„Már mindegy, ezt nem lehet visszacsinálni” – Interjú Németh Antallal

Németh Antalt 2021 áprilisában, Bernd Strock távozása után nevezték ki a DAC 1904 vezetőedzőjének. A fiatal tréner 23 mérkőzésen irányíthatta a dunaszerdahelyi együttest, de nem sikerült hoznia az elvárt eredményeket, ezért novemberben menesztették. A Goal.com erről az időszakról és a terveiről kérdezte.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

– Mi vezetett ahhoz, hogy nem folytathatta a munkát a Felvidéken?

– Követtem el én is hibát, de ez most bármely másik kollégámnak nehéz feladat lett volna – kezdte Németh Antal. – Érzem a felelősségem, hiszen nem sikerült stabilizálni a csapat játékát és eredményeit, azonban ez most egy összetett szituáció volt. Nyugodtan kezeltem és kezelem a helyzetet, benne volt, hogy ennek vége lesz.

 

– Mi volt a baj?

– Szinte hihetetlen, de ebben a szezonban háromszor építettünk csapatot. Elkezdtük nyáron a felkészülést, de akkor nem voltak velünk a közép-amerikai játékosok és azok is csak később csatlakoztak, akik az Európa-bajnokságon szerepeltek. Schäfer András például csak az utolsó felkészülési találkozón lépett pályára. Meghatározó labdarúgók hiányoztak, közben persze jöttek az új igazolások és akadt olyan, aki elment, több lépcsőben érkeztek és távoztak tőlünk futballisták. Augusztusban újra kellett kezdeni az egész munkát, azonban még ekkor is volt olyan játékosunk, aki fejben nem volt ott, mert tudta, hogy el akar menni. Jött újabb hat labdarúgó és szeptember 11-e volt az első olyan nap, amikor mindenki ott volt az edzésen a végleges keretből. Kialakult egy új keret, amelynek következtében a korábban bevált felállási formát megváltoztattuk. A futballisták az öltözőben és a pályán is keresték a helyüket.

 

– És akkor arról nem is beszélt még, hogy a sérülések sem kerülték el az együttest.

– Hihetetlen széria volt ez is. Izomsérülése nem volt senkinek, ellenben egy-egy összecsapás után többeket műteni kellett. Ezzel együtt a szurkolókkal való kommunikáció sem volt tökéletes, hiszen időközben címert cserélt a klub, ami sokaknak nem tetszett. Ez a feszült helyzet hatással volt az új játékosokra. Továbbá történt sok egyéb apróság is, ami befolyásolta a munkát. Nagyon sok döntést kellett hoznunk, hiszen mindenre reagálni kellett az öltözőben. Kicsit úgy éreztük magunkat, hogy most aztán tényleg elromlik minden, ami elromolhat.

 


(X) Kattints ide és fogadj 3500 Ft értékben a hétvégi NB I-es mérkőzésekre és 1500 Ft ingyenes fogadást kapsz ajándékba!  


 

– Miben döntene másként?

– Lehet, hogy nem változtatnék a felkészülés alatt felépített felállási formán, de már mindegy, ezt nem lehet visszacsinálni.

 

– Sok mindent mondott. A felkészülés nehézségeit, a szurkolókkal való konfliktust, a sérüléseket. Valami most nem kerek Dunaszerdahelyen?

– Dehogynem! Pozitív folyamatokat látok a klubnál. Most jött el az az időszak, amikor meghatározó játékosok előre tudtak lépni, jobb bajnokságokba, csapatokba tudtak igazolni, valamint a klubon belül is több változás történt. Azonban egy rendszer fejlődése sem mindig töretlen, vannak időszakos megtorpanások. Az én pechem, hogy ez a szakasz most jött el. Ezek nem negatív folyamatok, csak megnehezítik az edző dolgát. A DAC stabil klub, fantasztikus szurkolókkal – szóval a kérdésben szereplő felvetésre válaszolva, minden kerek.

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

 

Ki nyeri a 2022-es katari világbajnokságot?

6,00 – Brazília

8,00 – Franciaország

10,00 – Anglia

10,00 – Spanyolország

11,00 – Németország

12,00 – Olaszország

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Világbajnokság 2022/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a 2022-es világbajnokság piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


A cikk szponzorált tartalom

Kiemelt fotó: DAC 1904

Írj hozzászólást