Premier League Darts 6. forduló

Szerző: | 2020-03-12 | Címkék: darts,

Liverpoolban a legnagyobbak

Beharangozó a Darts Premier League 6. fordulójáról

Ezen a héten Liverpoolba látogatnak a világ legjobb dartsosai a Premier League versenysorozat keretében. A hatodik hét kihívója a város szülötte, Stephen Bunting lesz.

A 2014-ben egy BDO-világbajnoki címmel a háta mögött a PDC-hez érkező Stephen Buntingnak nem lesz ismeretlen a Premier League légköre. Debütálásként elért vb-negyeddöntős eredménye és ígéretes kezdéses 2015-ben állandó helyet biztosított neki a sorozatban. Azonban az ott megszerzett nyolcadik pozíciója (három győzelemmel, öt döntetlennel és nyolc vereséggel, valamint 75-93-as negatív leg aránnyal), valamint azt követő eredményei a szezonban nem értek meghívást számára a rá következő idénytől kezdve, még a tavalyi beugrós rendszerben sem. Igaz, akkor a Beatles és Stephen Bunting otthonának is számító Liverpool városa csupán már a vendégjátékosokat mozgósító szakaszon túl rendezett fordulót.

Bunting viszont a tavalyi esztendőt újra szép eredményekkel zárta a Premier League nélkül is: negyeddöntőbe jutott a The Masters, a World Matchplay és a Players Championship Finals elnevezésű sorozatban is, míg a világbajnokságon a negyedik körig jutott, ahol csak Michael van Gerwen tudta útját állni.

Önmagában az, hogy Liverpoolban léphetek színpadra már óriási dolog, de hogy eközben még a Premier League-be is visszatérhetek, még ha csak kihívóként is, azt mutatja, végre újra kezdek formába lendülni.” – kezdte nyilatkozatát az angol a PDC hivatalos honlapjának.

Az elmúlt másfél évben valóban újra mindent beleadok. Hosszú órák munkája van benne, de újra élvezem a játékot, és úgy látszik ez szép lassan kifizetődik majd, főleg mert karrierem egyik legjobb teljesítményét tudom nyújtani.”

Ellenfele az egyelőre korábbi világbajnok önmagát csak kereső Rob Cross lesz. Az egykori villanyszerelő rossz formája olyannyira látható, hogy a Premier League első öt hete alatt gyűjtött egyetlen győzelmével és két döntetlenjével az utolsóelőtti, még éppenhogy nem kieső helyen tanyázik. Két hét múlva pedig már jön is az „Ítélet Éjszakája”, ahol egy játékostól búcsút vesz a mezőny. Egy győzelem a beugró, vagyis idei évtől már kihívó ellen azonban sokat lendítene a helyzetén, lévén a tabella továbbra is rendkívül szoros. Cross a mögöttünk álló hétvégén már bizonyította, hogy le tudja győzni Buntingot: a UK Open nyolcaddöntőjébe 10-8-al múlta felül liverpooli riválisát.

Szinte mindenen változtattam az elmúlt hónapok során, sajnos ez azonban még nem látszik meg az eredményeimen. De ha ez megtörténik hiszek benne, hogy minden eddiginél jobb leszek majd.” – mondta bizakodóan 2018 világbajnoka.

Az este első találkozóján a remek formának örvendő Michael Smith csap össze Peter Wrighttal. Mindketten győzelemmel a tarsolyukban vágnak neki a csütörtök esti etapnak. Az angol ráadásul Michael van Gerwent győzte le 7-4 arányban, miközben az est legmagasabb, 134-es kiszállóját is magának mondhatta, közben hárommeccsesre duzzasztva PL-győzelmi szériáját. Az aktuális világbajnok, Wright az angol Nathan Aspinall 7-3-as legyőzésével indult meg a tabellán és lépett el egy mérkőzésnyi távolságon túlra az utolsó helytől. Ami összesített egymás elleni mérlegüket illeti 17-10-re vezet Peter Wright, 2020-ban azonban 1-1-re állnak a felek: míg február elején a Mastersen a skót nyert 11-10-re, tíz nappal ezelőtt egy belgiumi PDC-tornán Smith ünnepelhetett 7-5-ös sikerét követően.

A Premier League tabelláján első az utolsó ellen lép színpadra az est második mérkőzésén. Az újonc meglepetésember Glen Durrant jó eséllyel tovább növelheti előnyét a táblázat első helyén. Ehhez pusztán, ahogyan az idei világbajnokság legjobb 32 közötti körében, le kell győznie Daryl Gurneyt. Akkor ez 4-2-es szettarányban sikerült neki és most is jó eséllyel pályázik a győztesnek járó két pontra, bár kettejük tavalyi Premier League-beli összecsapásán még könnyedén, egészen pontosan 7-3-ra kapott ki beugrósként az északír Gurney-től. Meglátjuk, a tét hogyan hat a tabella két ellentétes oldalán elhelyezkedő játékosra.

Az est legjobban várt mérkőzése kétségkívül a walesi izomember és a holland Shrek-hasonmás között zajlik majd. Gervyn Price-nak ráadásul törleszteni valója is akad holland riválisával szemben: a UK Open vasárnapi döntőjében egy, a klasszikusok közé bevonuló, többek közt egy elszenvedett kilencnyilassal tarkított küzdelemben szorult a második helyre van Gerwen mögé. Igazi mumusa lehet a walesinek a holland: 23 mérkőzésükből mindösszesen kettőt tudott megnyerni és egyet volt képes döntetlenre hozni. Igaz, legalább nem sokat kell visszamenni az időben a legutolsó Price-győzelemhez: februárban sikerült legyűrnie van Gerwent egy Players Championship fordulóban, ám magabiztosnak egyáltalán nem mondható 8-7-es végeredménnyel. Így összességében mindkét játékosnak van törleszteni valója a másik féllel szemben. Izgalmas, pörgős, látványos mérkőzésre van tehát kilátás a liverpooli estén.

A már említett Cross-Bunting csata után éjszakába nyúlóan fog megküzdeni egymással Gary Anderson és Nathan Aspinall. Mindketten vereségből érkeznek, a skót ex-világbajnok pedig azt a nem túl megtisztelő statisztikát is magáénak tudhatja, hogy ő volt az első versenyző, aki alulmaradt egy vendégjátékossal szemben. Luke Humphries ugyanis 7-5-ös eredménnyel törte meg a beugrók/kihívók rossz szériáját. Az egykori világbajnoknak nem lesz könnyű mérkőzése most sem, mert nincs jó szériában Aspinallal szemben sem: 2017-ben győzte le őt utoljára (6-5, egy UK Open selejtező mérkőzésen), míg 2019 mindkét összecsapásán vereséget szenvedett az angoltól. Először egy Players Championship fordulóban (6-3 Aspinallnak), majd a lehető legnagyobb színpadon, a világbajnokság nyolcaddöntőjében, 4-2-es szettarányban.

Öt kiváló mérkőzéssel vár tehát titeket a legjobbak ligája Liverpoolból, amelyet a koronavírus sajnálatos terjedésének köszönhetően egyre szegényedő sportkínálatból semmiképp sem érdemes kihagyni. 

DARTS PREMIER LEAGUE 2020, 6. forduló
Liverpool
20:00 (Sport2) 

Tetszett? Oszd meg:

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolat