A CS:GO új frissítésével megoldódhat az évek óta tartó csaló-probléma!

Úgy látszik, a Valorant által jelentett fenyegetés ösztönzi a fejlesztőket.

Az Unibeten az összes CS:GO bajnokságra tudtok fogadni!

A Counter-Strike: Global Offensive egyik legnagyobb és legkonstansabb problémáját a külső szoftvereket használó csalók jelentik. Amióta létezik CS:GO, a közösség azóta kérleli a Valve-ot, hogy valamit kezdjenek a tisztességtelenül játszó játékosokkal. A nagyon durva csalókat persze utolérte a banhammer, de azért rengeteg aimbottal és wallhackkel lehetett összefutni a játékban. Azonban az új frissítéssel bekerült a „trusted mode”, ami teljesen meggátolja a külső programok érintkezését a CS:GO-val.

A frissítést július nyolcadikán adta ki a Valve, és gyakorlatilag ez az egyetlen, ám annál fontosabb újdonság, ami bekerült a játékba. Mostantól, ha elindítjuk a Counter-Strike-ot, akkor automatikusan „trusted mode”-ban indul a program, ami annyit tesz, hogy minden harmadik féltől származó program érintkezését blokkolja a CS:GO-val. Nem minden harmadik féltől származó program rosszindulatú, vagy épp csalásra használt, viszont a legtöbb tisztességtelen előnyt nyújtó lehetőség ilyen formában érhető el.

Persze nem kötelező trusted mode-ban játszani a játékot, indításnál ki lehet kapcsolni a funkciót, így a külső szoftverek ismét használhatóak lesznek. Azok a játékosok, akik valamilyen problémát tapasztalnak az új mód miatt, teljesen lekapcsolhatják azt, viszont csak ideiglenesen.

A frissítés miatt rengeteg ártalmatlan program is fennakad a szűrőn, mint például az NVDIA GeForce programok, a Radeon videókártyák kezelőfelületei, a különböző felvevőprogramok és a játékhoz kapcsolódó külső, segítséget adó programok is. Az olyan harmadik fél fejlesztőknek, mint a FACEIT vagy az ESEA, lehetőségük lesz hivatalosan elfogadtatni a szoftvereiket a Valve-al, így a CS:GO tudni fogja, nem hack-ről van szó.

Sajnos azonban a trusted mode csak a legalapabb csalásokat fogja tudni kiszűrni. Azok, akik hajlandóak fizetni a profibb hack-ekért, amelyek képesek elbújni az új védelmi rendszer elől, még mindig tisztességtelen előnyhöz juthatnak. Bár az biztos, hogy ez a frissítés több, mint amit a Valve eddig tett a csalók problémájának kiküszöbölésére. Talán az, hogy végre méltó ellenfélre találtak a Riot Games-ben és a Valorantban, ösztönzi őket arra, hogy bármit tegyenek a játékuk érdekében? Ha ez akár csak részben a háttérben áll, még egy ok íródhat fel a „Miért jó a Valorant?” listára.

0 0 vote
Article Rating

Írj hozzászólást

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x