simán nyert a Bayern München

Köln-Bayern München 1-4

Késői góllal nyert a Spurs

A 94. percben szereztek győztes gólt.