Dwayne Haskins tragédiájának körülményei továbbra is tisztázatlanok

Dwayne Haskinst óriási tehetségként tartották számon fiatal kora óra az amerikai futball világában, fényes jövő elé nézett. Az egész élete erről a sportágról szólt, kiskorától kezdve rajongott érte, és mivel New Jersey-ben nőtt fel, Eli Manning volt a példaképe, nem véletlen, hogy az irányító pozíció vonzotta. Azt, hogy hová juthatott volna, sajnos sosem fogjuk megtudni. Haskins élete megrázóan hamar ért véget, mindössze 24 évet élt. A halálával kapcsolatban azonban olyan részletek láttak napvilágot, amelyek nemcsak rendkívül felkavaróak, hanem kifejezetten rejtélyesek is.

null

Dwayne Haskins Jr. 1997. május harmadikán született a New Jersey-i Highland Parkban. Szülei kiskorában a Simba becenevet adták neki, aminek eredete az Oroszlánkirályból származik és a kisfiú afro stílusú hajára utalt, amely egy oroszlán bundájára emlékeztetett. Ahogy az kiderül egy Haskins által írt anyák napi Players’ Tribune-cikkből is, a szülei mindig megfelelően gondoskodtak róla.Kiemelkedett a középiskolából


Tojáslabdát először nyolcéves korában fogott a kezébe, akkor viszont még fullback és defensive end pozícióban játszott. Irányító csak tízéves korára lett, ám hamar látszott, hogy kivételes képességei vannak ahhoz, hogy ezen a poszton játsszon. Haskins a saját elmondása szerint 2007 óta minden egyes draftot élőben nézett, és érthetően vágyott is arra, hogy egyszer az ő neve is elhangozzék ezen a fórumon. Ez az álom 12 évvel később valóra is vált, előtte azonban a szamárlétrát neki is meg kellett másznia. A középiskolában már szemmel látható volt, hogy sokkal magasabb szintet képvisel a társainál, a Bullis Bulldogs irányítójaként három, államon belüli bajnoki címet is bezsebelt. Ő volt toronymagasan a legjobb játékos, így az egyetemek körében is nagyon keresett volt.A szíve alapján döntött arról, melyik egyetemen folytatja


Bár sok helyről keresték és a bőség zavara miatt eleinte tétovázott, végül azt az egyetemet választotta, amelyet már gyerekként elképzelt magának – és erről videós bizonyíték is van. Az édesanyja tanácsai hatására Haskins a szívére hallgatott, az Ohio State Buckeyes-hoz igazolt. Később erre úgy emlékezett vissza, hogy élete legjobb döntését hozta. Az első évét az oldalvonal mellett töltötte és a tanulmányaira, valamint a játék tanulására fordította az ideje nagy részét.


A második évben tulajdonképpen kész játékosként érkezett meg az egyetemi futballpályára, ahol 9-1-es mérleggel kezdte a pályafutását. Ezt a sorozatot a következő szezonban is folytatta és történelmi léptékkel nézve is jó számokkal fejezte be a 2018-as évet: 13-1-es csapatmérleg, 4831 passzolt yard, 50 touchdown, nyolc eladott labda. Ennek megfelelően a Heisman-szavazáson is igencsak előkelő helyen végzett, Kyler Murray és Tua Tagovailoa mögött harmadikként futott be. A sikerek hatására Haskins úgy döntött, a hátralévő két évet már nem fejezi be az egyetemen, hanem jelentkezik az NFL-draftra.

Nem tudott kiteljesedni az NFL-ben


A 2019-es drafton a 19. választási joggal Haskinst nem más „vitte el”, mint a Washington Redskins. Haskins számára nagyon sok szempontból volt érdekes ez a választás. Középiskolás korában számos Redskins-meccsre volt lehetősége kimenni, valamint az ottani gimis újság sportrovatát is ő vezette, ahol többek között az akkori irányítóról, Robert Griffinről is írt egy anyagot. Többen is előbbre várták Haskinst, ugyanis a hatodik helyen választó New York Giants is gondokkal küszködött az irányító poszton, és kézenfekvő „pick”-nek tűnt előzőleg a New Jersey-ben felcseperedett irányítónövendék, ők azonban – nagy meglepetésre – Daniel Jonest választották. Annak ellenére, hogy a kedvenc csapata nem őt választotta, Haskins nem haragudott a Giantsre.


