Íme, az egyetemi kosárlabda jelenlegi kiemelkedő játékosai

Az egyetemi kosárlabdában közeledik az év legfontosabb része, így az NBA követői számára is érdekes lehet, hogy kik azok a játékosok, akiket érdemes figyelni a March Madness (az NCAA playoffja) során. Öt plusz egy ilyen kosarast gyűjtöttünk össze, akik nagy valószínűséggel az idei draft első körének első felében kelnek majd el.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

1. Jabari Smith, F – Auburn

Smith már a szezon előtt is ott mozgott a legjobb tíz prospect környékén, ám nálam egyértelműen az élre ugrott az idei teljesítményével. A védekezése elképesztően hatékony, e mellett pedig az atletikus testalkata és a dobáshatékonysága miatt támadásban is jelentős szerepet tud vállalni. Nehéz lenne elképzelni, hogy nem kerül választásra a legjobb öt között, de jelenleg a nagy konkurencia ellenére is toronymagas favorit az 1/1-re.

 

 

2. Paolo Banchero, F – Duke

Elképesztő potenciál van benne. Minden adott ahhoz, hogy a class legjobb támadó játékosa legyen, a dribble-je jó, és folyamatosan fejlődik a távoli dobások terén is. Megfelelő coaching mellett nagyon sokoldalú játékossá nőheti ki magát. Ami Smith mögé helyezi, az a kevésbé hatékony védekezése – bár ez köszönhető részben annak is, hogy 13 kg a különbség kettejük testsúlyát illetően. Ez pedig, tekintve, hogy mindkét játékos 208 centi magas, nagy differencia.

 

3. Chet Holmgren, F/C – Gonzaga

Az előző két játékoshoz hasonlóan ő is jól érzi magát PF-ként, de bevethető centerként is, ami egy kicsit nagyobb mozgásteret ad az edzőinek. Védekezésben első sorban a gyűrűt tudja kiemelkedő szinten védeni, ezt alátámasztja a 3,4-es blokk átlaga is a karrierje során. Támadásban pedig egy igazi scorer, ám széles körű pontszerzési lehetőségei mellett rendszerint szed támadó lepattanókat, ami az egyik legfontosabb plusz hozzáadott értéke a centereknek.

 

 


(X) Köss egy előzetes fogadást kötésben és vágj zsebre 10%-, 20%- vagy 30%-kal megnövelt nyereményt!


 

4. Jaden Ivey, G – Purdue

Nem csak a Purdue, hanem az egész BIG Ten konferencia egyik legjobb játékosa jelenleg. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy nagyon sok kosaras van jelenleg is a ligában, akiket az elmúlt négy-öt évben ebből a konferenciából draftoltak. Tipikusan az a játékos, aki a levédekezhetetlen játékosok ritmusát is megtöri és szépen lassan felőröli, támadásban pedig rengeteget fejlődött egy év alatt a megfelelő dobóhelyzetek kialakításában és kihasználásában.

 

5. Max Christie, G – Michigan State

A class legalulértékeltebb játékosa. Tökéletes adottságokkal rendelkezik a kettes pozícióhoz, jump shotok tekintetében kiemelkedő, de a középtávoliakat és a hárompontosokat is magas szinten dobja. Posztjához képest elég egyenletesen hozza a lepattanókat és a blokkokat is, ami az extrát teszi hozzá a játékához. Amit viszont fel lehet neki róni, az az, hogy nem a legkreatívabb játékos, szereti az egyszerűbb megoldásokat, viszont ezeket magas szinten teljesíti, ezért még akkor is nehéz védekezni ellene, ha tudod, hogy mit fog csinálni.

 

 

+1. Jaden Hardy, G – G-League

Ő ugyan nem az egyetemet választotta az NBA előszobájának, de mindenképp érdemes pár szót ejteni róla. Igazi scoring machine, ő éppen az a levédekezhetetlen játékos, akit nagyon megnéznék egy 1 az 1 elleni matchupban Ivey ellen. Annyiban egyébként még felértékelődik a G-League szerepe, hogy itt korábbi nagy potenciállal rendelkező, NBA-t megjárt játékosok és edzők is találhatók, és innen tud kiemelkedni Hardy. Papíron ő csak a negyedik legjobbként van feltüntetve, ám szerintem ennél előrébb lenne a helye a drafton.

 

Ki lesz az egyetemi kosárlabda 2021/22-es döntőjét?

7,50 – Gonzaga Bulldogs

8,00 – Baylor Bears

8,50 – Duke Blue Devils

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Kosárlabda/NCAAB/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az olasz foci piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást