Büntető.com

Jó az öreg Fecze-gól a háznál

Feczesin Róbert mikor néhány hete aláírt az Újpesthez, sokan leírták őt: már nem fiatal, amúgy is gyengécske bajnokságokban játszott (na mintha az NB I nem lenne az…), minek is kell ő az Újpestnek. Feczesin Róbert három találkozón négy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki eddig, az Újpest pedig neki (is) hála kezd kijönni a gödörből.

Feczesin egyike azon magyar támadóknak, akik viszonylag komoly nemzetközi karriert futottak be, olyat, amiről sok itthon játszó játékos csak álmodhat. Fecze hosszú éveken át játszott a Serie B-be, amit egyáltalán nem lehet gyenge bajnokságnak nevezni, még akkor sem ha „csak” az olasz másodosztályról van szó. Nagyon kevés magyar játékos tudja megállni a helyét, a taktikailag roppant nehéz olasz futballban, neki éveken át sikerült.  Tegyük hozzá, a magyar bajnoksághoz képest a koreai élvonal sem számít gyengének, sőt. Feczesin 151 találkozón lépett pályára a Serie B-ben, azokon 24 gól mellett 11 gólpassz a mérlege. Itthon még jobbak a mutatói: 157 NB I-es meccs, 51 gól, 22 gólpassz. A Bresciaban kifejezetten kedvelték a játékost, de Újpesten is régi-új közönségkedvenc lett/lehet belőle. Ha így folytatja, biztosan.

Feczesin 33 évesen az Újpest legjobbja, de talán az NB I-ben is kevés hozzá hasonló képességű, és játékintelligenciájú támadó van, ez persze részben az egész bajnokság kritikája, hogy egy már nem fiatal játékos, aki Koreából tért haza, ennyire kiemelkedő lehet. Ettől függetlenül Feczesin tipikus példája az alul értékelt, ám képességeihez, lehetőségeihez mérten a karrierjéből sokat kihozó támadóinknak. Korábban Debrecenben és Fehérváron is kulcsszereplője volt a csapatai sikerének, és egyre inkább úgy fest, hogy Újpesten is az lehet. Ha így folytatja, biztosan...

Regisztrálj, fogadj és nyerj!