Corey Seager másodjára MVP, Will Smith garancia a győzelemre

Illusztris társaságba került a Texas Rangers klasszis shortstoppere, Corey Seager, aki a karrierje során másodjára lett a World Series legértékesebb játékosa, erre rajta kívül pedig csak hárman voltak képesek az MLB-ben.

null

Sok baseball-rajongó felkapta a fejét, amikor 2021 év végén a Texas Rangers nagy bevásárlásba kezdett és a 2020-as World Series MVP-jét, Corey Seagert 10 évre magához láncolta egy igazán kedvező szerződéssel. Már ekkor sejteni lehetett, hogy valami nagy dolog van kialakulóban Dallasban, hiszen nem Seager volt az egyetlen nagy hal abban a bizonyos hálóban: ebben az időben érkezett Marcus Semien is a csapathoz, a két szupersztár markát pedig összesen 500 millió dollár üti a szerződésük végéig és akkor még nem is kerültek szóba a kevésbé nagy nevű, ám de annál hasznosabb játékosok.


Az erősítés alaposan ráfért a dallasiakra. 2016-ban még az American League Nyugati divíziójának élén végeztek, hogy aztán a következő szezonokban a folyamatos gyengülés miatt már esélyük se legyen a rájátszásra. A koronavírus-járvány óta viszont felfelé ívelő pályára álltak. Bár 2021-ben még 102 vereséggel végeztek a csoportjuk utolsó helyén, tavaly már csak 94-szer hagyták el vesztesen a pályát, 2023-ban viszont egyenlő mérleggel lettek másodikak a címvédő rivális Houston Astros mögött, megelőzve azt a Seattle Marinerst, amelytől sokkal többet vártak a szakmabeliek és a szurkolók egyaránt.
Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!
A Rangers jó szezonjához nem csak a további erősítések, de Corey Seager is nagyban hozzájárult. Már az alapszakaszban is az egyik legjobbja volt csapatának, a rájátszásban pedig igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát. Csak a rájátszásban 21 érvényes ütése volt 6 home run mellett és 12-szer segítette ponthoz csapatát – ő maga 18 runt szerzett a 17 meccsen a post-seasonban, a döntőben három hazafutást is ütött. Nem véletlenül választották meg a finálé legértékesebb játékosának, karrierje során másodjára, ami korábban csak három játékosnak sikerült: 1963-ban és 1965-ben a Dodgers ikonja, Sandy Koufax, 1964-ben és 1967-ben a Cardinals kiválósága, Bob Gibson volt képes erre, illetve a baseball egyik legnagyobb ikonjának, Reggie Jacksonnak sikerült ugyanez. Utóbbinak ráadásul, csak úgy, mint Seagernek, két különböző csapattal: 1973-ban az Oakland A’s, 1977-ben pedig a New York Yankees játékosaként lehetett MVP, és ezzel a tettel egészen 2023-ig egyedüliként büszkélkedhett.

Seager három éven belül lett kétszer MVP, két különböző csapattal, amit már senki nem vehet el tőle, bár a 2020-as címénél azért érdemes megjegyezni, hogy bár a World Series lebonyolítása nem nagyon különbözött a megszokottól, az alapszakaszban a 162 meccs helyett csak 60-at játszottak a csapatok és a rájátszásba is ligánként két-két csapattal több jutott be. Seager ráadásul még mindig csak 29 éves, szerződéséből Texasban még hátravan legalább 8 év, a karrierjében pedig ki tudja hány World Series, ahol, ha egy idő után nem is shortstopként, de a bázisokon még alapembere lehet csapatának – még akkor is, ha nehéz elképzelni, hogy a Rangers rövid időn belül ismét eljut a döntőig a pénzügyi korlátai miatt.


Seager mellett a csapat veterán relievere, Will Smith neve is bekerült a baseball és az MLB halhatatlanjai közé. A 34 éves dobó sorozatban harmadik bajnoki címét nyerte meg, méghozzá a harmadik csapatával. 2021-ben előbb az Atlanta Bravesszel, 2022-ben a Houston Astrosszal, idén pedig a Texas Rangersszel nyerte meg a döntőt – bár a Houston csapatában egy World Series-meccsen se állt fel a dobódombra. Arra egyébként, hogy valaki három különböző csapattal egymást követő három évben is bajnok legyen, nem csak az MLB-ben, de az összes major sportágban sem volt még példa, bár sokan próbálkoztak, különösen a baseballban. Don Baylor a Red Sox, a Twins és az A’s csapatával is játszott döntőt a 80-as években, Eric Hinske pedig 2007-től 2009-ig volt ott a finálékban a Red Sox, a Rays és a Yankees csapatával, de előbbi csak egy, utóbbi pedig két gyűrűt tudott nyerni.


Smith-nek egyébként lejárt a szerződése a Rangers csapatával, így szabadügynökké válik a holtszezonban, az utóbbi évek pedig azt mutatják, gyűrűt érhet a szerződtetése.Kiemelt kép: wbsc.org