Holland összeomlás, cseh fantázia, szenzációs továbbjutás – sajtóvisszhangok

Ki ne tudná, az előzetesen a torna egyik leggyengébbnek tartott csapata, Csehország Matthijs de Ligt kiállítását követően 2-0-ra legyőzte a korábban a csoportját három győzelemmel megnyerő Hollandiát. Bombameglepetés a javából. Nézzük meg két-két cikk erejéig, hogy az érintett országok sajtójában hogy fogadták a szenzációt!

 


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Ami Hollandiát illeti, összességében elmondható, hogy egyáltalán nem uralkodik temetői hangulat a nem várt korai kiesés miatt. A lenti két újságcikkről sem mondhatni, hogy indulatoktól fűtve lehúzná a keresztvizet az Oranjéról, inkább visszafogottan fogalmaz.

 

Az Eb véget ért a nyolcaddöntőben az Oranjénak Csehország ellen

Az OnsOranje keserű csalódásként ír a kiesésről, amelyet különösen a csoportkörben mutatott remek teljesítmény, és annak eredménye, a három győzelem után tart különösen váratlannak. Kiemelte, hogy a 2016-os Európa-, illetve a 2018-as világbajnokság után szerepelt újra nagy tornán a holland válogatott, de az sajnos meglepően korán ért véget.

 

Elszállt az Oranje: Csehország 2-0 arányban jobbnak bizonyult

Az RTL Nieuws szerint a legrosszabb forgatókönyv történt vasárnap. Munkatársai úgy gondolják, Frank de Boer együttese mindent megtett a kiesés elkerülése érdekében, de a csapat mégis elbúcsúzik a kontinensbajnokságtól. Ezzel minden bizonnyal sokan vitába szállnának: a három csoportmérkőzésükön összesen nyolc gólt szereztek, a csehek ellen azonban egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt.

 

 

Ahogy sejthetjük, Csehországban nem fukarkodtak a dicsérő jelzőkkel. A torna kezdete előtt válogatottuk több nehézséggel (sérülések, eltiltás) volt kénytelen szembenézni, de úgy gondolták, hogy a csoportból összejöhet a továbbjutás. Ez négy pontot szerezve, a harmadik hely elérésével sikerült is. Hollandia ellen azonban egyáltalán nem mellettük szólt az a papírforma, amire aztán alaposan rácáfoltak. A csehek úgy gondolják, ez még nem a végállomás, a Bakuban megrendezendő negyeddöntőben Svájcot is legyőzhetik. Evés közben jön meg az étvágy.

 

Hollandia–Csehország 0: 2, piros, Holes, Schick! Szenzációs továbbjutás a negyeddöntőbe

Az iDnes megemlítette, hogy a cseh válogatott kilenc év után tartozik ismét Európa nyolc legjobb csapata közé. Idézi a Slavia Praha hátvédjét, Tomás Holest, akinek a nevéhez gól és gólpassz is fűződött a mérkőzésen: „Olyan, mint egy álom. Életem talán legjobb meccse” – érthető az elragadtatás. Kiemelte továbbá, hogy a szövetségi kapitány, Jaroslav Silhavy remekül megszervezte a csapat védekezését. Nos, ezt nehéz lenne megcáfolni a statisztikák ismeretében.

 

Cseh fantázia. Holes és Schick góljai kiütötték Hollandiát, következik Dánia a negyeddöntőben

A CNN Prima News ellentétes jelzőt használ, mint a már idézett, hollandiai RTL Nieuws – a legoptimistább forgatókönyv valóra válásáról ír. Kiemeli, hogy remek hangulat fogadta a csapatokat Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban. A cikk végén szerepel, hogy a második gólt szerző Patrik Schick, a Bayer Leverkusen csatára egy csúcsdöntés kapujában áll. Milan Baros rekordját ostromolja, aki a 2004-es kontinensbajnokságon öt gólt rúgott, amivel a torna gólkirálya is lett.

 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

0 0 votes
Article Rating

Írj hozzászólást

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x