Elstartolt a Mid-Season Cup 2020!

Szerző: | 2020-05-28 | Címkék:

Az elmúlt hónapok eseményei, bár sokkal kisebb mértékben, de az e-sport világot is megváltoztatták. Az egyik legnagyobb nemzetközi bajnokságot, a Mid-Season Invitational-t el is kellett halasztani, majd végső soron a rendezvény szervezői úgy döntöttek, hogy teljesen elengedik az MSI-t. Viszont van, amivel lehet pótolni a szezonok közötti bajnokság hiányát, ez pedig a 2020-as Mid-Season Streamathon, vagyis a 3 napos maratoni livestream-sorozat, melynek keretein belül minden régióból láthatunk mérkőzéseket, mini bajnokságokat, ezzel is kicsit élhetőbbé téve a szünetet és a tavaszi-nyári szezonok közötti LoL-aszályt.

Az esemény hivatalosan holnap, vagyis május 29-én kezdődik, de már 28-án elindult az egyik torna, az MSC 2020, amiben a koreai és kínai régiók csapnak össze. Az verseny hasonló a Rift Rivals-hez, azzal a különbséggel, hogy a játékosok nem egyesített „Korea” és „Kína” csapatokban játszanak, hanem a két távol-keleti régió négy-négy legjobb csapata méri össze tudását. A kínai régióból a JD Gaming, a Top Esports, a tavalyi világbajnok FunPlus Phoenix és a 2018-as világbajnok Invictus gaming, míg a koreai régióból a háromszoros világbajnok T1, a Gen.G, a DragonX és a DAMWON szálltak Rift-be.

Az első versenynapnak már vége, ma az első és negyedik koreai, valamint a második és harmadik kínai csapat mérte össze a tudását. A kínai csapatoknak sikeresebb napjuk volt, mind az FPX, mind a Top Esports 2-1-es mérleggel zárt, viszont az FPX győzedelmeskedni tudott a Top ötöse felett. A T1 megverte a FunPlus-t, viszont alulmaradt mind a nála sokkal gyengébbnek hitt DAMWON ellen, akiket tavasszal bőven leköröztek az LCK-ban.

Holnap európai idő szerint reggel kilenctől az LPL tavaszi bajnokcsapata, a JD Gaming kezd a koreai ezüstérmes Gen.G brigádja ellen, és délután kettőkör kezdődik az utolsó mérkőzés, ahol szintén a JDG játszik a másik koreai csapattal.

A mérkőzésekre az Unibet oldalán fogadni is lehet.

A csoportkörök után, 30-án a rájátszásokra kerül sor, ahol a négy legjobb csapat játszik, majd 31-én, a Streamathon utolsó napján dől el, hogy ki lesz a Mid-Season Cup bajnokcsapata!

A Mid-Season Streamathon keretein belül sor kerül többek között az EU Face-Off-ra, ahol a legnagyobb nemzetek csapnak össze egymással a Summoner’s Rift-en, valamint egy LEC játékosokból álló show-csapat is összeverődik, a vietnámi VCS és a csendes-óceáni PCS két-két legjobb csapata (hasonlóan a kínai-koreai küzdelemhez) a Mid-Season Showdown keretein belül ütköznek meg, és még sok más programot tartalmaz a 2020-as év különleges megoldása. Szóval akinek League of Legends-hiánya van, nem kell tovább keresnie!

Tetszett? Oszd meg:

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolat

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x