Marokkói földrengés: adományokkal segít Cristiano Ronaldo, nem nyílt meg a szállodája a túlélők előtt

Az elmúlt napokban körbefutott a világsajtón a hír, hogy a 201-szeres válogatott labdarúgó megnyitotta a marrákesi szállodáját azok előtt, akik a szeptember 8-i marokkói földrengés után fedél nélkül maradtak. A hotel cáfolta ezeket a híreszteléseket, Ronaldo más módon viszont segíti a károsultakat.


201-szeres válogatott labdarúgó a portugál Pestana cégcsoporttal közösen nyitotta meg tavaly a Pestana CR7 elnevezésű négycsillagos hotelt a marokkói nagyvárosban, amely számos lap szerint egy ideig menedéket nyújt azoknak, akik elvesztették otthonukat a több mint 2000 halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa miatt.


A szálloda vezetése azonban egy közleményben a sajtó tudtára adta, hogy nem fogadják soron kívül a bajba jutottakat.


"Ez az információ hamis. A vendégeinknek továbbra is a megszokott módon kell lefoglalniuk a szobáikat”


szerepel a tájékoztatásban..


Egy francia lap szerint spanyol turista szavait értették félre az újságírók. A nő egy interjúban a következőt nyilatkozta: „Sikerült bejutnunk Cristiano Ronaldo külvárosi szállodájába. Egy előcsarnokban vagyunk sok különböző nemzetiségű emberrel együtt, és arra várunk, szálláshoz jutunk-e. Mindannyian egész éjjel az utcán aludtunk”. Az említett francia lap hozzátette, az interjúban megszólaló turista végül kapott szobát, de ez nem jelenti azt, hogy a szálloda megnyitotta volna kapuit a károsultak előtt.Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!A portugál szupersztár más módon viszont segítette a bajba jutottakat: adományokat küldött a támogatásukra, a közösségi oldalán pedig hangot adott az együttérzésének:


„Szeretném a legmélyebb részvétem kifejezni mindazok családjának és barátainak, akik életüket vesztették a marokkói földrengésben. Mindenkinek szeretetet és imákat küldök ebben a különösen nehéz időszakban.”

Az, hogy Ronaldo életének kiemelt része a jótékonykodás, már régóta köztudott. Ahogy a Büntető is megírta, a futballista számtalan jó cselekedettel segítette már a rászorulókat. Például 2014-ben egy súlyos agyi rendellenességgel született spanyol csecsemő műtétjére adományozott 60 ezer eurót; a kórházat, amely édesanyját kigyógyította a mellrákból, 100 ezer euróval támogatta; 2016-ban pedig a szülőföldjén, Madeirán pusztító erdőtűz elleni küzdelemre áldozott egy jelentősebb összeget.


Viszont nemcsak pénzadományokkal segít a portugál ikon, hanem időnként a személyes jelenlétével, kedves gesztusaival is maradandó élményekben részesít szerencsétlen sorsú gyerekeket.


2014-ben egy libanoni kisfiú, Haidar álmát is valóra váltotta, aki a szüleit elvesztette egy bombatámadásban. A Ronaldóért rajongó kisgyereket a sztár akkori klubja, a Real Madrid fogadta a 2014-es karácsonyi vacsoráján, ahol Haidar a példaképét könnyes szemmel ölelte meg.


Kiemelt fotó: YouTube