Elhunyt Reckful, a világ egyik legnagyobb videójáték streamere

Byron Bernstein 31 éves volt.

Byron Bernstein, gamer körökben Reckful néven ismert játékost mindenki ismerte, aki akár csak hallott a Twitchről, a World of Warcraftról vagy a Hearthstone-ról. Az egykori profi WoW-os 2020. július másodikán életét vesztette Austin-i lakásán, 31 éves korában. Mind a Twitch.tv, mind a World of Warcraft Twitter oldalán részvétet nyilvánítottak Reckful hozzátartozóinak, a közösség pedig egy WoW keretein belüli megemlékezést is tartott a sokak által a streamelés alapkövének tartott játékosnak.

Reckful a saját podcastjében már tett arról említést, hogy depresszióval és bipoláris zavarral küzdött egy ideje, amiből arra lehet következtetni, hogy saját kezűleg vetett véget az életének. Ezt támasztják alá bátyjának és volt barátnőjének Twitter-posztjai, valamint Reckful saját kiírásai, amelyekben halála előtt pár órával megkérte volt barátnője kezét, annak ellenére, hogy már fél éve nem látták egymást. Reckful ezután azt írta a közösségi oldalra, hogy „Mindenki legyen tisztában azzal, hogy ebben a helyzetben az ember nem ura saját tetteinek”, és hogy ne hibáztassa senki volt barátnőjét.

Byront tartják a legelső nagy Twitch.tv személyiségnek, ahogyan az a streamer-platform posztjában is íródott, „[Reckful] egy úttörő volt, aki az egész iparágat felvirágoztatta. Azok a közösségek amelyeket az általa játszott játékokban kialakított örökre megváltoztak azért, mert ő mindig jobb és jobb akart lenni. Byron olyan ember volt, aki azért beszélt a saját problémáiról, hogy ezzel másokat ösztönözzön ugyanerre. Ahogy lassan elfogadjuk a halálát, fel kell ismerjük, hogy a mentális egészség és a mentális betegségek kezelései körül levő stigmák rengeteg embert megakadályoznak abban, hogy segítségért forduljanak a szakemberekhez. Ha bárki ismer olyat, aki hasonló helyzettel küzd, vagy bárki olyan, aki hasonló helyzettel küzd, rengeteg szervezet van, amelyek segíthetnek azoknak, akik igénylik.

Rebecca „Becca” Cho, a profi Teamfight Tactics streamer és Reckful exe is posztolt az esetről. „Nem tudtam ott lenni számára. Csodálatos volt. Megtanított arra, hogyan szórakozzak, hogy éljek át több dolgot, és arra késztetett, hogy mindig több legyek annál, ami vagyok. Nagyobb volt, mint ez az élet, túl nagy ehhez a világhoz. Rádöbbentett, hogy SEMMIT nem tudok a depresszióról, és SEMMIT nem tudok a mentális betegségekről. Egy körülbelüli képem volt az egészről, és úgy gondoltam, hogy közhelyekkel is tudok segíteni. Szerettük egymást, bár nem volt egyszerű.”

Reckful igazán ismertté a World of Warcraft miatt vált, ahol hat egymást követő szezonon át ő volt az adott szerver elsőrangú játékosa. A kibontakozó esport világában is nagy szerepet játszott, 2009-ben részt vett több Major League Gaming World of Warcraft eseményen, ahol dobogós helyezést ért el, 2010 októberében pedig aranyat nyert az MLG Washington, D.C.-n.

Byron elvesztése hatalmas gyomros az egész játékosközösség számára. Bár karrierje nem volt drámamentes, az biztos, hogy nélküle nem tartanánk ott, ahol tartunk.

Nyugodj békében, Reckful.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x