A sors fintora, hogy a bemutatkozó meccsét épp a New York ellen vívta, és ez elég rosszul sikerült az ifjú irányítónak. Haskins csapatát teljesen lelépte az ellenfél (nem ehhez volt szokva), ő pedig tulajdonképpen szóhoz sem jutott a mérkőzésen. És ez a gyengélkedés a következő hetekben is folytatódott, ő pedig egyáltalán nem talált vissza a régi énjéhez. A Redskins 13 meccset veszített, hősünk alig 1300 yardot, hét touchdownt és ugyanennyi interceptiont tudott felmutatni. Ezt a következő évben gyakorlatilag megismételte, ám ekkor már több ízben is a padra került, és hiába jutott a rájátszásba a Washington, ő ekkor már nem is volt a keret tagja. Kétszer is megsértette a Covid-szabályokat és ezután nem sokkal a Washington elküldte őt. Három héttel később már a Pittsburgh Steelers tagja volt, ahová harmadik számú irányítónak igazolták át. A következő évben egyáltalán nem lépett pályára és kérdéses volt a jövője az NFL-ben. Amikor Ben Roethlisberger visszavonult, megcsillant a lehetőség arra, hogy a következő idényt Haskinsszal kezdi a Steelers, ám ez végül nem valósulhatott meg. Egy hónappal az után, hogy az irányító új szerződést kötött a klubbal, tragédia történt.
Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!
A halálának a körülményei a mai napig tisztázatlanok


A szörnyű hír 2022. április 9-én érkezett: Dwayne Haskins Jr. életét vesztette, amikor egy dél-floridai autópályán egy teherautó elgázolta az egyik kijárat közelében. A rendőrségi vizsgálatok szerint Haskins azonnal meghalt. Ez önmagában sem mindennapos eset, az azonban még furcsábbá teszi az ügyet, hogy kiderült, az irányító erős alkoholos, illetve ketaminos befolyásoltság alatt volt a baleset időpontjában. Kiderült, hogy Haskins az estét egy szórakozóhelyen töltötte néhány csapattársával és az is, hogy a buliban bunyóba keveredett. Később hazafelé vezette az autóját egy hölgy társaságában, kifogyott az üzemanyaguk, a baj pedig ezután történt.

A hölggyel való kapcsolatáról a mai napig nem tudunk sokat, mint ahogy arról sem, miért lépett ki az autópálya betonjára. És ami tovább bonyolítja a helyzetet: Haskins családja nemrégiben pert indított fenyegetés és rablás vádjával, amelyben mind a teherautó sofőrje, mint az említett hölgy érintett. Az ügyvéd elmondása szerint a fiatal irányító nem sokkal a halála előtt rablás áldozata lett, ahol többek között az óráját is ellopták, valamint az a kérdés is felvetődött, miért nem kerülte őt ki a teherautó annak ellenére, hogy Haskins a baleset pillanatában olyan helyen volt, amely jól belátható volt, már majdnem átért a túloldalra. A perirat szerint Haskinst egy férfi és három nő drogozta be, majd rabolta ki.


Ugyan a közelmúltban Haskins családja részlegesen megegyezett a gyanúsítottakkal, rengeteg a nyitott kérdés az esettel kapcsolatban. Érezhetően ködös az egész szituáció, az is igen fura, hogy a haláleset után egy évvel kezdenek szivárogni ezek az információk, és valószínűleg sok mindent nem is tudunk még a háttérről. Remélhetőleg ezek a közeljövőben napvilágra kerülnek, hogy tisztázni lehessen pontosan a történteket és megnyugodjanak a kedélyek, illetve a tanulságokat le lehessen szűrni a tragikus esetből.Kiemelt kép: Ohio State Football