CS:GO: Több csapatnak ultimátumot adott a Valve!

Ha nem oldják meg a tulajdonjogi problémákat, nem versenyezhetnek.

Újra lehet fogadni a DreamHack Masters 2020-as tavaszi bajnokságára az Unibeten!

A Valve, vagyis a Counter-Strike: Global Offensive mögött álló és a világ egyik legnépszerűbb FPS-ét fejlesztő cég végre felemelte a hangját. Hét csapattal közölte: komoly következményei lesznek annak, ha nem oldják meg az ESL One: Road to Rio-n nyilvánosságra kerülő érdekellentéteket. A csapatok között olyan nevek is szerepelnek, mint a HLTV szerinti világranglista hetedik helyezettje, a FaZe, és a kilencedik helyezett Evil Geniuses.

Szintén a HLTV szerzett meg egy email-t, amiben a Valve azt részletezi, hogy a csapatok által az első Regional Major Ranking bajnoksággal kapcsolatban benyújtott érdekeltségi beadványok vizsgálata során háromszor érdekütközésbe botlottak. Ez egyértelműen veszélyezteti a bajnokság integritását és a mérkőzéseken tanúsított fairplay-t.

A legnagyobb gondot a brazil Yeah csapata jelenti, a szervezet négy tulajdonossal rendelkezik, a tulajok pedig három másik csapathoz is kötődnek valamilyen jogi, vagy érdekeltségi formában. A Yeah tulajai között olyan nevek szerepelnek, mint Epitacio „TACO” de Melo és Ricardo „dead” Sinigaglia a MIBR csapatának társtulajai, a világ legjobb játékosának tartott Marcelo „coldzera” David, a Faze játékosa, és Wilton „zews” Prado, az Evil Geniuses edzője. Bizonyos források szerint a társtulajok döntéseket nem hozhatnak a szervezet képviseletében, vagy azzal kapcsolatban. A Yeah még egy ponton kapcsolódik a MIBR-hoz, ugyanis egy pénzügyi megállapodásuk van a Made in Brazil anyavállalatával, az Immortals Gaming Club-bal: az IGC egy megszabott árért évente két játékost kivásárolhat a Yeah-ből, díjfizetésért cserébe.

Persze nem csak a brazil profi CS:GO színtéren vannak gondok. Christophet „GeT_RiGhT” Alesund, a Dignitas sztárja például részvényes a Ninjas in Pyjamas csapatában, Tomi „lurppis” Kovanen pedig az előbb említett IGC vezetőségének tagja, mellette pedig az ENCE csapatában is vannak részvényei.

A Valve öt hónapot adott a csapatoknak, tehát a következő Major bajnokságig van idejük kiszortírozni ezeket a problémákat. A Major novemberben kezdődik, és amelyik csapat nem tesz lépéseket, nem vehet részt az amúgy 2 millió dollár összdíjazású versenyen. Nem úgy tűnik, hogy a Valve bárkinek engedne ebből az ígéretből, ami teljesen érthető. Az egyes játékosok és tulajdonosok könnyen eshetnek kísértésbe, hogy direkt elveszítsenek egy-egy mérkőzést, vagy más, hasonló tisztességtelen utakat keressenek, hogy a részvényeikből több bevételhez jussanak.

Mondanom sem kell, ez a világ egyik legnagyobb esportjában megengedhetetlen, de bármelyik sportágban elfogadhatatlan. Minden sporteseménynek, legyen az esport, vagy hagyományos sport a tisztesség jegyében kell megrendezésre kerülnie!

Tetszett? Oszd meg:

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolat

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x