„Szívroham a mérkőzés végén” – bolgár lapszemle a magyarok elleni döntetlent követően

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőn 2–2-re végzett Bulgária vendégeként csütörtökön, így matematikailag is bebiztosította kijutását a kontinenstornára. Azt néztük meg, hogyan értékeli a bolgár sajtó a mérkőzést, amelyet a hazai szurkolók tüntetései és rendbontásai kísértek.

null


A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőn 2–2-re végzett Bulgária vendégeként csütörtökön, így matematikailag is bebiztosította kijutását a kontinenstornára. Azt néztük meg, hogyan értékeli a bolgár sajtó a mérkőzést, amelyet a hazai szurkolók tüntetései és rendbontásai kísértek.


„A bolgárok teljes fordulatot hajtottak végre”


„Bulgária első sikere küszöbén állt az Eb-selejtezőben”


– kezdi cikkét a topsport.bg. A lap kiemeli, a házigazdák „a mérkőzés utolsó másodperceiben” kapták a második gólt, így győzelem nélkül állnak a G csoportban. A cikk szerzője szerint a találkozó több ok, így például a zárt kapus rendezés és a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion előtti tüntetés miatt is emlékezetes marad, utóbbit vízágyúkkal oszlatták szét a hatóságok.


Ami a mérkőzést illeti, az újságíró kiemeli, az „esélyesnek számító” Magyarország, ahogy az várható volt, „magabiztosan kezdte a mérkőzést”, de a házigazdáknak az „ingatag kezdés” után sikerült rendezniük a sorokat, ami az egyenlítő gól megszerzéséhez vezetett. A portál a második félidővel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy a bolgárok „teljes fordulatot hajtottak végre” és megszerezték a vezetést, de végül csak egy ponttal gazdagodtak, mert Aleksz Petkov öngólt vétett a mérkőzés utolsó pillanataiban.


„A bolgár válogatott gyökeresen megváltozott”


„Ez az út Bulgária számára”


– írja a gong.bg. A lap úgy véli, a bolgár válogatott „gyökeresen megváltozott” Ilian Iliev irányítása alatt, aki a csütörtöki mérkőzésen ült először a nemzeti csapat kispadján. A portál hangsúlyozza, a házigazdákat másodpercek választották el attól, hogy győzelmet arassanak „a csoport legerősebb együttese, Magyarország ellen”, de mivel Petkov „nevetséges öngólt vétett”, meg kellett elégedniük a döntetlennel. A cikk szerzője azt is megemlíti, hogy Marco Rossi együttese ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz az Unibetre, 100%-os befizetési bónuszt és 60 ingyenes pörgetést kapsz ajándékba!„Ilievet ötletek és víziók vezérlik”


„Bravó, Ilian”


– dicséri Bulgária debütáló szövetségi kapitányát a novsport.bg. A lap úgy véli, „méltóbb körülmények között” kellett volna bemutatkoznia Ilievnek, hiszen a csütörtöki mérkőzés leginkább a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion előtti és a Szófia utcáin történő zavargások miatt marad emlékezetes. A portál kiemeli, Iliev elődjével, Mladen Krsztajiccsal ellentétben négyvédős rendszerben küldte csapatát a pályára, a változtatás pedig jól sült el. A cikk szerzője úgy gondolja, az új szövetségi kapitánynak nem volt könnyű kezelnie a rendezéssel kapcsolatos bizonytalanságok, illetve a szurkolók és a szövetség közti ellentét okozta feszültséget. Az újságíró hozzátette, a szakember a kedvezőtlen előjelek ellenére bizonyította, hogy olyan „ötletek és víziók vezérlik”, amelyek sikeresebb jövő felé vezethetik a bolgár válogatottat.


„Szívroham a mérkőzés végén: Öngól Magyarország ellen a 97. percben”


A fenti hangzatos címmel operáló telegraph.bg a mérkőzés legfontosabb eseményeit ismerteti. A 10. percben megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Szoboszlai Dominik „keresztbe lőtte a szabadrúgását, Ádám Martin mindenkit lehagyott”, és Daniel Naumov kapujába fejelte a labdát (0–1). A 24. percben egyenlítettek a hazaiak. Kiril Deszpodov átadása után Szpasz Delev a bal felső sarokba lőtte a labdát, „Dibusz Dénesnek esélye sem volt védeni” (1–1). A 78. percben Deszpodov betört a magyar tizenhatoson belülre, ahol „Szalai Attila buktatta”. A játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet a sértett magabiztosan értékesített (2–1). A 97. percben egyenlített Marco Rossi csapata. Szoboszlai beívelte a bolgár kapu elé a saját maga által kiharcolt szabadrúgást, Petkov „fel akart szabadítani”, de a saját kapujába fejelte a labdát (2–2).


A magyar válogatott az utolsó Eb-selejtező mérkőzésén Montenegrót fogadja. A november 19-én 15 órától megrendezett találkozón egy döntetlen is elég Marco Rossi együttesének, hogy csoportelsőként zárja a selejtezősorozatot.


Kiemelt fotó: MTI