Elképesztő jól rappel Shaquille O’Neal

A kosárlabda egyik ikonikus alakja nemcsak a parketten, hanem a mikrofonok mögött is remekül szerepel. Nemrég egy új dalt adott ki, amellyel ismét bizonyította tehetségét.

Shaquille O’Neal az NBA egyik legendája volt, kultusza a 2011-es visszavonulása óta is törtetlen. Közel két évtizedes pályafutása alatt hat együttesben fordult meg, például az Orlando Magic és a Los Angeles Lakers játékosa is volt. A hihetetlen testfelépítésű, 216 centiméteres magas O’Neal, aki aktív játékosként 147 kilogrammot nyomott, üde színfoltja volt a kosárlabda világának. Számos filmben szerepelt, például az Acélzsaru, a Játék ördöge és a Horrorra akadva 4. című alkotásokban, és azt is bizonyította már sokszor, hogy döbbenetesen jól rappel.


Többek között a négy hónapja publikált, több hip-hop sztárral előadott Bodies Freestyle című dalában is megfigyelhető, milyen erőteljesen, dinamikusan darálja a szöveget úgy, hogy közben egy másodpercre sem esik ki a ritmusból. A hangszíne pedig tökéletesen passzol ehhez a zenei stílushoz.Az 51 éves egykori center már tapasztaltnak mondható a hip-hopban: a kilencvenes években már négy lemezt adott ki. Debütáló albuma, a Shaq Diesel több mint 1 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban, ezzel platinalemez lett.


O’Neal már számos ismert rapperrel dolgozott együtt, köztük a 24 éves korában meggyilkolt, The Notorious B.I.G. művésznevű előadóval is. Amikor a két híresség a Can’t stop the reign című dalát készítette, a kosaras meg volt illetődve attól, hogy egy élő legendának tartott hip-hop sztár van mellette.„Ideges voltam, mert úgy ítéltem meg, ő a legnagyobb a műfajban”


emlékezett vissza két éve egy interjúban, és hozzátette, meglepően gördülékenyen ment a közös munka Notorious B.I.G.-vel.„Bementünk a stúdióba, és öt perc alatt készen volt a dal. Ez volt a leghihetetlenebb dolog, amit valaha láttam. Úgy gondolom, azért lett belőle sláger, mert ő is szerepelt benne. Úgy gondolom, szerencsés vagyok, hogy ismerhettem őt, és hozzátett harminckét taktust az albumomhoz.”


           O’Neal azt is elmondta, hogy a mai napig is sokat gondol az egykori példaképére, zenésztársára:„Most is, amikor hallgatom a dalait, úgy hangzik, mintha még mindig itt lenne”


 – vallotta be.Kiemel kép: Billboard