A vb-címért folytatott küzdelemnél csak az FIA működése kiszámíthatatlanabb – szerzőink véleménye

Botrányos? Őrülten izgalmas? Valószínűleg egyik jelzővel sem tévedünk nagyot, ha az első Forma–1-es Szaúdi Nagydíjat akarjuk körülírni. Az mindenesetre biztos, hogy van miről beszélniük a sportág szerelmeseinek.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Vigh Martin

Kezdeném azzal, hogy bár furcsának tűnhet, de jó, hogy ilyesmikről kell beszélgetni az idei Forma–1-es szezonban. Valami ugyanis végre felkavarta a sportág állóvízét, rég volt ennyire izgalmas a világbajnoki címért folytatott harc. És mint minden ilyen kiélezett küzdelem esetén, a felek elmennek a határig, sőt, időnként át is lépik azt.

A Lewis Hamilton–Max Verstappen csatát tehát ilyen szemmel érdemes nézni. A holland minden bizonnyal kiterelte a hétszeres világbajnokot, ezért vissza kellett volna adnia a pozíciót, ám ezt okosan ott tette volna meg, ahol az a riválisa számára a legkellemetlenebb.

Volt egy kis félreértés, abban biztos vagyok, hogy Verstappen nem szándékosan zárta le az utat, hiszen azzal a saját versenyét is kockáztatta volna.

Számomra itt csak az volt a furcsa, hogy később a megkapott büntetése ellenére is maga elé engedte Hamiltont, mintha a csapat későn tájékoztatta volna a fejleményekről.

Az ilyen csaták azonban jót tesznek a sportágnak. Ami viszont nem, az az FIA működése. Persze az már egy közhely, hogy a világszervezetek milyen korruptak és inkompetensek, de tényleg szinte példanélküli, amit vasárnap láttunk. A közvetítésbe is bejátszották, ahogy Michael Masi versenyigazgató a csapatokkal egyezkedik az újraindítás utáni rajtrácsról. Erre nincs szabály? Vagy ennyire az érdekek, a mindenkinek való megfelelés mozgatja az FIA-t? Az ilyen esetek teljesen komolytalanná tehetnek egy-egy sportágat.

 

Józsa István

Nehéz szavakat találni, egyértelműen az év legkaotikusabb versenye volt az első Szaúd-arábiai Nagydíj. Mindez azért történt, mert az FIA – élen Michael Masi versenyigazgatóval – nem tudta megfelelően kontrollálni a történéseket.

Először is az ítéletekkel lehet vitatkozni, de a szabályok rugalmassága óriási teret ad a szubjektivitásnak – a legtöbb esetben lehet hozni rengeteg érvet és ellenérvet, azonban megdönthetetlen bizonyítékot egyik oldal sem tud felmutatni. Az első megszakítás után Hamilton nem hagyott elég helyet Maxnak, ennek köszönhetően pályán kívül tudta befejezni a visszaelőzést. Ott nem soroltam volna vissza a hollandot. Az egyetlen komoly előzési kísérletnél Verstappené volt a kanyar, amikor gázra lépett megindult az autó hátulja, ennek köszönhetően mindketten lesodródtak, és végül meg tudta tartani a vezetést. Itt sem büntettem volna. Végül az ominózus torpedózás, ahol viszont egyértelműen Max volt a hibás.

Ahogy azt sem mondja ki a szabályzat, hogy hol kell elengedni a másikat, azt sem, hogy azonnal meg kell előzni. Ez szimplán taktikai csata volt a DRS-ért, ahol Verstappen agresszíven próbálta az akaratát (szabálytalanul) érvényesíteni, ezt a telemetriai adatok is alátámasztják. Illetve az első incidens után akkor is jól döntött Masi, amikor felajánlotta a visszasorolás lehetőségét a Red Bullnak, hiszen a gyors piros zászlónak köszönhetően nem volt lehetősége visszaadni Maxnak a pozíciót.

A kommunikációt viszont akkor is amatőrnek nevezném, ha egy gokartversenyről beszélnénk.

Egyszerűen megengedhetetlen, hogy Masi nincs tisztában a sorrenddel, az egyik csapat tud az ítéletről, a másik nem, és mindeközben teljesen elanyátlanodott hangon, össze-vissza beszélve egyeztet a csapatokkal kabaréba illő módon. Egyszerűen nem alkalmas az általa betöltött poszt által megkövetelt feladatok elvégzésére.

 


(X) Minden napra új meglepetés az Unibet adventi kalendáriumával! Kattints ide, regisztrálj egy számlát és nézd meg, milyen meglepetés vár ma rád!


 

Ujvári Máté

A gigászok csatájában nincs megállás, kár, hogy az FIA – élén Michael Masival – nem tud felnőni ehhez a harchoz. Már számolni is felesleges, hány esetben nem voltak következetesek, de legalább azt is megtudtuk végre, hogyan lehet alkudozni pozíciókért.

Teljesen valószerűtlen pillanatokat okoztak nekünk a toronyban, miközben az aszfalton Hamilton és Verstappen ismét ölre ment egymással. Mindketten maximumon pörögve, de míg a címvédő egy fokkal megfontoltabban autózott, addig a Red Bull pilótája hiperagresszíven közlekedett Dzsiddában – tudta, ha esetleg összeütköznek, az neki lesz jó a nyolcpontos előnye miatt, és Hamilton valóban ezért vette el néha az utolsó pillanatban a lábát a gázról.

Hogy a hétszeres világbajnokot miért nem büntették meg akkor, amikor tíz autónál is nagyobb távolságra maradt le Verstappentől a második újraindításnál, rejtély.

Ahogy számomra az sem egyértelmű, mit akart a holland akkor, amikor úgy adta vissza a helyet, hogy közben belefékezett és nem is húzódott le teljesen.

Ez a pozíció visszaadás egyébként már régóta hatalmas probléma a Forma–1-ben, és egyszerűen hihetetlen, hogy ezen (is) múlhat egy-egy futamgyőzelem. Nincs rá egzakt szabály, mikor és milyen módon kell elengedni a mögötted autózót, ahogy arra sem, mikor és hogyan fogadd el a pozíciócserét.

Én csak egy dolgot szeretnék Abu-Dzabiban: tiszta versenyzést és pályán kiharcolt, megszerzett világbajnoki címet. Ahol nem Masiék dobókockája dönt arról, hogy Hamilton vagy Verstappen nyeri meg ezt az őrült szezont – bár igazából mindketten megérdemelnék.

 

Tokics Tamás

Sok szempontból lesz kuriózum a 2021-es Formula–1-es világbajnokság. Hosszú idő után van ennyire kiélezett, a szó szoros értelmében vett csata a bajnoki címért, ráadásul két gyártó pilótái között. Lewis Hamilton minden bizonnyal minden idők legjobbjaként fog a történelemkönyvekbe bekerülni, az elmúlt 15 év, illetve a jelenkor legnagyobb sztárjaként. A másik sarokban ott van Max Verstappen, a következő generáció első olyan tagja, aki felérhet a csúcsra.

Az első futamtól érezhető volt: 2021-ben komoly harcra fogja Verstappen kényszeríteni Hamiltont. Az utóbbi időben ugyanakkor a Red Bull holland pilótája inkább a keménységével kompenzálta, hogy a Mercedes véleményem szerint megnyerte az év végi fejlesztési párbajt. Többször akadtak össze az idényben, kezdődött Silverstone-ban, ahol Hamilton és Verstappen a Copse-kanyarban ütközött egymással. Hamilton nyert és ünnepelt, míg holland riválisa kórházban volt. Jött Monza, itt egyikőjük sem engedett az első sikánban, az eredmény kettős kiesés. A Brazil Nagydíjon Verstappen volt az agresszor, majdnem ütközés lett a vége, és végül elértünk Dzsiddába, mely egy rendkívül véleményes párviadalt hozott kettőjük között.

Maradjunk annyiban, Verstappen súrolta a sportszerűtlenség határát, és néha át is lépte azt.

Abból a szempontból meg kell, hogy védjem, Hamiltont fejben kell legyőzni, és ezek a manőverek bizony kellenek a hétszeres világbajnok elbizonytalanításához. Kérdés: milyen áron? Viszont az, hogy a versenyigazgató ajánlatot tesz a csapatok felé amolyan paktumként, teljesen nonszensz. A sportág szégyenfoltja Michael Masi kissé meghunyászkodó magatartása. Egyértelmű szabályok, egyértelmű következmények. Aki a-t mond, mondjon b-t is. Ugyanúgy büntessük Hamiltont Bahreinben a folyamatos pályaelhagyásokért, és ugyanúgy büntessük Verstappent a sportszerűtlen manőverekért, ne csak egyszer-egyszer.

Teszem hozzá, nem ezen a büntetésen fog múlni a világbajnoki cím, szimpátiától függetlenül élvezzük az abu-dzabi hétvégét, mert a szemünk láttára fejeződik be egy legendás párharc első felvonása.

A verseny összefoglalóját ezen a linken érhető el.

 

 

Ki lesz a Forma 1 idei világbajnoka?

1,51 – Lewis Hamilton

3,00 – Max Verstappen

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Motorsportok/Forma-1/Végső győztes útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az angol labdarúgás piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást