„A BL közel van. Őrült futball-látványosság Bernben” – svájci sajtóvisszhangok a Young Boys FTC elleni győzelméről

Túlzás nélkül állítható, hogy a tegnapi Young Boys-Ferencváros BL-playoff odavágó egy „őrült” mérkőzés volt. Kiállítás, kihagyott tizenegyes, érvénytelenített gól, svájci találatok emberhátrányban, majd ferencvárosi szépítés – hogy csak a legfontosabb eseményeket említsük. Ugyan a Fradi 3-2 arányú vereséget szenvedett, még egyértelműen nyitott a továbbjutás kérdése. Azt néztük meg, milyen sajtóvisszhangja volt Svájcban a nem mindennapi találkozónak.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

„A Young Boys egy győzelemmel a háta mögött utazik Magyarországra”

A sport.ch megérdemelt svájci győzelemről ír. Kiemeli, hogy nagyfokú győzni akarásról tett tanúbizonyságot a Young Boys akkor, amikor a Ferencváros vezető gólja (a 14. percben Franck Boli szerzett labdát, és lőtt 10 méterről a kapuba) után gyorsan kiegyenlített (Meschack Elia megpattanó lövésével a 16. percben). A védelmet illetően megjegyezte, hogy már sokadjára bizonyult a csapat gyenge pontjának. A mérkőzés ismertetését azzal zárta, hogy ugyan a magyar bajnok közel járt az egyenlítéshez, de a Young Boysnak sikerült megszereznie „viszonylag biztonságosan a megérdemelt győzelmet”.

A portál ezúttal is kiválasztotta a mérkőzés „győztes” és „vesztes” játékosát. Az előbbi  a házigazdák játékosa, Christian Fassnacht lett, aki „ eddigi egyik legjobb meccsét játszotta”. A svájciak egyenlítő góljánál az ő hátán pattant meg a labda. A kiállított Silvan Hefti szerepét át kellett vennie a védelemben, ezt a feladatát is remekül oldotta meg, „biztonságosan és stabilan védekezett”. Az utóbbi címet pedig szintén Young Boys-játékos kapta, nevezetesen Mohamed Camara, aki Heftivel „tulajonképpen meg is oszthatná ezt a titulust”. Mint ismeretes, Heftit a mérkőzés 25. percében, 1-1-es állásnál kiállították Botka Endre lerántásáért, Camara hibái pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a zöld-fehér csapat „újra és újra magára találjon”, a Ferencváros vezető góljában is benne volt.

 

„Őrült futball-látványosság Bernben”

A blick.ch szerint a mérkőzésen minden volt, amit „egy futballrajongó csak kívánhat”, mert „álomgólokkal, büntetővel, és még sok minden mással fűszerezett ütközet volt”. A cikk kiemeli, hogy a mérkőzés képén egyáltalán nem látszott, hogy a Young Boys tíz emberrel játszott a 25. perctől kezdve: „ha nem tudtad volna, hogy a Ferencváros plusz egy emberrel játszik, észre sem vetted volna”. Hozzáteszi azonban, hogy Boli 82. percben szerzett második gólja után a svájciak már megérezhették az emberhiányt, a magyar csapat nyomás alá helyezte őket, de végül sikerült megnyerniük a mérkőzést. Ugyan „a csata egyik felén” vannak még csak túl, a főtáblára kerülést illetően optimisták, hiszen számukra a budapesti visszavágón „egy döntetlen is elég a BL-milliókhoz”.

 

A hangulatra nem lehetett panasz a mérkőzésen (Fotó: Nau.ch)

 

„A Bajnokok Ligája közel van”

A 24heures cikke a mérkőzés eseményeinek ismertetése előtt kihangsúlyozza, hogy a Young Boys az egyetlen svájci klub, amely számára elérhetőek a Bajnokok Ligája „sportszakmai és anyagi” hozadékai. Ezt pedig annak köszönheti, hogy rájött arra, hogy a főtáblára kerüléshez „tudni kell, hogy lehet legyőzni a nehézségeket, és azt is, hogy ez a szokásosnál nagyobb erőfeszítést igényel”. A találkozó legfontosabb momentumai ferencvárosi részről Boli duplázása, a svájciak oldaláról pedig Elia, Vincent Sierro és Ulisses Garcia találatai, valamint Hefti kiállítása voltak, ezeket a cikk is részletezi. A csapat mentalitását is méltatja, azt a következtetést vonja le, hogy a győzelem a „kollektív önfeláldozás jutalma” volt. Zárásként pedig újra kiemeli, hogy a BL-álom megvalósítása elérhető közelségbe került, de annak fontos feltétele az, hogy a csapat egy pillanatra se tévessze szem elől a kitűzött célt.

 

„Piros, kihagyott büntető, álomgólok – fordulatos meccsen nyert a Young Boys a Ferencváros ellen”

A watson.ch megemlíti, hogy a Young Boys csapatát a nehezítő körülmények sem zökkentették ki: több alapembert is kénytelenek voltak nélkülözni a berniek, a mérkőzés eleje pedig egyáltalán nem a svájciak elképzelései szerint alakult. Többek között a Ferencváros vezető gólja, majd később a kiállítás miatt. A szerencse azonban hamar melléjük állt: Myrto Uzuni kapufára rúgta a piros lappal együtt megítélt tizenegyest a 25. percben, a kipattanót értékesítő Aissa Laidouni gólját pedig érvénytelenítette a játékvezető (a Fradi légiósa túl korán lépett a tizenhatoson belülre), így a Ferencváros nem szerzett vezetést. A cikk kiemeli a svájciak futómennyiségét és szervezettségét, illetve hangsúlyosan dicséri Sierro 40., illetve Garcia 64. percben szerzett látványos gólját. Ugyanakkor megjegyzi, hogy nem tudni még, „mennyibe fog kerülni” Boli második találata a jövő heti visszavágón a Young Boysnak.

 

Melyik csapat jut tovább?

1,16 – Young Boys

5,00 – Ferencváros

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Magyarország/Bajnokok Ligája Selejtező útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj Bajnokok Ligája-mérkőzésekre az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Kiemelt fotó: Bild/Keystone

Írj hozzászólást