Összefoglaló: Hogy alakult az LEC nyári nyitóhétvégéje?

Alulteljesítő G2, Fnatic-kal egy szinten játszó Rogue?

Már lehet fogadni az LEC következő hétvégéjére az Unibeten!

Múlt héten elstartolt az európai League of Legends bajnokság nyári alapszakasza, vagyis a League European Championship! A nyitóhétvége a többi versenyalkalomtól eltérően három napig tartott, szóval öttel több mérkőzést vívtak a csapatok egymás között. Érdekesen alakult a hétvége, született pár meglepő eredmény.

Talán a legmeglepőbb az, hogy a G2, a csapat, amelyre mindenki azt mondta, vereség nélkül fejezik be a nyári szezont, már kétszer is legyőzettek. Az első nap a MAD Lions ellen még magabiztosan tudtak győzni, nagyon helybenhagyták a tavaszi szezon negyedik helyezettjeit. 27 perc alatt, 11 ezres aranyelőnnyel fejezték be a mérkőzést, itt még bőven úgy tűnt, hogy az előrejelzések igazak, megérte visszacserélni Luka „Perkz” Perkovic-ot és Rasmus „Caps” Borregaard Winthert a középső és alsó ösvény között. Aztán a második nap a legjobbaknak meggyűlt a bajuk az Origen ötösével, csúnyán kikaptak tőlük. A fél órás mérkőzést nem nyitották jól, az első gyilkosságot egy túlvállalt gank-ből szerezte meg az OG. Barney „Alphari” Morris, az Origen toplaner-e aztán két gyilkosságot is bezsebelt, egyiket egyszerűen csak Martin „Wunder” Nordahl Hansen-en való átgyaloglással, nulla ellenállással találta magát szemben. Ezután az early game után a G2 nem is tudott talpra állni, és hasonlóan siralmas statisztikákkal zártak, mint az előtte való nap ellenük az Oroszlánok. A G2 lehet itt úgy gondolta, hogy pihen, de mintha nem a többszörös Európa-bajnokok léptek volna pályára a tavasszal utolsó helyen zárt Team Vitality ellen. Megérte a Vitality-nek a csere a két szezon között, az új erdész, Cantoursna „Nji” An remekül játszott a G2 ellen, rengeteg nyomást gyakorolt az ellenséges csapatra, de a mérkőzés igazi hőse az új szerb mides, Aljosa „Milica” Kovandzic volt. A Jayce választásával tökéletesen húzta át Caps számításait, és végül 6/0/8-as stattal zárt. A VIT 28 perc alatt végezte ki a G2-t, majdnem gyorsabban, mint G2 a MAD Lionst.

Ha már a Vitality-nél tartunk, a tavasszal 2-16-os, siralmas mérleggel záró csapat új erőre kapott. Bár a második napon kikaptak a Fnatic-tól, ez nem nagy szégyen, mivel Martin „Rekkles” Larsson-ékon senki nem talált fogást. A Vitality azonban már most elérte a tavalyi összes győzelmeik számát, jelenleg hatodik helyen állnak a tabellán 2-1-es mérleggel. Megküzdöttek az első győzelmükért, 45 percig gyűrték a Schalke 04 brigádját, míg végül be tudták dönteni a piros Nexus-t.

A Fnatic mellett még egy csapat van, akik hibátlanul hagyták el a Rift-et vasárnap, itt a Rogue-ról beszélek. Bár nem voltak a legnehezebb meccseik (topcsapat ellen nem játszottak), a Misfits Gaming tavasszal jobb helyezést ért el náluk, ráadásul a dobogósokat is meg tudták izzasztani. Viszont a Rogue ellen esélyük sem volt, mindössze két gyilkosságot, egy tornyot, és 14 ezerrel kevesebb aranyat tudtak összegyűjteni. A Misfits nagyon a játék késői szakaszaira játszott a hősválasztásokkal, és a Rogue megfelelően vette ennek elejét. Kacper „Inspired” Sloma Rek’sai-a kritikus pont volt a győzelmük szempontjából, de nem kellett aggódnia a srácoknak, Inspired hozta az elvártat.

 

Összefoglalva voltak meglepetések az LEC háza táján. Nem véletlenül a világ egyik legnézetteb esport eseménye, rengeteg izgalomban lehet része a nézőknek. A tabella első helyén jelenleg a Fnatic és a Rogue állnak holtversenyben, őket követik hármas holtversenyben a MAD Lions, az SK Gaming és a Team Vitality, majd a G2, a Misfits és az Origen következnek, a sort pedig az Excel Gaming és az FC Schalke 04 zárja. Természetesen ez mind csak pillanatnyi, és jövőhéten teljesen megfordulhat a mezőny!

0 0 votes
Article Rating

Írj hozzászólást

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x