Hárman vannak versenyben a 2020-as LCS MVP címért!

Ki lesz a nyári idény legértékesebb játékosa?


A hétvégén minden ligában középdöntők! Fogadj LoL-ra az Unibeten!


Már csak hárman vannak versenyben a 2020-as nyári MVP címért! A minden split-ben megrendezett verseny ötödik, illetve negyedik helyezettjei már megtaláltattak, Can „Closer” Celik, a Golden Guardians erdésze és Nicolaj „Jensen” Jensen, a Team Liquid veterán midlaner-e személyeiben. Hárman azonban még lehetséges jelöltek a Legértékesebb Játékos címért, három olyan játékos, akiknek neve egybeforrt csapataik sikeres szezonjával.

A három versenyben levő játékos a TSM már legendás midese és részleges tulajdonosa, Soren ” Bjergsen” Bjerg, a Cloud9 fiatal, de végtelenül tehetséges dzsungelese, Robert „Blaber” Huang, és a Team Liquid playmaker támogatója, Jo „CoreJJ” Yong-in.

Bár a Cloud9 idén először nem jutott ki a Worlds-re, a Cloud9-0-t nem könnyű elfelejteni a nyári alapszakasz első feléből. A hihetetlenül domináns C9 teljesítményében vastagon benne volt a 2018 júliusában csatlakozó Blaber. Az erdész az egyik legjobban kooperatív mutatóval rendelkező profi a ligában, több, mint 75%-os részvételi aránya van a csapata gyilkosságaiban az alapszakasz során. Bár a legtöbb alkalommal olyan meta erdészeket választott, mint Lee Sin, Olaf, vagy Volibear, megmutatta, hogy a kevésbé megszokott bajnokokkal is megállja a helyét, mint például Nidalee.

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy CoreJJ a legjobb támogató az észak-amerikai régióban. A Bard-jától retteg az egész mezőny, ugyanis kevesen tudják ennyire effektíven játszani a pályán mindenhol nyomást gyakorolni tudó kozmikus bajnokot. Rájátszásbeli teljesítménye is páratlan, a TL és lövésze, Edward „Tactical” Ra rengeteg köszönhet a remek meglátásainak.

Bjergsen neve már nem csak a közbeszédben, hanem papíron is összeforrott a TSM-ével. A profi mides 2012-ben kezdett a nagyobb ligákban játszani, majd 2013-ban került az LCS-be a TSM-hez, és azóta is fekete-fehér színekben játszik. Ha kell, akkor playmaker midesekkel is kivételes teljesítményt tud nyújtani, viszont ami a legérdekesebb, hogy a leghírhedtebb választása Zilean, egy hagyományosan támogató karakter. Bjergsen viszont olyan fokúan játszik az időhajlítóval, hogy bármelyik középsőösvényes megijed, ha a bajnokválasztásnál meglátja a hőst, akivel Bjerg-nek 75%-os győzelmi aránya van az alapszakaszban és a rájátszásban.

Szeptember negyedikén derül ki, hogy ki lesz a győztes. Talán a legbiztonságosabb tipp Bjergsen, de CoreJJ is nagyon erős versenyző. Blaber egyetlen hátránya az, hogy a csapata kiesett a rájátszásból, valamint nem jutott tovább a világbajnokságra, ez azonban nem jelenti azt, hogy az esélytelenek nyugalmával kéne nekiindulnia. Vajon ki lesz az MVP?

0 0 vote
Article Rating

Írj hozzászólást

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x